offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Στην Ισπανία θ’ αγωνιστεί και για το Europe Cup γυναικών ο Παναθηναϊκός ΑΟ

Κοινοποίηση

Στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, στο Λουξεμβούργο, έγιναν χτες 28/09 οι κληρώσεις για το στάδιο 2 στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Europe Cup. Η διαδικασία είχε φυσικά και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς γι’ άλλη μια χρονιά τα γαλανόλευκα χρώματα εκπροσωπούνται και σε συλλογικό και σε ατομικό επίπεδο. Η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού Α.Ο. καταρχάς, μετά τον αποκλεισμό της, πριν από λίγες ημέρες, στα γκρουπ του σταδίου 1 του Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζει την ευρωπαϊκή της πορεία στο στάδιο 2 του Europe Cup. Στην Ισπανία βρέθηκε την περασμένη βδομάδα για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, στην Ισπανία θ’ αγωνιστεί και για το δεύτερο τη τάξει Κύπελλο της ηπείρου. Κληρώθηκε στο 3ο γκρουπ με αντιπάλους την ισπανική Μουζέο ντε λα Αλμέντρα Φρανσίσκο Μοράλες και την Κονστάντζα της Ρουμανίας. Στην ίδια διοργάνωση έχει προχωρήσει η LZ Λιντς Φρόσμπεργκ της Μαλαματένιας Παπαδημητρίου. Είναι στο 1ο γκρουπ και θα πάει τον Οκτώβριο στην Πορτογαλία για ν’ αντιμετωπίσει την τοπική Μιραντέλα και την ΗΒ Οστρόφ από την Τσεχία. Στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών απέμενε η συμπλήρωση των τεσσάρων γκρουπ με ομάδες που θα προκρίνονταν από το στάδιο 1. Η πολωνική Μπογκόρια Γκρότζισκ του Παναγιώτη Γκιώνη εκτός από την επικεφαλής Νόι Ουλμ από τη Γερμανία θα έχει στο 2ο γκρουπ και την ΗΒ Οστρόφ από την Τσεχία.

Η ETTU στο ρεπορτάζ της έδωσε και πληροφορίες για τον τρόπο διεξαγωγής: «Στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών οι νικητές των τεσσάρων ομίλων του σταδίου 1 προκρίθηκαν για να προστεθούν στους οκτώ πρώτους seeders. Η 2η φάση θα αποτελείται από αγώνες εντός και εκτός έδρας (δύο γύροι). Οι τέσσερις δεύτεροι της 2ης φάσης θα υποβιβαστούν στα προημιτελικά του Europe Cup. Οι τέσσερις τρίτες ομάδες από το στάδιο 2 θα ολοκληρώσουν τη φετινή ευρωπαϊκή παρουσία τους. Οι τέσσερις νικητές από το στάδιο 2 θα μπουν στην τελική φάση, η οποία θα περιλαμβάνει ημιτελικούς και έναν τελικό και θα διεξαχθεί σε μορφή Final 4. Το Saarbrücken της Γερμανίας θα φιλοξενήσει φέτος το τουρνουά F4.

Στο Europe Cup ανδρών και γυναικών οι τέσσερις όμιλοι στο στάδιο 2 θα διεξαχθούν σε μορφή ενιαίου γύρου, σε 2-3 ημέρες, σε μία τοποθεσία για κάθε όμιλο. Οι ομάδες, που θα τερματίσουν στη 2η, 3η ή και 4η θέση των ομίλων τους, με εξαίρεση εκείνες, που έχουν ήδη υποβιβαστεί από το Τσάμπιονς Λιγκ στο Europe Cup , θα υποβιβαστούν στο Europe Trophy. Οι τέσσερις νικητές και οι τέσσερις δεύτεροι από τη φάση 2 θα προκριθούν στον 3ο γύρο του Europe Cup.

Το στάδιο 3 θ’ αποτελείται από αγώνες εντός και εκτός έδρας (διπλός γύρος). Οι νικητές των αναμετρήσεων του σταδίου 3 θα προχωρήσουν στα προημιτελικά και θα αγωνιστούν με τις ομάδες, που υποβιβάστηκαν από το Τσάμπιονς Λιγκ (2οι του σταδίου 2 της διοργάνωσης). Οι προημιτελικοί, ημιτελικοί και τελικοί στο Europe Cup θα διεξαχθούν επίσης ως αγώνες εντός και εκτός έδρας (διπλός γύρος).
Ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Λιναρές της Ισπανίας. Για το 3ο γκρουπ έχει αντιπάλους τη Μουζέο ντε λα Αλμέντρα Φρανσίσκο Μοράλες από τη διοργανώτρια χώρα και την Κονστάντζα της Ρουμανίας και σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου το στάδιο 2 θα γίνει μέσα στο διάστημα από τις 17 έως τις 22 Οκτωβρίου. Μέσα στις ίδιες ημερομηνίες είναι ν’ αγωνιστεί και η LZ Λιντς Φρόσμπεργκ της Παπαδημητρίου για το 1ο γκρουπ. Στην Πορτογαλία θα βρει απέναντί της την τοπική Μιραντέλα και την ΗΒ Οστρόφ από την Τσεχία.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών η Μπογκόρια του Γκιώνη ήξερε ότι έχει επικεφαλής τη Νόι Ουλμ στο 2ο γκρουπ και τώρα έμαθε και την ομάδα από την τρίτη σειρά των seeding, την ΗΒ Οστρόφ. Σύμφωνα με την προκήρυξη της διοργάνωσης τα νέα γκρουπ πρέπει να έχουν αρχίσει στο διάστημα 10 με 15 Οκτωβρίου.

Related posts

Europa Conference League: Οι πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Άρη σε όλους τους προκριματικούς

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE 2023 με ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες

Αυτές είναι οι 10 ποδοσφαιρικές ομάδες με τα ακριβότερα ρόστερ