offside24.gr
Image default
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE 2023 με ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες

Κοινοποίηση

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE θα ξεκινήσει στις 13 Μαΐου με 18 αναβάτες που θα αγωνίζονται με ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες-πρωτότυπα Ducati “V21L”.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE 2023, με ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες τις οποίες παρέχει η Ducati ως αποκλειστικός προμηθευτής με το πρωτότυπο “V21L”, ξεκινά στις 19 Μαΐου με το γαλλικό Γκραν Πρι. Αυτή είναι η πέμπτη έκδοση του «πρωταθλήματος μηδενικών εκπομπών», το οποίο για πρώτη φορά θα έχει την αίγλη και το status του παγκόσμιου τίτλου.

Μετά τις πρώτες επίσημες δοκιμές στη Χερέθ στις αρχές Μαρτίου, οι αναβάτες βρέθηκαν για δοκιμές και στη Βαρκελώνη στις 3-5 Απριλίου. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξεκινά επίσημα στις 13 Μαΐου με το Γαλλικό GP.

Συνολικά, το ημερολόγιο περιλαμβάνει 8 Γκραν Πρι με διπλούς αγώνες:

  1. Le Mans (13 Μαΐου)
  2. Mugello (10 Ιουνίου)
  3. Sachsenring (17 Ιουνίου)
  4. Assen (24 Ιουνίου)
  5. Silverstone (5 Αυγούστου)
  6. Red Bull Ring (19 Αυγούστου)
  7. Catalunya (2 Σεπτεμβρίου)
  8. Misano (9 Σεπτεμβρίου)

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, θα υπάρχουν δύο ελεύθερα δοκιμαστικά το πρωί της Παρασκευής, ακολουθούμενα από δύο προκριματικούς το απόγευμα. Οι δύο αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο, ο πρώτος στο τέλος των προκριματικών MotoGP και ο δεύτερος μετά τον αγώνα Sprint, ένα άλλο χαρακτηριστικό που παρουσιάζεται για τη σεζόν του 2023. Προβλέπεται νέα διαδικασία πρόκρισης, ενώ οι ομάδες θα μπορούν να υπολογίζουν σε μια εντελώς νέα δομή στα paddock.

Οι 18 αναβάτες, υποστηριζόμενοι από 9 ομάδες, θα αγωνιστούν με το πρωτότυπο “V21L”, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Ducati. Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα έχει συνολικό βάρος 225 κιλά, 12 κιλά λιγότερο από τις ελάχιστες απαιτήσεις που επιβάλλουν η

Dorna και η FIM για μια μοτοσυκλέτα ικανή να ολοκληρώσει αγωνιστικές αποστάσεις. Η μέγιστη ισχύς των 150 hp και η πλούσια ροπή των 140 Nm επιτρέπουν στην Ducati V21L, σε μια πίστα όπως το Mugello, να επιτυγχάνει ταχύτητα της τάξης των 275 km/h.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Έξαλλος ο Ρονάλντο μετά το 0-0 της Αλ Νασρ: Τα έβαλε με αντίπαλο και έφυγε για τα αποδυτήρια

Ο Μάικλ Τζόρνταν πούλησε τους Σάρλοτ Χόρνετς

Τσούμπερ: “Ήταν μία νίκη για όλους, τον πρόεδρο, τους συμπαίκτες και τους οπαδούς”