offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Η Τόλιου πέρασε στο κυρίως ταμπλό στο Feeder της Πορτογαλίας

Κοινοποίηση

Με δύο νίκες και αξιόλογες εμφανίσεις η Κατερίνα Τόλιου προκρίθηκε σήμερα 22/11, στην εναρκτήρια μέρα του World Table Tennis Feeder της Πορτογαλίας, στο κυρίως ταμπλό του απλού γυναικών. Στα νοκ άουτ προκριματικά ξεπέρασε δύο εμπόδια από την Ευρώπη (το δεύτερο μάλιστα, ήταν η Σλοβένα συμπαίκτριά της στον Παναθηναϊκό Άνα Τοφάντ) και υλοποίησε τον βασικό της στόχο. Από αύριο Πέμπτη επιδιώκει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και στον γύρο των «64» αλλάζει… παραστάσεις και βαθμό δυσκολίας με αθλήτρια από την Κορέα. Στους αγώνες στη Βίλα Νόβα ντε Γκάια πήρε μέρος και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Δεδομένα θα είχε από την αρχή δύσκολο έργο η νεαρή πρωταθλήτριά μας και τελικά αποκλείστηκε στον 2ο προκριματικό γύρο από την Κροάτισσα Ράκοβατς. Στα διπλά δεν έχουν παρουσία τα δύο μέλη της εθνικής μας ομάδας γυναικών.

Στο απλό αμφότερες είχαν bye στον 1ο προκριματικό γύρο και μετά αγωνίζονταν την ίδια ώρα. Η Τόλιου, νούμερο 218 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε αντίπαλο την Ολλανδέζα Τάνια Χέλε (Νο 699). Συνάντησε δυσκολίες, αλλά επιβεβαίωσε στα τρία σετ ότι είχε τις πιθανότητες με το μέρος της (11-9, 11-8, 11-8). Το βράδυ αγωνίστηκε στον καθοριστικό 3ο προκριματικό γύρο απέναντι στην Άνα Τοφάντ (Νο 238). Η Σλοβένα γνωρίζει βέβαια, καλά την πρωταθλήτριά μας από τη συνεργασία τους τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό, όμως δεν παίζει με ευχέρεια την άμυνα. Η Τόλιου ήταν σταθερή, έκανε κιόλας με ανατροπή από 3-8 το 2-0 στα σετ και δεν γινόταν ν’ αφήσει αναξιοποίητη την ευκαιρία. Στο τελικό 3-1 τα σετ ήταν 11-3, 11-9, 7-11 και 11-5. Αργότερα η κλήρωση του κεντρικού ταμπλό στο πορτογαλικό Feeder, την έφερε αντιμέτωπη με την Κιμ Χάεγιονγκ, η οποία είναι στο νούμερο 119 του παγκοσμίου πίνακα αξιολόγησης. Η Κορεάτισσα βρέθηκε απευθείας στις «64», ο αγώνας αρχίζει στις 11:35 Ελλάδας (τραπέζι 7 μη τηλεοπτικό).

Η Παπαδημητρίου (νούμερο 388 στον κόσμο) τέθηκε αντιμέτωπη στον 2ο προκριματικό με την Κροάτισσα Λέα Ράκοβατς (Νο 255). Μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και πήρε το προβάδισμα, μετά είχε και σετ μπολ 10-9 για να κάνει το 2-0, ώσπου κάμφθηκε 3-1 τελικά παρά την καλή της εμφάνιση (11-9, 10-12, 4-11, 9-11).

                                                ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Related posts

Μπαρτζώκας για Μήτρου-Λονγκ: “Ενισχύουμε τον ελληνικό κορμό, αλλά είναι και παίκτης με επίπεδο”

ΑΕΚ: Όταν έστειλε ηχηρό μήνυμα ειρήνης στο εμπόλεμο Βελιγράδι

ΑΕΚ: Χειρουργήθηκε ο Πάολο Φερνάντες