offside24.gr
Image default
F1ΔΙΕΘΝΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Formula 1, GP Μαϊάμι: Στην pole position ο Πέρεζ, ένατος ο Φερστάπεν, στις μπαριέρες ο Λεκλέρ

Κοινοποίηση

Ο Σέρτζιο Πέρεζ κατέκτησε την pole position για το GP του Μαϊάμι με τον Φερστάπεν να εκκινεί ένατος. Στις μπαριέρες κατέληξε ο Λεκλέρ, εκτός Q3 έμεινε ο Χάμιλτον.

Πολλές εκπλήξεις είχαν οι κατατακτήριες του GP Μαϊάμι με τον Σέρτζιο Πέρεζ να κατακτά την pole position και να βγαίνει κερδισμένος. Δεύτερος θα εκκινήσει ο Αλόνσο και πίσω τους οι Σάινθ και Μάγκνουσεν.

Αν ψάχνετε τον Μαξ Φερστάπεν να αναφέρουμε ότι ο Παγκόσμιος πρωταθλητής θα εκκινήσει από την ένατη θέση αφού δεν κατάφερε να γράψει ταχύτερο γύρο, ενώ ο Λεκλέρ θα είναι έβδομος αφού στην καλή του προσπάθεια κατέληξε στις μπαριέρες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο πρώτο σκέλος ο Φερστάπεν ήταν εκείνος που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με Σάινθ, Πέρες και Λεκλέρ να τον ακολουθούν. Την ίδια ώρα όμως το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην ουρά.

Μεγαλύτερη έκπληξη όλων ήταν ο Στρολ ο οποίος έμεινε εκτός συνέχειας με την Aston Martin, ενώ δεν κατάφεραν να περάσουν στο Q2 οι Νόρις και Πιάστρι με τις δύο Mercedes.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί αφού και στο Q2 είχαμε αποτελέσματα που δεν περιμέναμε. Πρώτο και καλύτερο ο αποκλεισμός του Χάμιλτον ο οποίος έκανε τον 13ο χρόνο και έμεινε εκτός μαζί με τους Άλμπον, Χούλκενμπεργκ, Τσόου και Ντε Βρις. Ο Χάμιλτον είχε ένα χρονοβόρο γλίστρημα στην πρώτη στροφή του δεύτερου γρήγορου γύρου του, κι έτσι βίωσε τις χειρότερες κατατακτήριες δοκιμές του επί αμερικανικού εδάφους.

Έτσι, φτάσαμε στην τρίτη περίοδο και στη μάχη της πολ ποζίσιον. Στον πρώτο από τους δύο γρήγορους γύρους των δέκα οδηγών ο Πέρεζ ήταν αλάνθαστος, σημείωσε τον ταχύτερο γύρο με 1:26.841, ενώ αντίθετα οι Φερστάπεν και Λεκλέρ έκαναν σημαντικά λάθη.

Ο Φερστάπεν ανοίχτηκε οριακά σε δύο στροφές και αποφάσισε να εγκαταλείψει τον πρώτο του γρήγορο γύρο, επιστρέφοντας στα πιτς για να προετοιμαστεί για τη δεύτερη και μοναδική του προσπάθεια. Παράλληλα, ο Λεκλέρ ακούμπησε τον τοίχο στην έξοδο της στροφής 16 και έμεινε 1 δευτερόλεπτο μακριά από τον Πέρεζ, και στην 7η θέση.

Έτσι, ο Αλόνσο -πάντοτε παρόν σε κάθε στραβοπάτημα των άλλων- άδραξε την ευκαιρία και ανέβηκε στη δεύτερη θέση των χρόνων. Στο τελευταίο τρίλεπτο, ήταν πλέον η στιγμή για τους δέκα οδηγούς να επιστρέψουν στην πίστα για το δεύτερο και τελευταίο γρήγορο γύρο τους.

Όμως, αυτός δεν έμελλε να συμβεί για κανέναν, καθώς ο Λεκλέρ είχε ένα πολύ βίαιο τετ-α-κε με – με πολύ υψηλή ταχύτητα- στις στροφές 5-6, το οποίο τον έστειλε με την ουρά της Ferrari SF-23 στις μπαριέρες, καταστρέφοντας την πισω πτέρυγα και τον πίσω δεξί τροχό του cavallino.

Πολύ γρήγορα βγήκαν οι κόκκινες σημαίες της διακοπής των κατατακτήριων, και δεδομένου ότι απέμενε μόλις 1:40 λεπτό για το τέλος δεν θα υπήρχε αρκετός χρόνος για τους οδηγούς να κάνουν το γύρο εξόδου τους από τα πιτς και να ξεκινήσουν μετά τη διακοπή τον δεύτερο γρήγορο γύρο τους.

Έτσι, τα πράγματα έμειναν όπως ήταν στην πρώτη προσπάθεια των οδηγών στο Q3, και ήρθε το απρόσμενο αποτέλεσμα της πολ ποζίσιον του Πέρεζ -καθως ο ίδιος δήλωσε ότι είχε ένα πολύ κακό διήμερο μέχρι εκείνη τη στιγμή- και της δεύτερης θέσης του Αλόνσο με μια Aston Martin που υποφέρει από την έλλειψη τελικής της ταχύτητας στις μεγάλες ευθείες του Μαϊάμι.

Ο Σάινθ έμεινε στην τρίτη θέση, παρότι είχε δείξει σαφή σημάδια βελτίωσης στις πρώτες δύο περιόδους των κατατακτήριων, ενώ δίπλα στον Ισπανό θια εκκινήσει ο Κέβιν Μάγκνουσεν που εκμεταλλευθηκε άλλη μια ευτυχή συγκυρία για τη μεγάλη έκπληξη της 4ης θέσης εκκίνησης με τη Haas.

Με τον Λεκλέρ στην 7η θέση της εκκίνησης και τον Φερστάπεν στην 9η, αναμφίβολα το αυριανό GP του Μαϊάμι θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από όσο προδιαγράφονταν με την κυριαρχία του Φερστάπεν στις ελεύθερες δοκιμές και στις δύο πρώτες περιόδους των κατατακτήριων. Ο αγώνας θα ξεκινήσει αύριο Κυριακή (7/05) στις 22:30.

Related posts

Στις θέσεις 9-16 του διπλού γυναικών Under 21 η Παπαδημητρίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Ο Σοφοκλής Σχορτανίτης έκανε το ντεμπούτο του με τον Ιόνιο Κέρκυρας

Ο Μάικλ Τζόρνταν πούλησε τους Σάρλοτ Χόρνετς