offside24.gr
Image default
F1ΔΙΕΘΝΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπραντ Πιτ: “Θα μείνω στη Formula 1 μέχρι να με διώξουν με τις κλωτσιές”

Κοινοποίηση

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Χόλιγουντ που εκτυλίσσεται στη Formula 1 ξεκίνησαν το τριήμερο του GP Βρετανίας, και ο πρωταγωνιστής της Μπραντ Πιτ δήλωσε εκστασιασμένος με την εμπειρία και με την οδήγηση του μονοθεσίου του εμπρός στο κοινό του Σίλβερστοουν.

Ο Πιτ υποδύεται στην ταινία έναν βετεράνο οδηγό που επιστρέφει για να καθοδηγήσει έναν νεαρό οδηγό, τον Ντάμσον Ίντρις, στην ομάδα Apex GP που ανήκει στον Χαβιέ Μπαρδέμ. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στο Σίλβερστοουν, παράλληλα με το GP Βρετανίας, και θα συνεχιστούν σε αρκετούς από τους επόμενους φετινούς αγώνες της Formula 1.

Στο πλαίσιο των γυρισμάτων ο ίδιος ο Πιτ οδήγησε ένα μονοθέσιο -μεταξύ των επίσημων δοκιμών της F1- προδιαγραφών Formula 2, αλλά με το αεροδυναμικό πακέτο της Formula 1. Το μονοθέσιο αυτό σχεδίασε η Mercedes GP – καθώς πέραν του Τζέρι Μπρούκχαϊμερ, στην παραγωγή της ταινίας συμμετέχει και ο Λιούι Χάμιλτον.

“Είμαι λιγάκι ζαλισμένος αυτή τη στιγμή, πρέπει να πω. Και είναι σπουδαίο που είμαι εδώ” είπε στο grid του GP του Σίλβερστοουν ο Αμερικανός αστέρας του Χόλιγουντ, μιλώντας στη βρετανική τηλεόραση και στον Μάρτιν Μπραντλ. “Το διασκεδάζουμε τόσο πολύ, δεν έχω περάσει καλύτερα στη ζωή μου. Ακούστε, όλα ήταν σπουδαία. Ο παλμός είναι τρομερός, το ξέρετε αυτό, αλλά είναι τόσο ωραίο που μπορούμε να πούμε την ιστορία μας με αυτό τον τρόπο.

Το GP Βρετανίας
Το GP Βρετανίας AP IMAGES

Κι όλοι ήταν πολύ εντάξει με εμάς. Όλες οι ομάδες μας άνοιξαν τις πόρτες τους, η FIA, ο Μοχάμεντ μπιν Σουλαγέμ, πρόεδρος της FIA μας βοήθησε ειλικρινά. Και ο Στέφανο (Ντομενικάλι, CEO της F1), όλοι ήταν εκπληκτικοί. Και θα βγει κάτι πολύ ωραίο”, πρόσθεσε ο Πιτ.

Μιλώντας για την εμπειρία της οδήγησης του μονοθεσίου, είπε: “Εγώ έκανα περισσότερα πράγματα με μοτοσικλέτες, πέρασα τα τελευταία 20 χρόνια με μοτοσικλέτες στην πίστα. Αυτό βοήθησε πολύ. Σε κρατάει ταπεινό. Θέλω να πω, δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις έναν ‘καυτό’ γύρο (με το μονοθέσιο). Εγώ τον αποκαλώ ως χλιαρό γύρο! Είχα μερικές βόλτες, ακούσια, στο γρασίδι. Αλλά ήταν τόσο πολλή η αδρεναλίνη.

Ειλικρινά δεν ήμουν (αγχωμένος). Θέλω να πω, τα παιδιά με προετοίμασαν πολύ καλά. Στις ευθείες έχεις λίγο περισσότερο χρόνο να κοιτάξεις τριγύρω, αλλά ήμουν απόλυτα αφοσιωμένος στις γραμμές και σε όσα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε σε αυτές τις στιγμές. Όσοι μας βλέπουν πρέπει να μας δώσουν ένα μικρό περιθώριο. Αν δείτε κάποιο τετ-α-κε ή κάποιο στολάρισμα ή κάτι τέτοιο, είναι βάσει σεναρίου, οκ;

Πρέπει να το πω, ως πολίτης δεν είχα ιδέα τι χρειάζεται για να είσαι οδηγός, όλη τη δυναμικότητα και την επιδεξιότητα. Είναι εκπληκτικοί αθλητές. Έχει το σεβασμό μου ο καθένας εκεί έξω, σε όλες τις κατηγορίες. Θα μείνω εδώ μέχρι να με διώξουν με τις κλωτσιές. Διότι το λατρεύω. Πιστεύω ότι είναι το όνειρο για κάθε άντρα”, συνέχισε ο Μπραντ Πιτ.

Ο Μπραντ Πιτ σα γυρίσματα της νέας ταινίας του Χόλιγουντ που εκτυλίσσεται στη Formula 1
Ο Μπραντ Πιτ σα γυρίσματα της νέας ταινίας του Χόλιγουντ που εκτυλίσσεται στη Formula 1 AP IMAGES

Και δίνοντας ορισμένες παραπάνω πληροφορίες για το σενάριο και την παραγωγή της ταινίας, κατέληξε: “Εγώ είμαι ένας τύπος που έτρεχε τη δεκαετία του 1990. Για την ακρίβεια, κάποια στιγμή θα είχα βρεθεί και με σένα (σ.σ.: τον Μάρτιν Μπραντλ) στην πίστα! Αυτός ο τύπος είχε ένα φρικτό ατύχημα, και μετά από αυτό παίρνει την κατηφόρα και εξαφανίζεται, τρέχοντας σε άλλες μορφές αγώνων.

Κι έπειτα ο φίλος του, που τον υποδύεται ο Χαβιέ Μπαρδέμ, είναι ο ιδιοκτήτης μιας ομάδας. Είναι μια ομάδα που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις, στην 21η και 22η στην εκκίνηση, και δεν έχουν κερδίσει ποτέ βαθμό. Κι έχουμε έναν νεαρό οδηγό – φαινόμενο που τον υποδύεται ο Ντάμσον Ίντρις.

Θα σας πω τι είναι το εκπληκτικό σε αυτό. Θα δείτε τι κάμερες περιμετρικά σε όλο το αυτοκίνητο. Τα πλάνα δείχνουν για πρώτη φορά την πραγματικότητα, δεν έχετε δει την ταχύτητα και τις δυνάμεις G στο παρελθόν. Είναι ειλικρινά, πάρα πολύ συναρπαστικό.

Έχουμε την ομάδα του Τρέβορ Κάρλιν και είναι εξαιρετικοί, μας κρατούν ασφαλείς και μας προπονούν και λειτουργούν όλο το σόου σαν να είναι πραγματικό. Πρέπει να είναι όσο αυθεντικό μπορούμε να το κάνουμε. Κι ο Λιούις Χάμιλτον είναι επίσης ο παραγωγός μας, είναι κάθετος ότι πρέπει να σεβαστούμε το σπορ, να το δείξουμε όπως είναι”.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Μπαλτάκος: Ζήτησε βοήθεια και elite διαιτητές από την UEFA

Μονακό: Μένει στο Πριγκιπάτο ο Μάικ Τζέιμς, δεν χρησιμοποίησε το NBA out

Τραυματίστηκε ο Ελ Αραμπί, χάνει Παναθηναϊκό και Άρη