offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

 Δύο χρυσά μετάλλια κι ένα ασημένιο στα ατομικά αγωνίσματα του διεθνούς τουρνουά της Κύπρου

Κοινοποίηση

Ως πρώτη δύναμη και με καλή συγκομιδή μεταλλίων έφυγε γι’ άλλη μια χρονιά από το διεθνές τουρνουά Φιλίας της Κύπρου η ελληνική αποστολή. Στην καθιερωμένη και σημαντική εκδήλωση με προσκλήσεις, που διεξάγει κάθε χρόνο τέτοια εποχή στη Λευκωσία η Παγκύπρια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, πήρε χτες 03/12 δύο ακόμα χρυσά μετάλλια στα ατομικά αγωνίσματα κι ένα ασημένιο. Ο Αλέξανδρος Μαδέσης αναδείχτηκε πρωταθλητής στο απλό ανδρών, ενώ μαζί με τον Στάθη Μανωλόπουλο ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο διπλό ανδρών. Επιπλέον, η 15άχρονη Μαύρα Κοντοπούλου κατέκτησε τη 2η θέση στο απλό γυναικών. Μαζί με τη συνομήλική της Άλκηστη Κασίμη πλησίασαν το πόντιουμ των νικητών και στο διπλό γυναικών, αλλά έμειναν 4ες. Θυμίζουμε ότι το Σάββατο 02/12, στη δεύτερη μέρα των αγώνων, η Ελλάδα αναδείχτηκε νικήτρια στο ομαδικό ανδρών και κατέκτησε τη 2η θέση στο ομαδικό γυναικών. Αρχηγός αποστολής και υπεύθυνος για το κοουτσάρισμα ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής.

Στο πολυπροπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης» το δεύτερο μέρος του τουρνουά περιλάμβανε το απλό και το διπλό σε άνδρες και γυναίκες. Σε όλα τα αγωνίσματα δημιουργήθηκαν γκρουπ στην πρώτη φάση, η δεύτερη είχε νοκ άουτ, μάλιστα στο απλό οι αγώνες στο κυρίως ταμπλό κρίνονταν με το σύστημα του καλύτερου των 7 σετ.  

Ο Μαδέσης είχε μόνο νίκες σε γκρουπ των πέντε αθλητών, ο Μανωλόπουλος προκρίθηκε με τη 2η θέση από γκρουπ των 4ων και η κλήρωση των προημιτελικών έθεσε αντιμέτωπους τους αθλητές της εθνικής μας ομάδας εφήβων. Ο Μαδέσης νίκησε με 4-2 σετ και στα ημιτελικά απέκλεισε τον Κύπριο Ελία Σαρμπέλ με 4-0. Στον  τελικό συνάντησε αθλητή από τον Λίβανο και πήρε τη νίκη με 4-1. Ο Μανωλόπουλος κατατάχθηκε στις θέσεις 5-8.

Στο απλό γυναικών καταγράφηκε παρόμοιο σκηνικό για την ελληνική πλευρά. Η Κοντοπούλου πήρε την πρωτιά στον δικό της όμιλο και η Κασίμη προκρίθηκε στο ταμπλό με τη 2η θέση (αμφότερες από γκρουπ των 4ων).    

Στον 1ο γύρο ήρθε νέα ελληνική «μονομαχία», όπου η Κοντοπούλου έκαμψε τη φίλη και συμπαίκτριά της στο ΠΚΔ Ταύρου με 4-2 σετ. Στα ημιτελικά πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στη νεαρή Κύπρια πρωταθλήτρια Φωτεινή Μελετιέ (σ.σ. είχε δείξει την ποιότητα της και πέρσι στην ελληνική Α1 με την ΑΕΚ) και επικράτησε με 4-3 σετ. Στον τελικό η Κοντοπούλου έχασε από αθλήτρια της Ιορδανίας με 4-2 σετ.

Στο διπλό ανδρών οι Μανωλόπουλος/Μαδέσης νίκησαν πολύ δύσκολα στην 4άδα τους Σαρμπέλ/Θεοφάνους από την Κύπρο με 3-2 σετ και στον τελικό κατέβαλλαν δίδυμο από τον Λίβανο με 3-1 σετ.  Στο διπλό γυναικών οι Κοντοπούλου/Κασίμη έχασαν στα ημιτελικά και μετά διεκδίκησαν το χάλκινο μετάλλιο σε αγώνα για τις θέσεις 3-4 ώσπου κάμφθηκαν οριακά με 3-2 σετ από αθλήτριες της Ιορδανίας.  

Cyprus 2023 H Aponomi Aplo Andron

.

Related posts

Παναθηναϊκός: Επιστροφή για Χουάνκαρ 24 ημέρες μετά τον τραυματισμό του στο “Γ. Καραϊσκάκης”

Basket League: Θα ισχύει και στα playoffs το καθεστώς των 6+1 ξένων την σεζόν 2023/24

Χωρίς Ντε Κολό και Νουά απέναντι στον Ολυμπιακό η Βιλερμπάν