offside24.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Νίκολα Μίροτιτς κλείνει την πόρτα της Ελλάδας και βάζει φωτιά σε δύο ομάδες

Κοινοποίηση

Ο Νίκολα Μίροτιτς έκλεισε την πόρτα της Ελλάδας για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αναζητώντας αλλού την ομάδα που θα υπηρετήσει μετά από το “διαζύγιο” με την Μπαρτσελόνα. Το φαβορί και το αουτσάιντερ για την απόκτησή του.

Όσο περνούν οι μέρες κι η Μπαρτσελόνα δεν αφήνει ελεύθερο τον Νίκολα Μίροτιτς (κοινώς όσο δεν προκύπτει συμφωνία για την αποζημίωση), τα σενάρια αναφορικά με τον επόμενο σταθμό της καριέρας του αυξάνονται. Πρόκειται άλλωστε για το πιο “καυτό όνομα” της αγοράς στην EuroLeague, για τον παίκτη που μπορεί να αλλάξει άρδην τις ισορροπίες ανάλογα με το πού θα καταλήξει.

Οι μνηστήρες για την υπογραφή του, αρκετοί. Εκτός κάδρου όμως θα πρέπει να βγουν οριστικά οι δύο εκπρόσωποι της Ελλάδας στην EuroLeague. Ο Ολυμπιακός (περισσότερο) και ο Παναθηναϊκός (λιγότερο) ασχολήθηκαν με την περίπτωσή του, με τον πρώτο να προχωράει αρκετά μάλιστα και να βρίσκεται σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις και τον δεύτερο να κάνει μια… σφήνα τις τελευταίες ώρες, δίχως όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός οδηγείται πλέον σε αλλαγή πλάνου σε ό,τι αφορά στη θέση του πάουερ φόργουορντ και του παίκτη που θα πάρει τα λεπτά του Σάσα Βεζένκοβ, ενώ ο Παναθηναϊκός -σαφώς πιο ήρεμος σε σχέση με τον αιώνιο αντίπαλο- συνεχίζει να αναζητά τις δικές του εναλλακτικές, για τον παίκτη που θα μπει δίπλα στον Ντίνο Μήτογλου.

Το μείζον βέβαια είναι πως ούτε ο ένας ούτε ο άλλος θα δουν τον Νίκολα Μίροτιτς να φορά τη δική τους φανέλα. Ο λόγος; Η άρνηση του να μετακομίσει στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση, γεγονός που βγάζει επί της ουσίας τους δύο αιωνίους από το κάδρο για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Τι μένει λοιπόν; Στην παρούσα φάση, δύο είναι οι ομάδες που πιέζουν ασφυκτικά για το “ναι” του έμπειρου πάουερ φόργουορντ. Η Μονακό και ο Ερυθρός Αστέρας, με την πρώτη να έχει το προβάδισμα -για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο σύλλογος του Πριγκιπάτου έχει δουλέψει πάρα πολύ την περίπτωσή του, έχει κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να τον πείσει ότι η μετακόμιση στη Salle Gaston Medecin είναι το καλύτερο σενάριο για εκείνον.

Συν τοις άλλοις, έχει ρίξει στο τραπέζι κι ένα συμβόλαιο που φτάνει στα 7.000.000€ για διετή συνεργασία, ποσό που είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτάσει ο Ερυθρός Αστέρας.

Το σκληρό πόκερ για τον Νίκολα Μίροτιτς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση κι όσο δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο, τόσο πιο περίπλοκα θα φαίνονται τα πράγματα. Κι αν οι μνηστήρες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, προσδοκώντας στη δική του θετική απάντηση, εκείνος απολαμβάνει τον ελεύθερο χρόνο που έχει, κάνοντας πράγματα που δεν είχαμε ξαναδεί…

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Ένα ημίχρονο έφτανε για την Σοσιεδάδ

Κόντρα στην Ιταλίδα Πικολίν η Τόλιου στο τουρκικό Feeder

Η Μπάγερν πιέζει τον Μανέ για να φύγει, εντείνονται οι επαφές με την Αλ Νασρ