offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Τρεις Ελληνίδες στο γκραν πρι της Ορλεάνης, πέντε στο παγκόσμιο κύπελλο του Νόβι Σαντ

Κοινοποίηση
Οκτώ Ελληνίδες ετοιμάζουν βαλίτσες για τις δύο κορυφαίες διοργανώσεις ξιφασκίας που διοργανώνει η FIE στη σπάθη και το ξίφος ασκήσεως.
Συγκεκριμένα, τρεις Ελληνίδες θα αγωνιστούν στο γκραν πρι σπάθης γυναικών στην Ορλεάνη της Γαλλίας, ενώ άλλες πέντε θα κάνουν την αρχή στο ξίφος ασκήσεως με το παγκόσμιο κύπελλο του Νόβι Σαντ. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε ανά διοργάνωση: 
Γκραν πρι σπάθης γυναικών

7-9 Δεκεμβρίου – Ορλεάνη (Γαλλία)
Η Δέσποινα Γεωργιάδου (ΠΑΟ), η Δώρα Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και η Μαρίνα Παΐζη (ΑΣ Βικτώρια) θα δώσουν το παρών στην Ορλεάνη όπως και το 2022 που είχαν κατακτήσει την 3η, 10η και 117η θέση αντίστοιχα. Η Παΐζη θα ξεκινήσει πρώτη την προπάθειά της την Παρασκεύη 8/12 στον προκριματικό γύρο, με στόχο να εξασφαλίσει πρόκριση για το ταμπλό των 64 που θα διεξαχθεί το Σάββατο 9/12. Σε αυτό το ταμπλό έχουν εξασφαλισμένη θέση η Γεωργιάδου και η Γκουντούρα ως Νο3 και Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης της FIE αντίστοιχα. H συντριπτική πλειονότητα των κορυφαίων ξιφομάχων του κόσμου θα βρίσκεται στην Ορλεάνη και ο συναγωνισμός θα είναι πολύ υψηλός. Από το top30 της παγκόσμιας κατάταξης θα υπάρχει μόνο μία απουσία, η Ουγγαρέζα Άνα Μάρτον (No13), ενώ συνολικά έχουν δηλωθεί 189 αθλήτριες. 
Πρέπει να σημειωθεί ότι στις 13 Νοεμβρίου του 2021 η ελληνική ξιφασκία είχε ζήσει στην Ορλεάνη μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της. Η Δέσποινα Γεωργιάδου και η Δώρα Γκουντούρα είχαν φτάσει και οι δύο μέχρι το μεγάλο τελικό και είχαν μονομαχήσει για τον τίτλο, με εξασφαλισμένη την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου στο βάθρο. Τελικά τη νίκη πήρε η Γεωργιάδου με 15-14. Ήταν μόνο η αρχή για τις παράλληλες πορείες των δύο σπουδαίων αθλητριών που από τότε πρωταγωνιστούν σε όλες σχεδόν τις διεθνείς διοργανώσεις. Μάλιστα, στο παγκόσμιο κύπελλο της Τασκένδης το Φεβρουάριο του 2023 επανέλαβαν το 1-2 σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση. 
Μαζί με τις αθλήτριες θα βρίσκεται ο ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Δελενίκας και ο προπονητής της Γεωργιάδου, Χρήστος Σαΐνης.
Συμμετοχές
Live αποτελέσματα
Live μετάδοση
Επίσημη ιστοσελίδα
Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους ασκήσεως γυναικών
8-9 Δεκεμβρίου – Νόβι Σαντ (Σερβία)
Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στη διοργάνωση από τις Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω), Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ), Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω), Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) και Μαρία Στάμος (ΠΑΟ). Είναι η πρώτη διεθνής διοργάνωση στη μεγάλη κατηγορία για το ξίφος ασκήσεως γυναικών και συγκαταλέγεται στους αγώνες-κριτήρια της διαδικασίας επιλογής της αθλήτριας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό τουρνουά Ολυμπιακής πρόκρισης στο Λουξεμβούργο τον Απρίλιο (περισσότερα εδώ). Στους αγώνες έχουν δηλωθεί 216 αθλήτριες και όπως και στη σπάθη, το επίπεδο είναι υψηλότατο.
Συμμετοχές
Live αποτελέσματα
Live μετάδοση
Στο εξωτερικό δύο Έλληνες διαιτητές
Παρών στην Ορλεάνη θα είναι για άλλη μία χρονιά ο διεθνής διαιτητής Ανδρέας Δουβής, ενώ στο Βανκούβερ του Καναδά για το παγκόσμιο κύπελλο ξίφους μονομαχίας γυναικών (7-10/12) κλήθηκε από τη FIE ο Στάθης Γεροσίδερης.
Οι δηλώσεις των Γκουντούρα και Γεωργιάδου
