offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Διεκδικεί την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό ο Σγουρόπουλος στο γερμανικό WTT Feeder III

Κοινοποίηση

Με τον Γιάννη Σγουρόπουλο να μπαίνει στον 3ο προκριματικό γύρο και να διεκδικεί την Τρίτη 28/11 την είσοδό του στο κυρίως ταμπλό του απλού ανδρών έκλεισε απόψε (27/11) για τα ελληνικά χρώματα η εναρκτήρια μέρα στο 3ο World Table Tennis Feeder 2023 του Ντίσελντορφ. Ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού στις κατηγορίες U18 και U21 πέρασε τους δύο πρώτους προκριματικούς γύρους και το να προκριθεί μέσα από τους συνολικά τέσσερις γύρους είναι βασικός του στόχος. Επόμενος αντίπαλός του είναι το μεσημέρι της Τρίτης ο Άγγλος Σάμουελ Γουόκερ. Στο πάντοτε δυνατό γερμανικό Feeder βρίσκονται και τρεις Ελληνίδες αθλήτριες. Η Μαλαματένια Παπαδδημητρίου σημείωσε μία νίκη στο απλό γυναικών και αποκλείστηκε από Κινέζα αθλήτρια στον 2ο προκριματικό γύρο, η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα έχασε στο όριο πολύ καλή ευκαιρία να περάσει στον 3ο προκριματικό, ενώ η Ελισάβετ Τέρπου ηττήθηκε στον 1ο προκριματικό. Η Ελλάδα θα έχει συμμετοχή στο διπλό γυναικών και το διπλό μικτό. Πριν δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα των διεθνών μας, να σημειώσουμε ότι στην player list της WTT για το επικείμενο ιταλικό Feeder, αυτό που θα γίνει στην πόλη Μπιέλα, εμφανίζεται πλέον από ελληνικής πλευράς και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος.

Στο Deutsches Tischtennis-Zentrum του Düsseldorf όλοι οι αθλητές μας κλήθηκαν να περάσουν από την προκριματική διαδικασία, η οποία κρύβει και άγχος δεδομένου ότι έχει νοκ άουτ ματς. Ο Σγουρόπουλος (νούμερο 380 στην παγκόσμια κατάταξη) είχε bye στον 1ο προκριματικό γύρο (σ.σ. των «128») και στον 2ο παρουσιάστηκε πολύ δυνατός κόντρα στον Αυστριακό Ματσιέ Κολοτζιέτσικ (Νο 240). Μετά το αρχικό προβάδισμα δέχτηκε την ισοφάριση, όμως μετά ήταν ασυναγώνιστος και επέτρεψε στον αντίπαλό του να πάρει μόλις δύο πόντους (11-7, 7-11, 11-1, 11-1)! Την ίδια ώρα ο Γουόκερ απέκλειε 3-0 άνευ αγώνα τον Ολλανδό Μίλο Ντε Μπερ. Η αυριανή αναμέτρηση σίγουρα φέρνει αναμνήσεις στον Σγουρόπουλο, καθώς είχε αντιμετωπίσει δύο φορές τον Άγγλο σε προκριματικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος την περίοδο 2016-2017, όταν ακόμα έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις με την εθνική ανδρών. Είχε ήττα στην Αγγλία και νίκη στην Αθήνα…

Στο απλό γυναικών η Παπαδημητρίου (Νο 388) άρχισε με νίκη στο ταμπλό των προκριματικών. Σε δυνατή αναμέτρηση κατέβαλλε τη Βελγίδα Μάργκο Ντεγκράεφ (Νο 362) με 3-1 σετ (15-13, 11-2, 4-11, 14-12). Το απόγευμα στον 2ο προκριματικό συνάντησε το ανυπέρβλητο εμπόδιο της Κινέζας Κι Φέι (Νο 127). Γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ και αποκλείστηκε (6-11, 5-11, 7-11).

Η Τσεκούρα (Νο 393) είχε bye στις «64» των προκριματικών και στις «32» τέθηκε αντιμέτωπη με την Τέσι Γκοντερίνγκερ από το Λουξεμβούργο (Νο 223). Με καλή εμφάνιση και «όπλο» το «κομπίνα» λάστιχο στο backhand πήρε προβάδισμα με 2-1 σετ, στο τέλος έφτασε μία ανάσα από τη νίκη, αλλά κάμφθηκε με 3-2 σετ.  Στην αλλαγή των πλευρών 2-5 στο 5ο σετ ισοφάρισε αμέσως. Προς το τέλος του ματς βρέθηκε πίσω 8-10 και αφού ισοφάρισε 10-10 με απίστευτο ράλι, απέκτησε αμέσως μετά ματς μπολ! Εκεί όμως, έχασε την επίθεσή της με το forehand  και τελικά λύγισε στην παράταση (6-11, 12-10, 15-13, 8-11, 11-13)

Η Ελισάβετ Τέρπου (Νο 423) αποκλείστηκε στον 1ο προκριματικό γύρο και ολοκλήρωσε την αγωνιστική παρουσία της στη Γερμανία. Αντιμετώπισε τη Σέρβα Ντραγκάνα Βίγκνιεβιτς (Νο 608) κι έχασε με 3-0 σετ  (7-11, 4-11, 9-11).

Τα ελληνικά χρώματα θα εμφανιστούν και στα διπλά. Στο διπλό γυναικών συμμετέχουν οι Παπαδημητρίου/Τσεκούρα και στον μοναδικό προκριματικό γύρο διεκδικούν την είσοδο στο ταμπλό. Απέναντί τους θα είναι αύριο οι Αμελί Σόλγια/Βίβιεν Σολτς από την Αυστρία και το Λουξεμβούργο αντίστοιχα.

Η Παπαδημητρίου μετέχει και στο διπλό μικτό με συμπαίκτη τον Σγουρόπουλο. Στον προκριματικό γύρο των «16» θ’ αντιμετωπίσουν αύριο τους Χο Γινγκ/Ντάνιελς Κόγκανς (Μαλαισία/Λετονία) με στόχο την πρόκριση στο ταμπλό.

* Το WTT Feeder της Ιταλίας, στην Μπιέλα (12-17/12), θα είναι το τελευταίο της σειράς για το 2023. O Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, που μπήκε τελευταία στους συμμετέχοντες, θα είναι μαζί με τους Παναγιώτη Γκιώνη, Κωνσταντίνο Αγγελάκη , Γιάννη Σγουρόπουλο, Γιώργο Σταματούρο, Κατερίνα Τόλιου, Μαλαματένια  Παπαδημητρίου και Ελισάβετ Τέρπου. Στην ιταλική πόλη θα μεταβεί και εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής.

Related posts

Με σπουδαία ονόματα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στις 8-9 Ιουλίου στο Πανθεσσαλικό

Γουίλιαμς: “Υπάρχουν πολλά προβλήματα στον Παναθηναϊκό και δεν νομίζω να μπορεί να τα λύσει ο Αταμάν”

ΑΕΚ: Στη σουίτα του Δημήτρη Μελισσανίδη η πρέσβειρα της Γαλλίας, της έκανε δώρο φανέλα της Ένωσης