offside24.gr
Image default
ΤΕΝΙΣ

Σαμπαλένκα – Σάκκαρη 2-0: Εφιαλτική πρεμιέρα στα WTA Finals

Κοινοποίηση

Η Μαρία Σάκκαρη γνώρισε μια από τις πιο σκληρές ήττες στην καριέρα της με αντίπαλο την Αρίνα Σαμπαλένκα, από την οποία ηττήθηκε με 6-0, 6-1 στην πρεμιέρα των WTA Finals στο Κανκούν τού Μεξικού.

Η χαρά επιστροφής για τη Μαρία Σάκκαρη στο Μεξικό μετά την κατάκτηση του τίτλου στη Γουαδαλαχάρα, έδωσε τη θέση της σε μια βαριά ήττα από την Αρίνα Σαμπαλένκα με 6-0, 6-1 στην πρεμιέρα των ομίλων στα WTA Finals στο Κανκούν.

Η Ελληνίδα παίκτρια στην 3η συμμετοχή της και μάλιστα διαδοχική στη διοργάνωση, κινδύνευσε να χάσει αγώνα χωρίς να κατακτήσει game, καθώς στο΄6ο game του 2ου σετ «έσβησε» τρία match points της Λευκορωσίδας, που έφθασε στην επικράτηση σε 74 λεπτά.

Τίποτα δεν πήγε καλά για τη Μαρία Σάκκαρη απέναντι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, τελείωσε τον αγώνα με πέντε χαμένες ευκαιρίες για breaks, που θα μπορούσαν, ίσως, να έχουν αλλάξει κάπως την εικόνα στο 1ο σετ.

Η Σαμπαλένκα, έχοντας και δύο άσους, κατέκτησε το εναρκήριο game (1-0) και παρότι η Σάκκαρη προηγήθηκε 40-15, η Λευκορωσίδα με τέσσερις συνεχόμενους πόντους πέτυχε το break για το 2-0.

Η Σάκκαρη δημιούργησε την ευκαιρία να πάρει πίσω το break, καθώς προηγήθηκε 0-40, στη συνέχεια βρήκε και αβαντάζ, αλλά η Λευκορωσίδα άντεξε και στο τέταρτο δικό της πλεονέκτημα έκλεισε το game για το 3-0.

Και σαν να μην έφθανε αυτό, η Σαμπαλένκα βρήκε δεύτερη ευκαιρία για break στο 30-40, και αμέσως την άρπαξε από τα μαλλιά για το 4-0.

Η Σαμπαλένκα από το 0-30, με σερί πόντων έκανε το 5-0 και δημιουργώντας τρία σερί set points, στο 2ο από αυτά και με διπλό λάθος από τη Σάκκαρη έκανε το 6-0 σε 36 λεπτά, με την Ελληνίδα να χάνει σετ χωρίς κερδισμένο game για πρώτη φορά μέσα στο 2023.

Η τελευταία φορά που η Σάκκαρη είχε δεθχεί bagel ήταν τον Ιανουάριο του 2022 στη Αδελαΐδα, στο νικηφόρο αγώνα της επί της Σλοβένας, Ταμάρα Ζίντανσεκ με 6-2, 0-6, 6-4.

Related posts

Τσιτσιπάς: Πού θα δείτε τον αγώνα του με τον Χάνφμαν

Wimbledon: Η Παπαμιχαήλ κόντρα στην Γκόλουμπιτς για μία θέση στο κυρίως ταμπλό

Madrid Open: Σαββατόβραδο με Τσιτσιπά και Σάκκαρη