offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Τα δύο ζητούμενα και το πλάνο που οδηγούν στο διπλό απέναντι στον Ολυμπιακό

Κοινοποίηση

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό ξανά στο Γεώργιος Καραϊσκάκης έντεκα ημέρες μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet και για να μπορέσει να αποσπάσει το διπλό στο Φάληρο έχει δύο ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει αλλά και έναν οδηγό. Οι σκέψεις του Αλμέιδα για την ενδεκάδα.

Η ΑΕΚ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά τη διακοπή λόγω Πάσχα με μια νέα μονομαχία στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό (23/4, 21:00, COSMOTE SPORT 1 HD, LIVE από SPORT24), αυτή τη φορά για τη Stoiximan Super League και την πέμπτη στροφή των playoffs.

Αυτή η μονομαχία έχει διαφορετικά δεδομένα από εκείνη του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, καθώς οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα δεν θα έχουν κανένα μαξιλαράκι τερμάτων στη διάθεσή τους, όπως στο προηγούμενο παιχνίδι.

Εδώ η νίκη θα έχει πολύ μεγαλύτερη αξία για την εξέλιξη του πρωταθλήματος (μιας και η Ένωση θα περιορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του τίτλου), όπως φυσικά και η ισοπαλία, παρότι η Ένωση δεν θα κατέβει στο Γεώργιος Καραϊσκάκης γι’ αυτήν.

Και κακά τα ψέματα, σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα του ντέρμπι στο Φάληρο, επηρεάζεται και από αυτό στην Τούμπα, μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Αν όλα κυλήσουν ομαλά χρονικά στις δυο αναμετρήσεις, Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα γνωρίζουν στο ημίχρονο το αποτέλεσμα στην Τούμπα. Και αυτό ίσως παίξει τον ρόλο του.

Σε αυτό το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Αλμέιδα έχει δεδομένα έναν οδηγό και (τουλάχιστον) δυο ζητήματα που πρέπει να λύσει ή να περιορίσει για να πάρει τους τρεις βαθμούς στο φινάλε.

Αυτά που πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να πάρει το διπλό στο Καραϊσκάκης

Ένα από τα προβλήματα που ταλανίζει την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα είναι η αποτελεσματικότητα των τελικών φάσεων που παράγει ανά παιχνίδι, κάτι που επεσήμανε και ο Αργεντινός κόουτς στις δηλώσεις του στην COSMOTE TV. Ο Λιβάι Γκαρσία επέστρεψε σε φουλ ρυθμούς, ωστόσο μετά τη θλάση που υπέστη στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης έχει σκοράρει μόνο από την άσπρη βούλα απέναντι στον Άρη.

Με εξαίρεση τον Τσούμπερ που βρίσκεται σε “καλό φεγγάρι”, αλλά δεν είναι δεδομένη η παρουσία του στην ενδεκάδα, η Ένωση πρέπει να βρει λύση στο σκοράρισμα και για να γίνει αυτό οι κιτρινόμαυροι πρέπει να αποβάλουν είτε τη βιασύνη είτε την επιπολαιότητα που έχουν σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού.

Αν βρει λύση στο χορτάρι του Γεώργιος Καραϊσκάκης σε αυτό, κόντρα σε έναν αντίπαλο που ταλαιπωρήθηκε αρκετά με τη… σπατάλη ευκαιριών, θα έχει και το προβάδισμα για το τρίποντο.

Το δεύτερο που θα πρέπει να κάνει η ΑΕΚ θα είναι να περιορίσει τα όπλα του Ολυμπιακού, τα οποία είναι από τον άξονα και μπροστά. Ο περιορισμός του Ίνμπομ Χουάνγκ που είναι ο κινητήριος μοχλός στην ανάπτυξη των ερυθρολεύκων αλλά και αυτών που θα αγωνιστούν πίσω από τον φορ (είτε είναι ο Φορτούνης είτε ο Βαλμπουενά είτε ο Μπιέλ) θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός γι να μπορέσει να επιβάλει το παιχνίδι της η Ένωση.

