offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Οι νικητές στα Περιφερειακά πρωταθλήματα εφήβων-νεανίδων

Κοινοποίηση

Με οργανωτική επιτυχία, συναρπαστικές αναμετρήσεις και πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο διεξήχθησαν αυτό το Σαββατοκύριακο, 03 και 04/02, σε πέντε περιοχές της χώρας, τα Περιφερειακά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης εφήβων-νεανίδων. Είναι η αυτόνομη διοργάνωση των μικρών ηλικιών (στην προκειμένη περίπτωση παιδιά έως 19 ετών), που αναδεικνύει τους τοπικούς νικητές και ταυτόχρονα έχει και χαρακτήρα προκριματικών για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα (προγραμματισμένο φέτος για το διάστημα 27-30/04 στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης). Συνολικά πήραν μέρος περισσότεροι από 210 αθλητές και αθλήτριες. Πρωταθλητές βγήκαν ο Γιώργος Κοσμάς και η Μαύρα Κοντοπούλου στην Αττική, ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου και η Φωτεινή Δημητριάδη στη Βόρεια Ελλάδα, ο Γιάννη Κούτρα και η Αλεξάνδρα Μπιτχαβά στη Δυτική Ελλάδα/Πελοπόννησο, ο Μιχάλης Κοκκώδης στη Χίο και ο Μανώλης Βουμβουλάκης στην Κρήτη. Στη Χίο έγινε και το Περιφερειακό πρωτάθλημα παίδων, που είχε αναβληθεί πριν από δύο βδομάδες και νικητής αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Πάτρας. Τη διοργάνωση της Αττικής κάλυψε το κανάλι gre78 στο youtube, είχε συνεχές live streaming από το τραπέζι 1 (το relive του Σαββάτου στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=35aIoyp7Hgc και η μετάδοση της Κυριακής στο λινκ 2023-24 Περιφερειακό Πρωτάθλημα Αττικής Εφήβων-Νεανίδων Live Streaming! 04/02/2024, 9:45πμ), ενώ βιντεοσκόπησε όλους τους αγώνες.

Το Περιφερειακό πρωτάθλημα της Αττικής στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας «έπιασε» και τις δύο μέρες. Στα αγόρια ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Γιώργος Κοσμάς του ΔΑΟ Ταύρου (2ο φαβορί). Ο 16άχρονος διεθνής νίκησε στον τελικό τον Γιώργο Γερακιό της ΑΕΚ, ο οποίος προχώρησε ως νούμερο 9 στα seeding (11-9, 11-9, 11-4). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Μάριος Κατσαπρακάκης και ο Σάββας Βατσακλής από την ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας.

Το Σάββατο 03/02 έγιναν οι αγώνες των νεανίδων. Πρωταθλήτρια Αττικής αναδείχτηκε η Μαύρα Κοντοπούλου του ΠΚΔ Ταύρου. Το 1ο φαβορί της διοργάνωσης κατέβαλλε στον τελικό την Άντζελα Νούρε του ΟΑ Χανίων (Νο 7) με 3-1 σετ (11-5, 11-6, 4-11, 11-9). Την 3η θέση μοιράστηκαν η Στέλλα Μαυροματάκη και η Βασιλική Μπουλά, επίσης από τον ΟΑ Χανίων.

Το Περιφερειακό πρωτάθλημα της Β. Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα 04/02 στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας. Στους νέους πρώτευσε ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου (Σάρισες Φλώρινας), που ήταν και νούμερο 1 στα φαβορί. Στον τελικό επιβλήθηκε του Κωνσταντίνου Γκαϊντατζή της Φιλία Ορεστιάδας, που ήταν νούμερο 4 στα seeding (11-5, 11-6, 11-7). Στο χάλκινο μετάλλιο έφτασαν ο Αθανάσιος Αργυρόπουλος του ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης και ο Ραφαήλ Νούλας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης (της κατηγορίας παίδων ο τελευταίος κι άρχισε από το νούμερο 12).

Στα κορίτσια κατέκτησε την 1η θέση η Φωτεινή Δημητριάδη. Η αθλήτρια του ΑΣΕΑ Καβάλας (Νο 1 στα φαβορί) ξεπέρασε στον τελικό την κορασίδα Χριστίνα Τζενίδη της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης (Νο 2) με 3-1 σετ (13-15, 12-10, 11-6, 11-5). Την 3η θέση κατέλαβαν η Γεωργία Γιάγκου της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και η Νεστορία Χρυσοστομίδου του ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας.