Για το ντεμπούτο της στη νέα σεζόν στο Αλγέρι και τις προσδοκίες από τη συνέχεια η Δώρα Γκουντούρα δήλωσε: 
«Ξεκίνησε αρκετά καλά η χρονιά και δεν έχει να κάνει μόνο με το βάθρο και το μετάλλιο. Είμαι σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση, ένιωθα πάρα πολύ καλά με τον εαυτό μου και η δουλειά που είχα κάνει έβγαινε στα παιχνίδια. Καταλάβαινα ότι όσο προχωρούσα στο ταμπλό τα πήγαινα ακόμα καλύτερα, είχα περισσότερη συγκέντρωση στα παιχνίδια, πάντα σε συνδυασμό με τη στρατηγική που είχαμε σε κάθε παιχνίδι με τον προπονητή μου. Εύχομαι να συνεχίσει έτσι η χρονιά στην Ορλεάνη αλλά και τις επόμενες διοργανώσεις, εγώ συνεχίζω να δουλεύω σκληρά όπως και την περασμένη χρονιά και εύχομαι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, να πετύχω τους στόχους που έχω θέσει τη φετινή σεζόν».
Από την Κυριακή 26 Νοεμβρίου μέχρι το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου ήταν μαζί με τον προπονητή της, Θανάση Δελενίκα, στην Μπολόνια της Ιταλίας όπου προπονήθηκαν στο σύλλογο Virtus Scherma μαζί με την Εθνική ομάδα σπάθης της Ουκρανίας. Για το περίφημο γκραν πρι Nuoma στην Ορλεάνη της Γαλλίας θα αναχωρήσουν αύριο, Πέμπτη 7/12. Για την προετοιμασία στην Ιταλία η Γκουντούρα τόνισε: 
«Η προετοιμασία στην Μπολόνια κύλησε πολύ καλά, ήταν όμορφο και οικείο το περιβάλλον και με την ομάδα της Ουκρανίας την οποία συναντάμε παντού στους αγώνες ανά τον κόσμο. Στις προπονήσεις με βοηθάει πολύ η ο υψηλός συναγωνισμός γιατί παίρνω ερεθίσματα που μου είναι χρήσιμα για τους σημαντικούς αγώνες».
Όλες οι δηλώσεις της Γκουντούρα
Η Δέσποινα Γεωργιάδου για την μέχρι τώρα πορεία της στη σεζόν δήλωσε τα εξής: 
«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη με το πώς ξεκίνησε η σεζόν. Ήρθε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με πολύ δυνατά παιχνίδια εκείνη τη μέρα. Η προετοιμασία τους πρώτους αυτούς μήνες ήταν σκληρή και απέδωσε καρπούς. Έχω εμπιστοσύνη στην δουλειά που κάνω και ευχαριστώ τους προπονητές μου Christian Bauer και Χρήστο Σαΐνη που με καθοδηγούν με τον καλύτερο τρόπο. Το ομαδικό δυστυχώς δεν πήγε καλά, χάνοντας έτσι δυστυχώς την ελπίδα πλέον να προκριθούμε ως ομάδα». 
Το περίφημο γκραν πρι Nuoma θα διεξαχθεί στο «δεύτερο σπίτι» της, τη γαλλική πόλη της Ορλεάνης, όπου η ίδια έχει τη βάση της και προπονείται τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα έχει τις πιο όμορφες αναμνήσεις από αυτή τη διοργάνωση χάρη στο χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στη διοργάνωση του 2021 και στο χάλκινο που είχε κατακτήσει στη διοργάνωση του 2022. Για τον σημαντικό αγώνα και για την προετοιμασία που έκαναν στην ακαδημία του Christian Bauer τις τελευταίες ημέρες, η 32χρονη τόνισε:
«Επόμενος αγώνας, αυτό το Σαββατοκύριακο, είναι στην Ορλεάνη την οποία θα μπορούσα να αποκαλέσω δεύτερο σπίτι μου μετά την Αθήνα. Είναι ένας από τους πιο δυνατούς αγώνες μέσα στην σεζόν και τους πιο συναρπαστικούς λόγω του κοινού που έρχεται για να μας παρακολουθήσει. Ο αγώνας αυτός έρχεται μετά από ένα δυνατό προπονητικό camp εδώ στην Ορλεάνη. Νιώθω χαρούμενη για την προπόνηση αυτόν τον καιρό και μένει να δούμε εκείνη τη μέρα αν θα μπορέσω να εκπληρώσω τους στόχους που έχω θέσει στον εαυτό μου».
Όλες οι δηλώσεις της Γεωργιάδου

Related posts

NBA Summer League: Ο επιβλητικός Γουεμπανιαμά άρχισε τις μεγάλες εμφανίσεις με τη φανέλα των Σπερς

Ολυμπιακός: Με Χουάνγκ στο φιλικό εναντίον της Νόριτς, παίρνει χρόνο συμμετοχής ο Φρέιρε

RE: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το IRONMAN(R) 70.3(R) Vouliagmeni, Greece 2023 – Εντυπωσιακή η ελληνική παρουσία