offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

 Η αρχή των Ελλήνων αθλητών στη 2η φάση των National κατηγοριών της Γαλλίας  

Κοινοποίηση

Άρχισε το δεύτερο κομμάτι στις National κατηγορίες της Γαλλίας περιόδου 2023-2024, τα διασυλλογικά πρωταθλήματα της κορυφαίας, στην επιτραπέζια αντισφαίριση, χώρας, στα οποία χρόνια τώρα αγωνίζονται οι περισσότεροι Έλληνες «ξενιτεμένοι» προσφέροντας πάντα σημαντικές υπηρεσίες. Οι National είναι από την 3η εθνική κατηγορία και κάτω και συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο αριθμό ομάδων σε άνδρες και γυναίκες. Χωρίζονται σε συνολικά τρεις φάσεις, προς τα τέλη του Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η 1η, στις 20 Ιανουαρίου άρχισε η δεύτερη με τις ομάδες να τοποθετούνται σε νέα «πουλ» ανάλογα με τη θέση τους στο στάδιο 1, ενώ τον Μάιο ή τον Ιούνιο προβλέπονται για κάποιες ομάδες και αγώνες πλέι οφ. Έλληνες αθλητές αγωνίζονται σε όλα τα επίπεδα των συγκεκριμένων κατηγοριών και φέτος είναι κάτι λιγότερο από 20. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, Τάσο Ρηνιώτη, Νίκο Αντωνιάδη, Γιώργο Κωνσταντινόπουλο, Γιάννη Βλοτινό, Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη, Στράτο Δαμιανή, Ζήση Δουκέρη, Δημήτρη Κορδούτη, Γιάννη Μπόσκοβιτς, Κωνσταντίνο Λυκοστράτη, Σωκράτη Γιαννούτσο, Ελισάβετ Τέρπου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Αλίκη Κιούφη και Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και θα δούμε επιγραμματικά την πορεία τους μέχρι τώρα με βάση πάντα τα στοιχεία από τη γαλλική ομοσπονδία:

Στους άνδρες και τη National 1 (3η κατηγορία) η ASPTT Ρομάν του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου μετείχε στο 3ο γκρουπ της 1ης φάσης και κατέλαβε την 3η θέση με τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή. Αυτή η πορεία έστειλε τη Ρομάν από τον Ιανουάριο στα γκρουπ της National 1 A.

Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ NATIONAL 1 ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

Είναι ένα νέο χαρακτηριστικό στη 2η φάση από τη γαλλική ομοσπονδία η εισαγωγή δύο υποδιαιρέσεων της Ν1 για τους άνδρες: Ν1 Α και Ν1 Β, καθεμία από τις οποίες περιλαμβάνει 16 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους των οκτώ ομάδων. Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής οι ομάδες, που θα πάρουν την 1η και 2η θέση στη Ν1 Α θα παίξουν την «ημέρα του τίτλου» σε ένα γκρουπ τεσσάρων ομάδων (τα πλέι οφ δηλαδή). Ο νικητής θ’ αναδειχτεί πρωταθλητής της Ν1 ανδρών της Γαλλίας. Οι δύο πρώτες ομάδες ανεβαίνουν στην PRO B (τη 2η εθνική λίγκα), με την προϋπόθεση όμως, οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι να μην έχουν ήδη ομάδα που να παίζει σε πρωτάθλημα PRO). Οι ομάδες, που θα καταλάβουν την 3η, 4η, 5η, 6η, 7η και 8η θέση στα γκρουπ του πρωταθλήματις της Ν1 Α ανδρών θα πάνε την επόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα της Ν1 ανδρών (δηλαδή 12 ομάδες).

Οι ομάδες, που κατατάσσονται στην 1η, 2η, 3η και 4η  θέση στα γκρουπ του πρωταθλήματος της Ν1 Β ανδρών παίρνουν την άνοδο στο πρωτάθλημα της Ν1 (δηλαδή 8 ομάδες). Οι ομάδες, που θα τερματίσουν στην 5η, 6η, 7η και 8η θέση στη Ν1 Β ανδρών υποβιβάζονται στη Ν2 κατηγορία ανδρών (δηλαδή 8 ομάδες). Σε όλες τις περιπτώσεις, η ομάδα που καταλαμβάνει την τελευταία θέση σε έναν όμιλο υποβιβάζεται στην επόμενη κατηγορία.

