offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Η ψήφος εμπιστοσύνης στον Βαλμπουενά, η μετατόπιση του Φορτούνη και οι άλλες επιλογές του Ανιγκό ενόψει ΑΕΚ

Κοινοποίηση

Με τρία “δεκάρια” προσανατολίζεται να πορευτεί ο Ζοζέ Ανιγκό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (23/4, 21:00, Cosmote Sport 1 και LIVE από το SPORT24), βαδίζοντας στα χνάρια των τελευταίων αγώνων με τον ΠΑΟΚ (Πρωτάθλημα) και την ΑΕΚ (Κύπελλο) στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, μοιάζοντας έτοιμος να πάρει το ρίσκο στο πιο σημαντικό παιχνίδι του Ολυμπιακού τους τελευταίους μήνες.

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τον Βαλμπουενά στη θέση “10” και τον Φορτούνη και τον Μπιέλ στα πλάγια της επίθεσης στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ στα playoffs της Stoiximan Super League (3-1) και την ΑΕΚ στο παιχνίδι ρεβάνς στο Κύπελλο (2-1) στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Με την ίδια συνταγή προσανατολίζεται να πορευτεί ο Ζοζέ Ανιγκό και στο αυριανό (23/4) ντέρμπι με τους κιτρινόμαυρους στο Φάληρο(23/4, 21:00, Cosmote Sport 1 και LIVE στο SPORT24).

Μάλιστα, ο Γάλλος τεχνικός σκέφτεται να ξεκινήσει το ματς με την ίδια εξάδα από το κέντρο και μπροστά, δηλαδή, τους Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ, Φορτούνη, Βαλμπουενά και Μπακαμπού. Ο έμπειρος προπονητής εμπιστεύεται τον συμπατριώτη του Βαλμπουενά στη θέση του επιτελικού χαφ, μετατοπίζοντας στα εξτρέμ τον Φορτούνη, ο οποίος όμως τις περισσότερες φορές συγκλίνει προς τον άξονα. Οι δυο τους, πάντως, θα εναλλάσσονται στην επίθεση κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Έλληνας μεσοεπιθετικός στον αγώνα πρωταθλήματος εναντίον της ΑΕΚ στην OPAP Arena, στη νίκη με 3-1 του Ολυμπιακού, είχε αγωνιστεί ως “δεκάρι”, με τον Μπιέλ στη μία πλευρά της επίθεσης και τον Κανός στην άλλη, δηλαδή έναν εξτρέμ με ταχύτητα και έφεση στο 1vs1. Κάποιοι θεωρούν ότι ο Φορτούνης θα ήταν προτιμότερο να παίξει στον άξονα και σε αυτό το παιχνίδι με την ΑΕΚ, καθώς εκεί αποδίδει καλύτερα και μπορεί να προσφέρει περισσότερα. Ωστόσο, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχει ο προπονητής και όλα θα φανούν στο χορτάρι.

Όπως και να έχει, τόσο ο Ανιγκό όσο και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού γνωρίζουν ότι η νίκη αποτελεί μονόδρομο στον αγώνα με την ΑΕΚ στο γεμάτο από ερυθρόλευκους οπαδούς “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Το παιχνίδι έχει χαρακτήρα “τελικού” για την πειραϊκή ομάδα, καθώς βρίσκεται έξι βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ και για να έχει τύχη για το πρωτάθλημα θα πρέπει να κερδίσει.

Αλλιώς, σε περίπτωση ισοπαλίας, θα παραμείνει το μείον έξι και σε ήττα ο Ολυμπιακός θα απομακρυνθεί από την διεκδίκηση του τίτλου, όπως και από την δεύτερη θέση, ενώ θα μπει σε κίνδυνο και η τρίτη. Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, ότι για την πειραϊκή ομάδα, η επίτευξη του στόχου περνάει από το ντέρμπι με την Ένωση.

Σε κάθε περίπτωση, οι ερυθρόλευκοι θέλουν να πετύχουν την τρίτη διαδοχική νίκη τους επί των κιτρινόμαυρων, μετά το 3-1 στην OPAP Arena για το πρωτάθλημα και το 2-1 στο Καραϊσκάκης στον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου, προκειμένου να βρεθούν στο -3 στη βαθμολογία. Όμως, για το πετύχουν αυτό, θα χρειαστεί να παρουσιάσουν ένα πολύ καλό πρόσωπο και, ταυτόχρονα, να λείψουν τα εύκολα λάθη. Διότι, ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί αρκετά τέρματα στα ντέρμπι στη σεζόν, είτε από αυτογκόλ, είτε από λάθος πάσες στο κέντρο της άμυνάς του, είτε από πέναλτι.

Το θετικό για τους “ερυθρόλευκους” είναι ότι προέρχονται από τις νίκες 3-1 επί του ΠΑΟΚ και 2-1 εις βάρος της ΑΕΚ στα δύο τελευταία ντέρμπι στο Φάληρο και δείχνουν να αναπτύσσει πάλι μια δυναμική στα εντός έδρας παιχνίδια. Ακόμη και στην ισοπαλία 0-0 που είχε προηγηθεί με τον Παναθηναϊκό, είχαν καλή απόδοση και τις ευκαιρίες για να κερδίσουν.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, ο Ανιγκό προσανατολίζεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρόντινεϊ δεξιά στην άμυνα, τον Ρέαμπτσιουκ αριστερά, τον Μπα και τον Σισέ στα στόπερ, τον Εμβιλά και τον Χουάνγκ στα χαφ, τον Φορτούνη, τον Μπιέλ και τον Βαλμπουενά μπροστά τους και τον Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Τραγωδία με 9 νεκρούς σε γήπεδο του Σαλβαδόρ

ΑΕΚ για τα διαρκείας: “Ανταπόκριση που ξεπερνά τις καλύτερες προσδοκίες”

Στοιχεία και αριθμοί για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα παμπαίδων-παγκορασίδων και μίνι παμπαίδων-μίνι παγκορασίδων των Τρικάλων