offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Κόντρα στην Ιταλίδα Πικολίν η Τόλιου στο τουρκικό Feeder

Κοινοποίηση

Με στόχο μία ακόμα αξιόλογη εμφάνιση κι ένα όσο γίνεται καλύτερο πλασάρισμα η Κατερίνα Τόλιου αρχίζει αύριο 29/03 την προσπάθειά της στο World Table Tennis Feeder της Τουρκίας, στην Αττάλεια. Το τουρνουά έχει αρχίσει από χτες Δευτέρα 27/03, ωστόσο η αθλήτρια της προολυμπιακής μας ομάδας απέφυγε τα προκριματικά γκρουπ με την καλή θέση της στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης και είναι απευθείας στο κυρίως ταμπλό. Ο 1ος γύρος του απλού γυναικών είναι των «64» και κληρώθηκε με την Ιταλίδα Τζιόρτζια Πικολίν (νούμερο 78 στην παγκόσμια κατάταξη), η οποία επίσης δεν αγωνίστηκε στην προκριματική διαδικασία. Μετά το Youth Contender της Τουρκίας εξάλλου, που πραγματοποιήθηκε στην ίδια πόλη την προηγούμενη βδομάδα, είχαμε σήμερα 28/03 την είσοδο τριών νέων προσώπων από τη χώρα μας στους πίνακες αξιολόγησης των μικρών ηλικιών. Στο εβδομαδιαίο ranking της διεθνούς ομοσπονδίας (ITTF) Νο 13 έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση οι κορασίδες του Ωρίωνα Χίου Βασιλική Μπουλά, Άντζελα Νούρε και Αλεξάνδρα Μπιτχάβα.   

Το WTT Feeder Antalya 2023 διεξάγεται στο Gloria Sports Arena με όλα τα ατομικά αγωνίσματα και θα ολοκληρωθεί στη 1 Απριλίου. Η Τόλιου, που σήμερα ανέβηκε δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και πήγε στην 192η, μετέχει μόνο στο απλό. Η κλήρωση την έφερε απέναντι σε γνώριμη αντίπαλο. Την τελευταία 5ετία έχει τρεις αναμετρήσεις σε μεγάλες διοργανώσεις με την Πικολίν και καλείται να σπάσει την αρνητική παράδοση. Την αντιμετώπισε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Χάλμσταντ το 2018, στους Μεσογειακούς Αγώνες της ίδιας χρονιάς, καθώς και στο WTT Feeder του Όλομουτς το 2022. Γνώρισε τρεις ήττες, όμως οι δύο τελευταίες ήταν οριακές με σκορ 4-3 σετ (πηγή: στατιστικά ITTF).  

Στις 11:45 αρχίζει ο αγώνας κι αν η Τόλιου επικρατήσει και προχωρήσει στις «32», τότε το πιο πιθανό είναι να συναντήσει τη Γερμανίδα Φρανζίσκα Σράινερ, η οποία θα μάθει αντίπαλο μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών. Η 28άχρονη διεθνής μας είχε τον Φεβρουάριο δύο διαδοχικές συμμετοχές στα γερμανικά Feeder, στο Ντίσελντορφ, ενώ τον Μάρτιο αγωνίστηκε και στη Σούπερ κατηγορία της Ισπανίας. Η ομάδα της, η Ρέους, βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς ύστερα από 18 αγώνες και η Τόλιου έχει προσωπικό απολογισμό 6 νίκες και 3 ήττες. Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης έκλεισε πριν από λίγο καιρό το σύντομο πέρασμά του από την ισπανική Σούπερ κατηγορία των ανδρών. Δεν θ’ αγωνιστεί ξανά φέτος με τη φανέλα της Μούρθια και στις ελάχιστες συμμετοχές του είχε ατομικά 2 νίκες και 5 ήττες.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΓΙΑ ΜΠΟΥΛΑ, ΝΟΥΡΕ ΚΑΙ ΜΠΙΤΧΑΒΑ ΣΤΟ WORLD RANKING LIST

Στην Αττάλεια στο μεταξύ, είχαν κάνει την περασμένη βδομάδα την αρχή για τα ελληνικά χρώματα τρεις ταλαντούχες κορασίδες δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους στο τουρκικό Youth Contender. Μετά από την πρώτη συμμετοχή τους σε τέτοιο τουρνουά μπήκαν και στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης για τις μικρές ηλικίες.     

Η Βασιλική Μπουλά, που πλασαρίστηκε στις θέσεις 9-16 της κατηγορίας της, πήρε 16 βαθμούς και εμφανίζεται στο νούμερο 287 της Under 15 και στο Νο 498 της Under 17.

Η Άντζελα Νούρε, που αποκλείστηκε στα γκρουπ, πήρε 11 βαθμούς. Είναι στο Νο 338 της Under 15 και στο Νο 565 της Under 17. Η Αλεξάνδρα Μπιτχάβα, που επίσης έμεινε στα γκρουπ, εμφανίζει του πρώτους 7 βαθμούς της. Είναι στο Νο 413 της Under 15 και στο Νο 696 της Under 17.

Related posts

Πέδρο Μαρτίνς: «Είχα προτάσεις από Ευρώπη αλλά επέλεξα να πάω στο Κατάρ»

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης: Συμμετείχε στον προκριματικό η Εθνική Γυναικών, επανεμφάνιση για Μιλλούση

Επίσημο: Η Aston Martin με κινητήρες Honda από το 2026