Η 1η αγωνιστική διεξήχθη στις 20 Ιανουαρίου 2024 και η τελευταία θα γίνει στις 4 Μαΐου 2024.

Για το γκρουπ Α της Ν1 Α η Ρομάν επιβλήθηκε 8-1 εκτός έδρας της Βερν με τον δις πρωταθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών να σημειώνει στο απλό 2 νίκες. Γενικά έως τώρα στο φετινό πρωτάθλημα εμφανίζει 14 νίκες και 1 ήττα.

Επίσης, στη National 1,  η Καουντρί του Γεράσιμου Χατζηλυγερούδη αγωνίστηκε αρχικά στο 1ο γκρουπ και κατέκτησε την 4η θέση. Έτσι, απέκτησε κι εκείνη το δικαίωμα να συνεχίσει στη Ν1 Α της 2ης φάσης και πήγε στο γκρουπ Β. Στην πρεμιέρα εναντίον της Βατίν ως φιλοξενούμενη επικράτησε με 8-3 και ο «χρυσός» Βαλκανιονίκης του ομαδικού ανδρών, που ταλαιπωρείται τώρα από ένα πρόβλημα υγείας, πέτυχε 3 νίκες. Γενικά φέτος έχει απολογισμό προς το παρόν 11 νίκες και 10 ήττες.

Στη National 2 (4η κατηγορία) η Χάβρη 2 του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου και του Κωνσταντίνου Λυκοστράτη κατέλαβε στην 1η φάση την 5η θέση στο 3ο γκρουπ. Στη 2η φάση πήγε στο 6ο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας και στον πρώτο αγώνα, στις 20/01, έχασε εκτός έδρας από την Ιγκν με 8-0. Ο Λυκοστράτης ήταν παρών και γνώρισε 2 ήττες. Γενικά ο αριστερόχειρας αθλητής παρουσιάζει 5 νίκες και 12 ήττες. Ο Γ. Κωνσταντινόπουλος στη 2η φάση έκανε αρχή ενισχύοντας τη Χάβρη 1, η οποία βρίσκεται (μαζί με τη Ρομάν του αδερφού του) στο γκρουπ Α της Ν1 Α. Στην 1η αγωνιστική επιβλήθηκε εντός έδρας 8-1 της Σαρλεβίλ, ο σημερινός 1ος Βαλκανιονίκης του ομαδικού πέτυχε 2 νίκες στο απλό και η μία ήταν απέναντι στον πολύ γνωστό Βούλγαρο διεθνή από τη θητεία του στην ελληνική Α1, Τεοντόρ Αλεξαντρόφ. 

Στη National 2 άρχισε και συνεχίζει η Κουρμπεβουά 2 του Τάσου Ρηνιώτη. Στην 1η φάση, μέχρι το τέλος του χρόνου, αγωνίστηκε στο 8ο γκρουπ και κατετάγη 2η σε ισοβαθμία με την Ενεμπόν.

Από τον Ιανουάριο μετέχει στο 5ο γκρουπ της 2ης φάσης. Στο εναρκτήριο παιχνίδι απέσπασε ισοπαλία 7-7 εκτός έδρας από την Πλεσάνς. Ο «χρυσός» Βαλκανιονίκης του ομαδικού ανδρών είχε 3 ακόμα ατομικές νίκες και η γενικά εξαιρετική στατιστική του περιλαμβάνει 19 νίκες και 1 ήττα.

Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται η Σεν Πιερ 2 του Γιάννη Βλοτινού και του Ζήση Δουκέρη. Στην 1η φάση έμεινε στην 8η θέση του 3ου γκρουπ. Η αρνητική πορεία την έστειλε από τον νέο χρόνο στη National 3. Στην πρεμιέρα της στο 9ο γκρουπ η ομάδα νίκησε 8-3 εντός έδρας την Μπελφόρ. Ο Βλοτινός είχε 3 ατομικές νίκες και ο Δουκέρης 2. Στο σύνολο μέχρι τώρα εμφανίζουν 14 νίκες-5 ήττες και 3 νίκες-10 ήττες αντίστοιχα.

Στη National 3 η Κουντούν του Νίκου Αντωνιάδη πήρε πρώτα μέρος στο 13ο γκρουπ και τερμάτισε στην 7η θέση. Στους λίγους ατομικούς αγώνες, που έδωσε μέχρι το τέλος του 2023, ο 1ος Βαλκανιονίκης του ομαδικού είχε 6 νίκες και καμία ήττα, ενώ στην έναρξη της 2ης φάσης δεν πήγε στη Γαλλία.   

Στην ίδια κατηγορία και μέχρι τον Δεκέμβριο ο Δημήτρης Κορδούτης κατά κύριο λόγο και ο Σωκράτης Γιαννούτσος για ελάχιστα ματς, αγωνίστηκαν με την Αντίμπ 3 στο 5ο γκρουπ. Η ομάδα τους πήρε την 4η θέση. Ο Κορδούτης είχε τέλειο απολογισμό με 19 νίκες σε ισάριθμα ματς. Στις 20/01, που άρχισε η 2η φάση, ο «χάλκινος» Βαλκανιονίκης του ομαδικού το 2022 μπήκε στη σύνθεση της Αντίμπ 1, η οποία συνεχίζει στο 8ο γκρουπ της National 2. Εκεί, στην εκτός έδρας ήττα από την Άντονι Σπορ με 8-2, σημείωσε ατομικά 1 νίκη και 1 ήττα. Ο Γιαννούτσος είχε μικρή συμμετοχή στην 1η φάση της National 3και ατομικά 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Στη National 3 η Σεν Ντενί 2 του Στράτου Δαμιανή κατέκτησε στην 1η φάση τη 2η θέση στο 11ο γκρουπ. Από τα συνολικά 16 γκρουπ του επόμενου σταδίου στην ίδια κατηγορία είναι τώρα στο 5ο. Στην πρεμιέρα στις 20/01 επιβλήθηκε εντός έδρας της Ινκρέ με 8-0. Ο πρωταθλητής Ελλάδας Νέων ανδρών του 2020 σημείωσε 2 νίκες, ενώ συνολικά έχει 17 νίκες και 2 ήττες.

Επίσης στη National 3 ανήκει η Ερμόν Πλεσί του Γιάννη Μπόσκοβιτς. Στο πρώτο κομμάτι πήρε τη 2η θέση στο 8ο γκρουπ. Από τον Ιανουάριο και μετά βρίσκεται στο 10ο γκρουπ της κατηγορίας και άρχισε με εκτός έδρας νίκη 8-6 απέναντι στη Σεν Εγκρέβ με 8-6. Ο δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού εφήβων το 2019 κατάφερε 3 νίκες σε αυτό το παιχνίδι και γενικά εμφανίζει ως σήμερα 13 νίκες και 2 ήττες.

Στις γυναίκες και τη National 1 μετέχει η Κωνσταντίνα Παρίδη με τα χρώματα της Σεν Ζάνε/Μπουργκουάν. Στην 1η φάση η ομάδα πήρε (υστερώντας σε τριπλή  ισοβαθμία) την 5η θέση στο 2ο γκρουπ. Στην επόμενη φάση πήγε επίσης στο γκρουπ Β της 3ης εθνικής κατηγορίας και στην πρεμιέρα στις 20/01 έκαμψε εντός έδρας την Ανεσί με 8-3. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2022 πέτυχε 3 νίκες (η μία απέναντι στη Σέρβα Μόνικα Κνέζεβιτς, που τιμά εδώ και χρόνια την ελληνική Α1 και αγωνίζεται στο Πέρα Αθηνών). Συνολικά μέχρι σήμερα η προσωπική στατιστική της περιλαμβάνει 12 νίκες και 3 ήττες.    

