offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

 Ένα ακόμα πετυχημένο αναπτυξιακό όπεν στον Άλιμο με την εγγύηση του ΑΣ Πέρα Αθηνών

Κοινοποίηση

Στις εξαιρετικές συνθήκες του Βυζαντινού Αθλητικού Κέντρου, με την καλή οργάνωση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., την κατάλληλη φροντίδα από τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών και φυσικά πλήθος από συναρπαστικούς και θεαματικούς αγώνες ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 10/12 το 4ο φετινό αναπτυξιακό τουρνουά. Ήταν την ίδια στιγμή το τελευταίο του 2023 και το 11ο με αυτή τη μορφή, που διοργάνωσε ο Α.Σ. Πέρα, γιορτάζοντας παράλληλα τα 100 χρόνια ιστορίας με αυτή την ονομασία (ως γνωστόν, είχε αρχίσει τη θαυμαστή διαδρομή του στα αθλητικά δρώμενα από την Κωνσταντινούπολη). To «Ανοιχτό Πανελλήνιο πρωτάθλημα «ΑΣ Πέρα» 2023- 2024» συγκέντρωσε 220 παιδιά από 51 σωματεία της χώρας (με 8 απουσίες της τελευταίας στιγμής) κι έκανε ρεκόρ συμμετοχών για τη φετινή σεζόν. Κάλυψε τις προσδοκίες από κάθε πλευρά και μέσα από την άφθονη δράση ενός μεστού διημέρου… οδηγεί γλυκά τα παιδιά προς τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το επόμενο όπεν είναι στη Βέροια στις 13 και 14 Ιανουαρίου 2024. Το χρυσό μετάλλιο στο ΒΑΚ του Αλίμου πήραν ο Αλέξανδρος Μαδέσης στους εφήβους, η Ζωή Καζάκου στις νεάνιδες, ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής στους παίδες, η Ευγενία Κοσμά στις κορασίδες, ο Απόστολος Βατσακλής στους παμπαίδες, η Chen Yudie στις παγκορασίδες, ο Γιώργος Πετράκης στους μίνι παμπαίδες και η Αργυρώ Κουτρουμπά στις μίνι παγκορασίδες.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα διήρκησε συνολικά πάνω από 21 ώρες. Οι αγώνες έγιναν σε 16 τραπέζια στο παρκέ της σάλας «Μιχάλης Παγιώτης» και προχώρησαν με καλή ροή. Έγιναν πολλά αμφίρροπα και υψηλού επιπέδου ματς και δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά οι εκπλήξεις. Ενδεικτικό του συναγωνισμού ότι τρεις τελικοί και άλλοι τόσοι αγώνες για τις θέσεις 3-4 έφτασαν μέχρι τα πέντε σετ. Ήταν επίσης, το 3ο από τα 4 τουρνουά της τρέχουσας σεζόν, που έσπασε το «φράγμα» των 200 συμμετοχών.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

Στους εφήβους ο Αλέξανδρος Μαδέσης κατέκτησε τον πρώτο του φετινό τίτλο προερχόμενος από το χρυσό μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά της Κύπρου. Άρχισε από την κορυφή του ταμπλό και στον τελικό ξεπέρασε με 3-0 σετ τον Στάθη Μανωλόπουλο (2ο φαβορί), με τον οποίο είχαν αναμετρηθεί στα ατομικά και στη Λευκωσία (11-4, 14-12, 11-6).

Στις νεάνιδες αναδείχτηκε πρωταθλήτρια, επίσης πρώτη φορά φέτος, η Ζωή Καζάκου (Νο 4). Η αθλήτρια από τα Χανιά ισοφάρισε δύο φορές την κινεζικής καταγωγής Qi Xinyu (Νο 3) και τελικά την κατέβαλλε με 3-2 σετ (6-11, 11-4, 6-11, 11-4, 11-5).

Στους παίδες πρώτευσε ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής. Νούμερο 3 ήταν στα seeding ο διεθνής από τη Φλώρινα κι έφτασε στο πρώτο του χρυσό στην κατηγορία νικώντας στον τελικό το 2ο φαβορί, τον Αναστάσιο Φουσέκη με 3-0 σετ (11-8, 11-6, 11-9). Νωρίτερα είχε λυγίσει με 3-2 σετ το 1ο φαβορί στο τουρνουά του ΑΣ Πέρα, τον Δημήτρη Γεωργαλλίδη.

Στις κορασίδες ήρθε ο παρθενικός τίτλος στον θεσμό για την Ευγενία Κοσμά. Στον συναρπαστικό τελικό το 3ο φαβορί νίκησε την Αθανασία Γκόγκα (Νο 2) με 3-1 σετ (8-11, 11-8, 11-9, 14-12), ενώ ακριβώς πριν είχε αποκλείσει με 3-0 σετ το νούμερο 1 αυτού του τουρνουά, την Αφροδίτη Μαρούλη.

