offside24.gr
Image default
CHAMPIONS LEAGUEΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο κανονισμός που μπορεί να αλλάξει για πάντα το ποδόσφαιρο

Κοινοποίηση

Δεκάλεπτη αποβολή παίκτη, επειδή διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή και είδε κίτρινη κάρτα; Δεν αποκλείεται να το δούμε να συμβαίνει!

Σύμφωνα όσα αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Times», εξετάζεται η εισαγωγή νέων κανονισμών που θα αλλάξουν το ποδόσφαιρο. Ένας εξ αυτών είναι και ενδεχόμενο να αποβάλλεται για δέκα λεπτά ένας παίκτης, ο οποίος είδε κίτρινη κάρτα μετά από διαμαρτυρία στον διαιτητή! 

Είναι ένας τρόπος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων, για να περιοριστούν οι διαμαρτυρίες και γενικά οι άσχημες συμπεριφορές προς τους διαιτητές. 

Το θέμα θα εξεταστεί στο Συμβούλιο της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (IFAB), που καθορίζει τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου.

Το δημοσίευμα των «Times» αναφέρει ότι το IFAB σκέφτεται να αντιγράψει το σενάριο που χρησιμοποιείται στο ράγκμπι, όπου μόνο ο αρχηγός της ομάδας μπορεί να πλησιάσει έναν διαιτητή για να συζητήσει αποφάσεις.

«Οι παίκτες μπορεί να μην ανησυχούν τόσο πολύ για το να πάρουν κίτρινη κάρτα, επειδή είπαν κάτι ακατάλληλο σε έναν διαιτητή, αλλά μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά αν ξέρουν ότι σημαίνει ότι θα αποβληθούν για δέκα λεπτά και θα είναι εκτός γηπέδου. Οι παίκτες που πλησιάζουν διαιτητές με επιθετικό τρόπο, απλά δεν θα μπορούν να γίνουν πια ανεκτοί. Έχουμε δει ακόμη και πολλές περιπτώσεις, όπου παίκτες σκόπιμα πάνε πίσω από έναν διαιτητή με άλλους να έρχονται μπροστά του, ώστε να μην μπορεί να ξεφύγει» ανέφερε ο Λούκας Μπρουντ, διευθύνων σύμβουλος του IFAB στους «Times».

Related posts

Μπαρτσελόνα: Ανακοίνωσε τον Γκιντογκάν με αστρονομική ρήτρα

Μέσι: Έφτασε τα 800 γκολ με τρομερή εκτέλεση φάουλ

Τρέλα για τον τίτλο στον Παναθηναϊκό: Ο Αλαφούζος έχει δώσει ως τώρα 1,8 εκατ. ευρώ έξτρα πριμ για νίκες και βαθμούς