Έτσι θα έχει κάνει ένα βήμα προς τον στόχο της και παράλληλα θα μπορέσει να περιορίσει και τον Σεντρίκ Μπακαμπού.

Ο οδηγός της σε αυτά τα παιχνίδια και ο (εκ νέου) ρυθμιστής Πινέδα

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό η Ένωση έχει έναν οδηγό που δεν είναι άλλος από τα καλά διαστήματα που είχε απέναντι στον ίδιο αντίπαλο. Στο ίδιο γήπεδο η ΑΕΚ έκανε ένα καταπληκτικό πρώτο μέρος στο ματς της κανονικής διάρκειας, στο οποίο έκανε ό,τι ήθελε (και τα έχανε στην τελική προσπάθεια), ενώ στο πρόσφατο παιχνίδι για το Κύπελλο χρειάστηκε ένα περίπου 15λεπτο απόλυτης κυριαρχίας για να πάρει το ζητούμενο, το οποίο είναι η πρόκριση στον τελικό.

Αυτά τα παιχνίδια αποτελούν τον οδηγό της Ένωσης για το διπλό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Με την πίεση ψηλά να αποδιοργανώσει πλήρως τους ερυθρόλευκους και να τους χτυπήσει στα μετόπισθεν, όπου παρουσιάζουν αρκετές αδυναμίες. Ο Αλμέιδα πάντως δήλωσε ότι ξέρει πώς θα χτυπήσει τον Ολυμπιακό και μένει να φανεί το βράδυ της Κυριακής.

Ως προς τον αντικαταστάτη του Αραούχο κόντρα στον Ολυμπιακό και πάλι “κριτήριο” θα αποτελέσει το που θα αγωνιστεί ο Πινέδα. Ο Μεξικανός μέσος είτε θα αναλάβει αυτός να πλαισιώσει τον Γκαρσία και να είναι αυτός στη θέση του Αραούχο είτε στα αριστερά αντί του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

Το σενάρια να παίξει στον άξονα μπροστά από έναν εκ των Σιμάνσκι / Γιόνσον δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Οπότε μένει να φανεί το πώς θα καλύψει το κενό του Αραούχο ο Αλμείδα, τόσο ως προς το αγωνιστικό στιλ αλλά και τη βοήθεια που προσέφερε στους συμπαίκτες του σε πνευματικό επίπεδο.

Από εκεί και πέρα ο Ματίας Αλμέιδα έχει στη διάθεσή του τον Νορντίν Άμραμπατ που ξεπέρασε τη θλάση και τους Κώστα Γαλανόπουλο και , αντίθετα εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Σιντιμπέ και Μοχαμάντι. Μάλιστα στην αποστολή ο Αλμέιδα πήρε μαζί του και τον 20χρονο Αγκολέζο φορ Ζίνι, ο οποίος μέχρι πρότινος είχε οκτώ συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα και τις τελευταίες μέρες δουλεύει αρκετά με την πρώτη ομάδα.

Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να καθίσει ο Αθανασιάδης. Στην άμυνα τα κουκιά είναι περιορισμένα, με τους Ρότα και Χατζισαφί να αγωνίζονται στα άκρα και τους Βίντα – Μουκουντί στο κέντρο της.

Στη μεσαία γραμμή το δίδυμο Σιμάνσκι – Γιόνσον φαίνεται ότι δεν θα σπάσει. Στα δεξιά ο Άμραμπατ μονομαχεί με τον Ελίασον με μια θέση και ο Γκαρσία θα αγωνιστεί στην κορυφή. Από εκεί και πέρα Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς διεκδικούν μια θέση ανάλογα με το που θα αγωνιστεί ο Πινέδα όπως αναφέρθηκε πιο πάνω.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Ελίασον, Φερνάντες, Κοσίδης, Ζίνι.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Ροντινέι, οι άρρωστοι Εμβιλά και Γκάρι και το δίλημμα στο κέντρο της άμυνας ενόψει ΑΕΚ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ο Τούρκος Μπιτίμ στο στόχαστρο σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα

Premier League: Με Τσέλσι – Λίβερπουλ η πρώτη αγωνιστική, αναλυτικά το πρόγραμμα