offside24.gr
Image default
Γ ΕΘΝΙΚΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ’ Εθνική: Δεκτή η έφεση Πανδραμαϊκού και Ορφέα Ξάνθης, ανακαλείται η επικύρωση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου

Κοινοποίηση

Πανδραμαϊκός και Ορφέας Ξάνθης δικαιώθηκαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο για την έφεση που κατέθεσαν κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας στον πρώτο όμιλο της Γ’ Εθνικής, επομένως θεωρείται “άκυρη” η συμμετοχή του Αγροτικού Αστέρα στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στη Super League 2.

Ο Παναδραμαϊκός και ο Ορφέας Puma Ξάνθης είχαν προσφύγει κατά της απόφασης να επικυρωθεί η βαθμολογία στον πρώτο όμιλο της Γ’ Εθνικής και το Διαιτητικό Δικαστήριο τούς δικαίωσε. Με αυτή την απόφαση θεωρείται άκυρη η συμμετοχή του Αγροτικού Αστέρα στο ειδικό πρωτάθλημα για την άνοδο στη Super League 2, την οποία και κέρδισε τελικά η ομάδα του Ευόσμου.

Η καταγγελία έγινε γιατί ο Αγροτικός Αστέρας δεν είχε εγγραφεί έγκαιρα στο Αθλητικό Μητρώο της ΓΓΑ. Η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί ένα “δεδικασμένο” και ενδεχομένως να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και για άλλες πανομοιότυπες καταγγελίες. Η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να ανατροπεί μόνο στο CAS.

Το ζήτημα αυτό απασχολεί την ΕΠΟ, η οποία θα πρέπει να λάβει αποφάσεις για το τι θα κάνει για την επικύρωση της βαθμολογίας, όχι μόνο του πρώτου αλλά και του δεύτερου ομίλου. Υπάρχει και η υπόθεση του δεύτερου ομίλου, ανάμεσα σε Μακεδονικό και Κοζάνη, η οποία έφτασε μέχρι το CAS. Το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο δικαίωσε “ηθικά” την ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά η τελική απόφαση παραμένει στην ΕΠΟ, αφού δεν τής επέστρεψε τους βαθμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Δέχτηκε κατά πλειοψηφία την υπ’ αριθμ. πρωτ. 13287/17-05-2022 αίτηση του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία “ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΡΑΜΑΣ”. Ακύρωσε την από 12-05-2022 απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων Ποδοσφαιρικών Αγώνων της Ε.Π.Ο., που επικυρώθηκε με την από 12-05-2022 Απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, που αφορούν την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα του Πρώτου Ομίλου (1ου Ομίλου) του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας ποδοσφαιρικής περιόδου 2021-2022.

Δέχτηκε κατά πλειοψηφία την υπ’ αριθμ. πρωτ. 13310/17-05-2022 αίτηση του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία “ΟΡΦΕΑΣ PUMA ΞΑΝΘΗΣ”. Ακύρωσε την υπ’ αριθμό πρωτ. 35/12-05-2022 απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων Ποδοσφαιρικών Αγώνων της Ε.Π.Ο., που επικυρώθηκε με την από 12-05-2022 Απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο., που αφορούν την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα του Πρώτου Ομίλου (1ου Ομίλου) του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας ποδοσφαιρικής περιόδου 2021-2022.

Πηγή: sport24.gr

Related posts

Ο Κούβελας και η Τασιού πρωταθλητές Ελλάδας στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 11

Γκουαρδιόλα: “Απίστευτη απειλή ο Χάλαντ, εξωπραγματική η σύνδεσή του με τον Ντε Μπρόινε”

Τη 2η θέση στη δανέζικη λίγκα με τη Β 75 ο Σταματούρος