offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων: Άνοδος στην Α κατηγορία της Ευρώπης για τους παίδες

Κοινοποίηση

Όχι παίδες, παίδαροι! Η εθνική μας ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης αθλητών Under 15 απολαμβάνει από το απόγευμα της Τρίτης 18/07 την άνοδο στην Α κατηγορία της Ευρώπης και σκορπίζει χαμόγελα σε όλους τους φίλους του αθλήματος. Στον καθοριστικό αγώνα με το Βέλγιο, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Γκλίβιτσε, νίκησε 3-0 με πολλή ποιότητα και… στυλ και κατακτώντας τη 17η θέση εξασφάλισε ότι την επόμενη χρονιά θα βρίσκεται στο Level 1 του θεσμού! Ομάδα από την Α κατηγορία και το Βέλγιο, νούμερο 12 στα seeding, αλλά η Ελλάδα με την αγωνιστική της αξία και τον ενθουσιασμό έβγαλε υπεροχή από την αρχή και επικράτησε σε 1 ώρα και 15 λεπτά! Είχε βασικούς από την Ορεστιάδα και το χάλκινο μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα τους 15χρονους Γιάννη Κούτρα και Γιώργο Κοσμά, τον 14χρονο Κώστα Φάκαρο να τους πλαισιώνει επάξια και φυσικά τον δημιουργό των δύο επιτυχιών τον κόουτς Κωνσταντίνο Κωστόπουλο. Η εθνική ομάδα αυτής της κατηγορίας γυρίζει στην Α κατηγορία μετά το 2016. Τότε είχε υποβιβαστεί με τη 19η θέση και μία χρονιά πριν, στην τελευταία του πρωταθλητή Ευρώπης Γιάννη Σγουρόπουλου είχε πετύχει την προαγωγής της κατακτώντας την 9η θέση.

Οι «χάλκινοι» Βαλκανιονίκες έπαιρναν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όσο προχωρούσαν με νίκες και κυρίως δεν πτοήθηκαν όταν στον πόντο είχαν χάσει την είσοδο στην πρώτη 16άδα από τη Σουηδία. Αυτή η δυνατή ψυχολογία φάνηκε και στον αγώνα με το Βέλγιο. Με σπουδαία εμφάνιση ξεπέρασε και το τελευταίο εμπόδιο για την άνοδο και με 7 νίκες και 1 ήττα στο σύνολο κέρδισε στην ουσία και στις εντυπώσεις.

Με τους Κούτρα και Κοσμά ν’ αποδίδουν εξαιρετικά σηκώνοντας το βάρος σε όλο αυτό το υπέροχο ταξίδι των δύο διοργανώσεων και στο φινάλε στο Γκλίβιτσε να βρίσκουν άμεσα τις διεξόδους σε όλες τις δύσκολες στιγμές σε απλό και διπλό! Με τον 14χρονο Κώστα Φάκαρο να συμπληρώνει ιδανικά όποτε χρειάστηκε (στηνομάδα του Βαλκανικού ήταν και ο Πέτρος Λιώτσης) και φυσικά τον αρχιτέκτονα των δύο επιτυχιών κόουτς Κωστόπουλο, που εμφύσησε στα παιδιά και την ψυχολογία νικητή η ομάδα έφτασε εμφατικά στη νέα διάκριση κι έβγαλε θαυμάσια προοπτική για το μέλλον.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Βέλγιο-Ελλάδα 0-3:

Τσαρλς Γιάνσενς-Γιάννη Κούτρα 1-3 (9-11, 5-11, 11-6, 7-11)

Μαξίμ Ντεγκίβ-Γιώργος Κοσμάς 1-3 (8-11, 11-8, 7-11, 3-11)

Γιάνσενς/Ντεγκίβ-Κούτρα/Κοσμάς 1-3 (10-12, 11-9, 7-11, 7-11)

Στην 1η φάση των αγώνων το Βέλγιο είχε μείνει στην τελευταία θέση του 4ου γκρουπ χωρίς νίκη. Ακολούθως έχασε στα πλέι οφ 3-1 από την Πορτογαλία και πήρε την πρωτιά με 2 νίκες στο γκρουπ L. Σήμερα στο ταμπλό των θέσεων 17-20 νίκησε 3-0 τη Σλοβενία.

Related posts

Σχολή Προπονητών Γεν. Γραμματείας Αθλητισμού Γ’κατηγορίας στο άθλημα Χόκεϊ επί Χόρτου

Στις 16-17 Σεπτεμβρίου η έναρξη στο αγωνιστικό καλεντάρι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. 2023-2024

Εντυπωσιακή Γκουντούρα, 6ο Μετάλλιο το 2023 και με την bwin φουλάρει για το Παρίσι