Στον τελικό των παμπαίδων ο Απόστολος Βατσακλής (νούμερο 3 στα φαβορί) και ο Δημήτρης-Μάριος Αλεξανδρίδης (Νο 4) έδωσαν απόλυτα ισορροπημένη αναμέτρηση. Ο Βατσακλής προηγήθηκε 2-0, ο Αλεξανδρίδης ισοφάρισε και το φινάλε γράφτηκε υπέρ του πρώτου με οριακή διαφορά (11-4, 11-9, 8-11, 9-11, 11-9). Στα ημιτελικά ο Βατσακλής απέκλεισε τον κυρίαρχο. έως σήμερα στην κατηγορία, Γιώργο Σασσάνη με 3-2 σετ και ο Αλεξανδρίδης το 2ο φαβορί, τον Σπύρο Φουσέκη με 3-1 σετ.

Σπουδαίο παιχνίδι και στον τελικό των παγκορασίδων. Η Chen Yudie είχε την… τελευταία μπάλα και με 3-1 σετ απέναντι στην Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη (Νο 1) κατέκτησε την τρίτη συνεχόμενη πρωτιά της στα αναπτυξιακά (10-12, 12-10, 11-5, 13-11).

Στους μίνι παμπαίδες γεύτηκε τη χαρά του τίτλου ο Γιώργος Πετράκης. Ο τρίτος του τελικός φέτος ήταν και ο… καλός, καθώς επικράτησε του Νίκου Αλεξίδη με 3-2 σετ (4-11, 11-7, 5-11, 12-10, 11-8). Τα δύο παιδιά ήταν και τα ρώτα φαβορί της κατηγορίας.

Στις μίνι παγκορασίδες τέλος, οι κόποι της Αργυρώς Κουτρουμπά έφεραν κι ένα πρώτο χρυσό μετάλλιο στον θεσμό. Στην τρίτη παρουσία της στα μετάλλια κατέβαλλε στον τελικό την Παναγιώτα Τσέκαρη με 3-0 σετ (11-6, 11-9, 11-3).

Οι νικητές και οι νικήτριες ανά κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Αλέξανδρος Μαδέσης (ΑΕΚ)

2. Στάθης Μανωλόπουλος (ΟΕΑ Ρεθύμνου)

3. Γιώργος Κοσμάς (ΔΑΟ Ταύρου)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ζωή Καζάκου (ΓΑΟ Πειραιά)

2. Qi Xinyu (ΑΟ Ταταύλα)

3. Βασιλική Μπουλά (ΟΑ Χανίων)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής (Ποσειδών Λουτρακίου)

2. Αναστάσιος Φουσέκης (Ποσειδών Λουτρακίου)

3. Δημήτρης Γεωργαλλίδης (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ευγενία Κοσμά (ΑΟ Δάφνης-Υμηττού Ευ Ζην & Άθληση)

2. Αθανασία Γκόγκα (ΓΑΣ Ελευσίς)

3. Αφροδίτη Μαρούλη (ΑΟ Ταταύλα)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Απόστολος Βατσακλής (ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης)

2. Δημήτρης Αλεξανδρίδης (Τελαμών Σαλαμίνας)

3. Γιώργος Σασσάνης (Τελαμών Σαλαμίνας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Chen Yudie (ΠΟΚ Έσπερος)

2. Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη (ΓΑΣ Ελευσίς)

3. Αναστασία Μιχάλαρου (Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιώργος Πετράκης (ΟΑ Χανίων)

2. Νίκος Αλεξίδης (ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης)

3. Κωνσταντίνος Μπέλλης (ΧΑΝ Αθηνών)

ΜΙΝΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Αργυρώ Κουτρουμπά (ΟΑ Χανίων)

2. Παναγιώτα Τσέκαρη (Σάρισες Φλώρινας)

3. Κλειώ Μαδέση (ΑΟ Ηράκλειο 2001)

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ 3-4

Στους «μικρούς» τελικούς τρεις αγώνες αγοριών κρίθηκαν στα πέντε σετ. Ήταν στους παμπαίδες όπου ο Γιώργος Σασσάνης έκαμψε με 3-2 τον Σπύρο Φουσέκη (Ίκαρος Καστριτσίου), στους παίδες με τον Δημήτρη Γεωργαλλίδη να λυγίζει τον Παναγιώτη Σκούντζο (Ρουφ 80) και στους εφήβους όπου ο Γιώργος Κοσμάς νίκησε με το ίδιο σκορ τον Γιώργο-Νίκο Γερακιό (ΑΕΚ). Για τον ομογενή Γερακιό να προστεθεί ότι μπήκε στα ημιτελικά ξεκινώντας από τη θέση 25 των seeding.

