offside24.gr
Image default
EURO 2024ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro: Η UEFA αναθέτει σε Ιταλία και Τουρκία τη διοργάνωση του τουρνουά το 2032

Κοινοποίηση

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα ανακοινώσει την Τρίτη (10/10) τις ομοσπονδίες που θα αναλάβουν τη διοργάνωση του Euro το 2028 και το 2032, με Ιταλία και Τουρκία να αναμένεται να πάρουν το χρίσμα για το τουρνουά που θα λάβει χώρα σε εννέα χρόνια.

Μετράμε ήδη αντίστροφα για την διεξαγωγή του προσεχούς Euro στα γήπεδα της Γερμανίας το καλοκαίρι του 2024, ωστόσο από την Τρίτη (10/10) θα έχουμε γίνει σοφότεροι και όσον αφορά στις δύο διοργανώσεις που έπονται, με την UEFA να αναμένεται να κάνει γνωστές τις τελικές αποφάσεις της για τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες που θα πάρουν το χρίσμα.

Όσον αφορά στη διοργάνωση του 2028, το Ηνωμένο Βασίλειο (εκπροσωπείται από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίας της Αγγλίας, της Βόρειας Ιρλανδίας, της Σκωτίας και της Ουαλίας) και η Ιρλανδία έχουν καταθέσει φάκελο και αναμένεται να είναι οι χώρες που θα φιλοξενήσουν το Euro 2028 ενώ όλα δείχνουν πως Ιταλία και Τουρκία θα είναι εκείνες που θα συνδιοργανώσουν το τουρνουά του 2032.

Και αυτό γιατί η Τουρκία που διεκδικούσε το Euro 2028 απέσυρε την υποψηφιότητά της και έβαλε στόχο να φιλοξενήσει αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός τέσσερα χρόνια αργότερα σε συνεργασία με την Ιταλία, με το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, Εβελίνα Κρίστιλιν, να υποστηρίζει σε συνέντευξή της πως το δίδυμο Ιταλία – Τουρκία κλείδωσε και θα ανακοινωθεί την Τρίτη (10/10).

“Όχι, αύριο δεν θα υπάρξει κάποια έκπληξη. Η διοργάνωση του Euro 2032 θα ανατεθεί σε Ιταλία και Τουρκία. Έμεινε ελεύθερο το πεδίο σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία για το 2028 και κατά συνέπεια αποφασίστηκε να ανοίξει ο δρόμος για την Ιταλία και την Τουρκία για το Euro 2032.

Η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για αύριο, θα είμαστε στη Νιόν, θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση από την αντιπροσωπεία μας που αποτελείται από τον πρόεδρο της FIGC, Γκαμπριέλε Γκράβινα, από τον Τζίτζι Μπουφόν και την Ιλάρια Ντ’Αμίκο. Και μετά θα δουλέψουμε για τα στάδια”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Τορινέζα παράγοντας.

Related posts

Αθλητικές μεταδόσεις: Όλες οι αναμετρήσεις της Τρίτης

Αθλητικές μεταδόσεις: Η Μπαρτσελόνα περιμένει τον Ερυθρό Αστέρα, η Μπάγερν την Άλμπα, πού θα δείτε τα παιχνίδια

Αθλητικές μεταδόσεις: Όλες οι αναμετρήσεις της Παρασκευής