offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21: Αποκλείστηκε στο στάδιο 1 του απλού η Παπαδημητρίου

Κοινοποίηση

Στο στάδιο 1 του απλού γυναικών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Under 21, αποκλείστηκε σήμερα 24/01 η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Κατά την εναρκτήρια μέρα της μεγάλης ετήσιας διοργάνωσης, που φιλοξενείται στα Σκόπια, έκανε την προσπάθειά της ώστε να επαναλάβει την περσινή πρόκριση στην επόμενη φάση, όμως έμεινε εκτός συνέχειας με τρεις ήττες. Άρχισε ως 1ο φαβορί στο 9ο γκρουπ, αλλά σε διοργάνωση με πολύ υψηλό επίπεδο δεν βρέθηκε στην καλύτερη μέρα της με συνέπεια να περιοριστεί στην 4η θέση. Συνεχίζει από αύριο 25/01 με το διπλό γυναικών και το διπλό μικτό, όπου έχει ξένους παρτενέρ και θα κυνηγήσει καλό πλασάρισμα. Ο αγώνας της στον 1ο γύρο του διπλού μικτού ορίστηκε για τις 10:00 στο τραπέζι 1 και θα έχει live streaming στο λινκ Skopje | Table 1.

Skopje | Table 109:00 XD: L. Stojchev / F. Jovanoska – S. Palusek / M. Papadimitriou 09:35 XD: L. Laffineur / M. Toftaker – A. P…

Το απλό γυναικών περιλάμβανε 12 γκρουπ στο στάδιο 1 με τα 8 πρώτα φαβορί του πρωταθλήματος να τα αποφεύγουν (όπως συνέβη και με τους άνδρες) και να περνούν κατευθείαν στο στάδιο 2. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας της κατηγορίας ως νούμερο 17 στα seeding του απλού τέθηκε επικεφαλής στο 9ο γκρουπ.

Στην εκκίνηση της 3ης συνεχόμενης παρουσίας της στον θεσμό αντιμετώπισε την επίσης αριστερόχειρα Βικτόρια Πέρσοβα από τη Βουλγαρία (νούμερο 44 των αγώνων).  Στο ματς, που μεταδόθηκε διαδικτυακά, φάνηκε ότι της έλειψε η σταθερότητα και ήρθε η ήττα με 3-0 σετ. Στο 1ο σετ έχασε πρώτες επιθέσεις και ορισμένα backhand και στο κρίσιμο 2ο σετ προηγήθηκε μπροστά 6-5 με τέσσερις διαδοχικούς πόντους, αλλά η αντίπαλος πέρασε επιθέσεις της για το 2-0. Σε εκείνο το σημείο δημιουργήθηκε και ψυχολογικό ντεζαβαντάζ και δεν γύρισε η κατάσταση (6-11, 9-11, 7-11).

Στη 2η αγωνιστική η Παπαδημητρίου έδωσε μία ακόμα γερή αναμέτρηση με τη Γερμανίδα Ναόμι Πράνκοβιτς (Νο 21). Κάμφθηκε στα κλειστά πρώτα σετ, αργότερα μείωσε το σκορ, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει τον ίδιο ρυθμό και έχασε με 3-1 σετ (8-11, 10-12, 11-9, 6-11). Αυτή η ήττα έφερε και τον αποκλεισμό από το στάδιο 2 διότι δεν βόλευαν τα άλλα αποτελέσματα του γκρουπ.

Στην 3η και τελευταία αγωνιστική η αθλήτρια του Γιώργου Καρύτσα έπαιξε για το γόητρο απέναντι στην εξαιρετική Ισπανίδα Μαρία Μπερθόζα, η οποία άρχισε από την 4η σειρά των ομίλων (Νο 46) και κατάφερε να βγει 1η με το απόλυτο των νικών! Η 19χρονη διεθνής μας δεν άρχισε καλά, αργότερα ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά τελικά γνώρισε νέα ήττα με 3-0 σετ (5-11, 8-11, 13-15).

Στα άλλα ματς του γκρουπ η Μπερθόζα νίκησε με 3-0 σετ την Πράνκοβιτς και με 3-1 την Πέρσοβα και στο φινάλε η Πράνκοβιτς λύγισε με 3-1 την Πέρσοβα για να πάρει τη 2η θέση και την πρόκριση πίσω από την Ισπανίδα.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ

ΟΝΟΜΑ                      ΒΑΘΜΟΙ         Ν.-Η. 

1. Μπερθόζα            6                  3-0

2. Πράνκοβιτς           5                  2-1

———————————————-

3. Πέρσοβα              4                  1-2

4. Παπαδημητρίου      3                  0-3

Την Πέμπτη 25/01 αρχίζουν τα αγωνίσματα του διπλού. Στο διπλό γυναικών έχει σχηματιστεί ταμπλό των «32». Η Παπαδημητρίου με την Κόσικ συναντούν στον 1ο γύρο τις Αϊνχόα Κριστομπάλ/Γιοζεφίνα Νέουμαν από την Ισπανία και τη Γερμανία αντίστοιχα. Στις 13:20 αρχίζει ο αγώνας στο τραπέζι 3.

Στο διπλό μικτό υπάρχει ταμπλό των «64». Οι Παλούσεκ/Παπαδημητρίου αντιμετωπίζουν στον 1ο γύρο τους Λούκα Στόιτσεφ/Φανί Γιοβάνοφσκα από τη Β. Μακεδονία. Ο αγώνας γίνεται στις 10:00 στο τραπέζι 1 και θα μεταδοθεί live από την πλατφόρμα της ETTU TV.  

Στην πρώτη φάση του απλού αποκλείστηκαν στη διοργάνωση και οι δύο εκπρόσωποι της Κύπρου. Ο Ιλία Σαρπέλ στο 2ο γκρουπ των ανδρών και η Φωτεινή Μελετιέ στο 1ο γκρουπ των γυναικών υπέστησαν από τρεις ήττες κι έμειναν στη 4η θέση, αλλά βέβαια είναι τιμητική η συμμετοχή τους στον θεσμό και πολύτιμη η εμπειρία τους.

Related posts

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U13: Οι νικητές των ατομικών αγωνισμάτων

Ολυμπιακός: Χωρίς Σλούκα στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό

Κύπελλο Ελλάδας: Οριστικό “όχι” Μπέου, δεν θα γίνει στον Βόλο ο τελικός