Στις κορασίδες η Αφροδίτη Μαρούλη ξεπέρασε τη Σοφία Μελιγκώνη (ΑΟ Δάφνης-Υμηττού Ευ Ζην & Άθληση) με 3-0 σετ, στις νεάνιδες η Βασιλική Μπουλά με το ίδιο σκορ τη Γεωργία Σπανού (Σάρισες Φλώρινας) και στις παγκορασίδες η Αναστασία Μιχάλαρου με 3-1 σετ την Ανθή Τούλια (και οι δύο από την Πρόοδο Βουτζά Ραφήνας).

Στους μίνι παμπαίδες ο Κωνσταντίνος Μπέλλης κατέβαλλε με 3-1 σετ τον Μάριο Κυριακίδη (ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης) και στις μίνι παγκορασίδες η Κλειώ Μαδέση με 3-0 τη Ναταλία-Μαρία Μπιστόλα (ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας).

ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με την ευκαιρία των 100 ετών από την ίδρυση του Πέρα (1923) οι άνθρωποι του σωματείου είχαν απλώσει, κατά μήκος της σάλας, μεγάλο πανό, που έγραφε «Αθλητικός Σύλλογος Πέρα – Αθλητική πορεία από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Αθήνα».

* Με το μετάλλιο του Πέρα το σωματείο βράβευσε πριν από τις απονομές επάθλων τον πρόεδρο της ΕΦΟΕπΑ και πρώην πρωταθλητή Ελλάδας και αρχηγό της εθνικής ομάδας Κώστα Παπαγεωργίου. Την απονομή έκανε η πρόεδρος του ΑΣ Πέρα Βίκη Χριστοφορίδου.

* Η αντιπρόεδρος του Πέρα Αθηνών Ελίζα Φερεκίδου έκανε μικρό χαιρετισμό το Σάββατο από την κερκίδα του ΒΑΚ. Καλωσόρισε τις αποστολές, εξέφρασε τη χαρά του ιστορικού κλαμπ να διοργανώσει ένα ακόμα αναπτυξιακό τουρνουά και τέλος γνωστοποίησε ότι στο γυμναστήριο γινόταν παράλληλα και παρουσίαση του προγράμματος hAlt για άτομα που νοσούν ή διατρέχουν κίνδυνο νόσησης Αλτσχάιμερ. Υπογράμμισε ότι το κοινό μπορεί να ενημερωθεί σχετικά με τα οφέλη στον εγκέφαλο γενικώς, αλλά και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ιδιαίτερα, από την ενασχόληση με το πινγκ πονγκ.

* Σε όλους τους συμμετέχοντες μοιράστηκαν σακουλίτσες με νερό, κρουασάν, αλλά και μία ευχαριστήρια κάρτα για τη συμμετοχή από τον ΑΣ Πέρα. Επιπλέον, ένας από τους χορηγούς, η εταιρεία Dole, έβαλε κιόσκι σε σημείο της κερκίδας κι έδινε στον κόσμο ανανά και μπανάνες. Σνακ και χυμοί προσφέρθηκαν βεβαίως και στους διαιτητές και τη γραμματεία.

* Μιας και ο λόγος για κεράσματα εντυπωσίασε μία κίνηση από τη νεάνιδα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ταύρου Άννα Παγάνη με αφορμή την ονομαστική της εορτή. Πήγε το Σάββατο στο γυμναστήριο με δύο μεγάλες κούτες ντόνατς, που περιείχαν σχεδόν 100 κομμάτια και κέρασε… όλο τον κόσμο. 

* Στο 3-1 του Δημήτρη Αλεξανδρίδη στον προημιτελικό με τον Μιχάλη Μπιτχαβά το σκορ στο τελευταίο σετ παρέπεμψε στην παλιά εποχή του αθλήματος… Έληξε με σκορ 21-19 σαν να επρόκειτο για ματς με τους προηγούμενους κανονισμούς. Επίσης, στα προημιτελικά και τον αγώνα της Ευγενίας Κοσμά με τη συμπαίκτριά της στον ΑΟ Δάφνης-Υμμητού Ευ Ζην & Άθληση, Ανδριανή Δρακονταείδη, το 1ο σετ στο τελικό 3-1 έληξε με σκορ 19-17.

Related posts

Αθλητικές μεταδόσεις: Όλες οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της Τετάρτης

Επέστρεψε στο Νο1 ο Αλκαράθ, σταθερά πέμπτος ο Τσιτσιπάς

Ο Ολυμπιακός δεν φρόντισε να θωρακιστεί σε όλα τα επίπεδα και πρέπει να βρει έναν πολύ καλό προπονητή