Στη National 1 μόλις ανέβηκε για τη 2η φάση η Σεν Πιερ 2 της Ελισάβετ Τέρπου. Άρχισε την πορεία της τον Σεπτέμβριο στη National 2 (4η κατηγορία) και κυριάρχησε στο 1ο γκρουπ με 7 νίκες σε ισάριθμα ματς. Αυτή η πορεία την έστειλε από τον Ιανουάριο και μετά στην παραπάνω κατηγορία και στην έναρξη στις 20/01 νίκησε ως γηπεδούχος την Παρί 20 SP TT με 8-1. Η δις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών, που έχει συμφωνήσει να δώσει κάποια ματς και στην Pro B με τη Σεν Πιερ 1, σημείωσε 3 νίκες. Γενικά εμφανίζει 17 νίκες και μόλις 1 ήττα.  

Στη National 2 ενισχύει τη Ρεν 2 η Αλίκη Κιούφη, η οποία ήδη έχει αγωνιστεί και με την 1η ομάδα του κλαμπ στην 2η εθνική λίγκα της Γαλλίας (όπως επίσης είχε συμφωνήσει κι εκεί έχει συμπαίκτρια την Κατερίνα Τόλιου). Στην 1η φάση της 4ης κατηγορίας η Ρεν 2 κατέλαβε την 6η θέση. Από τον χειμώνα συνεχίζει στο 2ο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας, απλά η Κιούφη δεν αγωνίστηκε τον Ιανουάριο. Στις λίγες συμμετοχές της στη Ν2 επιδεικνύει μόνο νίκες (5).

Την εμπειρία του γαλλικού πρωταθλήματος ζει πρώτη φορά η 21χρονη Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου. Φορά τη φανέλα της Ραμπουιγέ στο ίδιο πρωτάθλημα, μάλιστα στην 1η φάση ήταν στο γκρουπ της Ρεν 2 (χωρίς πάντως, να συναντηθεί με την Κιούφη). Η ομάδα της κατέκτησε την 3η θέση και η πρώην διεθνής στις μικρές ηλικίες είχε απολογισμό 8 νίκες και 3 ήττες. Στη 2η φάση η Ραμπουιγέ είναι στο 3ο γκρουπ της Ν2, η αθλήτριά μας δεν ήταν παρούσα στην 1η αγωνιστική.

Τέλος, είναι σημαντικό να προστεθεί ότι υπάρχουν και δύο ελληνικές συμμετοχές στην αμέσως παρακάτω κατηγορία της Γαλλίας, την Pre-National (6η κατηγορία). Εκεί αγωνίζονται ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού σε όλες τις μικρές κατηγορίες Αλέξανδρος Μαδέσης με την Γκρεσιβοντάν Μπελντόν και ο Φώτης Αρβανίτης (μέλος του ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας στην Α2) με την Εσιρόλ Εμπιέν 2.  

Στην 1η φάση της Pre-National η Γκρεσιβοντάν Μπελντόν πήρε την 4η θέση στο 2ο γκρουπ. Ο Μαδέσης είχε 11 νίκες και μόνο 1 ήττα και ήταν απών από το ξεκίνημα της 2ης φάσης.

Η Εσιρόλ Εμπιέν στην ίδια κατηγορία περιορίστηκε αρχικά στην 8η και τελευταία θέση του 1ου γκρουπ. Συνεχίζει στη Regional και για το 2ο γκρουπ έφερε ισοπαλία 7-7 με την Μπουργκ ντε Μπρετάν. Ο Αρβανίτης είχε 1 νίκη και 2 ήττες στην πρεμιέρα της 2ης φάσης και γενικά εμφανίζει 12 νίκες και 12 ήττες.

Related posts

Φενέρμπαχτσε: Γκούντουριτς και Γουίλμπεκιν παλεύουν με τον χρόνο για το Game 1 με τον Ολυμπιακό

 Στο Ζαντάρ της Κροατίας το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2025

Roland Garros: Ο Τζόκοβιτς δεν χάνει ποτέ στον πρώτο γύρο