offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε στη Γενική Συνέλευση της ΕΦΟΕπΑ η είσοδος Β ομάδων των σωματείων στα διασυλλογικά πρωταθλήματα

Κοινοποίηση

Εκκρεμότητα μηνών σε σοβαρό θέμα των διασυλλογικών πρωταθλημάτων και γενικά για το μέλλον του αθλήματος, έκλεισε το βράδυ της Τετάρτης 04/10 στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων – μελών της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Ψηφίστηκε η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για την είσοδο Β ομάδων των σωματείων στα διασυλλογικά πρωταθλήματα. Με άλλα λόγια, τα σωματεία απέκτησαν τη δυνατότητα να παρατάσσουν παραπάνω από μία ομάδα στις διασυλλογικές κατηγορίες, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια σε χώρες του εξωτερικού. Η σημαντική αλλαγή δεν γίνεται βεβαίως να εφαρμοστεί στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και πλέον αυτό που εξετάζει η ομοσπονδία είναι αν θα ισχύσει από το 2024-2025 ή από το 2025-2026. 

Η πρόταση του Δ.Σ. είχε κατατεθεί στη Γ.Σ. της 25ης Μαΐου. Τότε τα σωματεία με δικαίωμα ψήφου είχαν αποφασίσει να δώσουν αναβολή στο θέμα, να το ξανασυζητήσουν στην επόμενη συνέλευση και ενδιάμεσα να υπάρξει δημόσια διαβούλευση. Χτες 04/10, στη νέα Γ.Σ., πέρασε το άρθρο 20 για τις δύο ομάδες όπως αναφερόταν στη διαβούλευση, ενώ υποβλήθηκαν κι άλλες προτάσεις. Εγκρίθηκε επίσης η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας για τον οικονομικό προϋπολογισμό του 2024.

Το άρθρο 20, όπως παρουσιάστηκε στη δημόσια διαβούλευση:

Συμμετοχή Β΄ Ομάδων στα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα Κατηγοριών:

1.       Τα σωματεία – μέλη που αγωνίζονται σε κατηγορία διασυλλογικού πρωταθλήματος έχουν δικαίωμα δήλωσης μίας επιπλέον Ομάδας   

2.       Οι Ομάδες έχουν τίτλο τον τίτλο του Σωματείου με επέκταση τον αριθμό «2»   

3.       Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή επιπλέον Ομάδας σε κατηγορία που συμμετέχει η πρώτη Ομάδα του Σωματείου εκτός εάν πρόκειται για την τελευταία κατηγορία της Περιφέρειας που ανήκει.  

4.       Στην περίπτωση που στην ίδια κατηγορία (τελευταία) βρίσκονται Ομάδες του ίδιου Σωματείου οι αγώνες τους γίνονται τις πρώτες αγωνιστικές του κάθε γύρου.

5.       Ομάδα 2 σωματείου, που καταλαμβάνει με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος θέση ανόδου για την επόμενη κατηγορία, στην οποία πρόκειται βάσει των αποτελεσμάτων την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο να συμμετέχει ήδη Ομάδα 1 του σωματείου, χάνει το δικαίωμα ανόδου και στη θέση της ανέρχεται η επόμενη κατά σειρά Ομάδα που δεν έχει παρόμοιο κώλυμα.

6.       Ομάδα 2 σωματείου που καταλαμβάνει με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος θέση που δίνει το δικαίωμα συμμετοχής σε ειδικό Πρωτάθλημα Μπαράζ Ανόδου σε κατηγορία, χάνει το δικαίωμα συμμετοχής εφόσον στην ανώτερη κατηγορία αγωνίζεται η Ομάδα 1 του σωματείου. Τη θέση στο Πρωτάθλημα Μπαράζ καταλαμβάνει η επόμενη Ομάδα βάσει των αποτελεσμάτων που δεν έχει παρόμοιο κώλυμα.

7.       Σε περίπτωση που Ομάδα 2 σωματείου βγει πρωταθλήτρια σε μία κατηγορία και η Ομάδα 1 του ιδίου σωματείου αγωνίζεται σε μπαράζ παραμονής στην αμέσως ανώτερη κατηγορία, η ομάδα δεν αγωνίζεται στα μπαράζ και υποβιβάζεται .

8.       Σε περίπτωση που οι 2 ομάδες του ίδιου σωματείου πρέπει να συμμετάσχουν σε ειδικό Πρωτάθλημα Μπαράζ, ο μεταξύ τους αγώνας γίνεται πρώτος. Στην περίπτωση αυτή, μόνο μία από τις 2 ομάδες μπορεί να προβιβαστεί, ενώ αν καμία δεν προβιβαστεί τότε η Β’ ομάδα πέφτει κατηγορία και τη θέση της παίρνει η επόμενη στην σειρά ανόδου από την κατώτερη κατηγορία.

9.       Η δήλωση συμμετοχής στο διασυλλογικό Πρωτάθλημα των Ομάδων 1 & 2 συνοδεύεται από την ονομαστική δήλωση των Αθλητών που θα αγωνιστούν σε αυτήν. Εάν οποιοσδήποτε από τους δηλωθέντες Αθλητές της πρώτης Ομάδας αγωνισθεί στις επόμενες Ομάδες του Σωματείου, η Ομάδα 1 μηδενίζεται στο Πρωτάθλημα και υποβιβάζεται κατηγορία. Η δήλωση των αθλητών μπορεί να συμπληρωθεί εντός της αγωνιστικής χρονιάς, ακόμα και την ώρα της συμπλήρωσης του φύλλου αγώνα, με αθλητή που δεν έχει αγωνιστεί στην άλλη ομάδα και δεν είναι στην δήλωση αυτής. Οι αξίες των ομάδων προκύπτουν από τους δηλωθέντες παίκτες στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς.

10.    Εάν στην κατηγορία που αγωνίζεται Ομάδα 2, υποβιβαστεί η Ομάδα 1 του Σωματείου και αυτή η κατηγορία δεν είναι η τελευταία της Περιφέρειας, τότε υποβιβάζεται αυτόματα στην παρακάτω κατηγορία η Ομάδα 2 του σωματείου.

11.    Η συνθήκη παρουσίας περισσοτέρων της μίας Ομάδας από το ίδιο Σωματείο αφορά αποκλειστικά τα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα.

Related posts

Επιτραπέζια Αντισφαίριση: Οι ελληνικοί πίνακες αξιολόγησης του Νοεμβρίου

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε καθαρισμό στο αριστερό γόνατο: Τα δεδομένα για την Εθνική και η ανάγκη για ξεκούραση

ΕΠΟ: “Δεν χρωστάμε στο ΟΑΚΑ για τον περσινό τελικό Κυπέλλου, ο εφετινός πρέπει να γίνει στο Πανθεσσαλικό”