Επίσης την Κυριακή  έγινε στο κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος» της Πάτρας το αντίστοιχο πρωτάθλημα της Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου. Σε έφηβους και νεάνιδες έφτασαν να διεκδικούν το χρυσό μετάλλιο τα δύο πρώτα φαβορί. Στα αγόρια κυριάρχησε το Νο 1, ο Γιάννη Κούτρα, ο οποίος στον τελικό νίκησε με 3-0 σετ τον παίδα συμπαίκτη του στον Ποσειδώνα Λουτρακίου Γιάννη Κιοσελόγλου (11-6, 11-6, 13-11). Ακολούθησαν ο Αναστάσιος Φουσέκης (Ποσειδών Λουτρακίου) και ο Γιώργος Γιώτης (Ίφιτος Πατρών). Στις νεάνιδες πρώτευσε το 2ο φαβορί, η Αλεξάνδρα Μπιτχαβά. Η αθλήτρια από τους Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών έκαμψε στον τελικό τη Νεφέλη Καφάτου, από το ίδιο σωματείο, με 3-1 σετ (8-11, 11-7, 11-6, 11-6). Το χάλκινο μετάλλιο πήραν η Μυρτώ Αλεξανδροπούλου (Ίφιτος Πατρών) και η Καλλιρόη Πέττα (ΑΟ Αχαΐας η Γαλήνη).

Στη Χίο και το κλειστό γυμναστήριο Καμποχώρων οι Περιφερειακοί Αγώνες διεξήχθησαν το Σάββατο. Ο Μιχάλης Κοκκώδης (Νο 1) έφτασε σε μία ακόμα πρωτιά στον θεσμό. Ο αθλητής του Ωρίωνα ΑΠΟ Χίου νίκησε στον τελικό τον Γιώργο Ραπτόπουλο (ΜΓΣ Φάρος Βαρβασίου) με 3-1 ετ (5-11, 11-5, 11-8, 11-6). Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος ο Παναγιώτης Πάτρας (ΟΕΑ Χίου) και ο Χαράλαμπος-Χρυσοβαλάντης Πάτρας (Παγχιακός). Τα αδέρφια πάντως, έδωσαν και «μικρό» τελικό, όπου επικράτησε ο Π. Πάτρας με 3-2 σετ.

Νωρίτερα, έγινε το εξ αναβολής αντίστοιχο τουρνουά για τους παίδες και την πρωτιά κατέκτησε ο Παναγιώτης Πάτρας. Ο αθλητής του ΟΕΑ Χίου επιβλήθηκε στον τελικό του Αργύριου Λουρεντζάκη από τον Ωρίωνα ΑΠΟ Χίου με 3-0 σετ (11-6, 11-1, 11-3). Το χάλκινο μετάλλιο πήραν ο Ευστράτιος-Κωνσταντίνος Δαλέκος και ο Απόστολος Κοντόπουλος του Ωρίωνα ΑΠΟ Χίου.

Επίσης χτες 03/02 διεξήχθη στο Πανεπιστημιακό γυμναστήριο Ρεθύμνου το Περιφερειακό πρωτάθλημα εφήβων για την Κρήτη. Στην πρωτιά έφτασε ο Μανώλης Βουμβουλάκης (ΟΕΑ Ρεθύμνου), που άρχισε ως 1ο φαβορί. Στον τελικό κατέβαλλε τον παίδα Δημήτρη Πετράκη του ΟΑ Χανίων (Νο 5) με 3-0 σετ (11-2, 11-7, 11-4). Ο Κωνσταντίνος Δερεδάκης του ΟΕΑ Ρεθύμνου και ο Θεοφάνης-Φρύξος Μαρκουλάκης του ΟΑ Χανίων πήραν το χάλκινο μετάλλιο. Νωρίτερα είχαν κοντραριστεί για τις θέσεις 3-4 και είχε επικρατήσει ο Δερεδάκης με 3-2.

Image 2

Related posts

Europa League κλήρωση: Αυτά είναι τα ζευγάρια στους “8” και οι διασταυρώσεις μέχρι και τον τελικό

Ολυμπιακός: Με Χουάνγκ στο φιλικό εναντίον της Νόριτς, παίρνει χρόνο συμμετοχής ο Φρέιρε

Ολυμπιακός: Οι Μαρτίνεθ και Μπορδαλάς που εξετάζει ο Κορδόν και οι άλλες λύσεις