offside24.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Πινγκ-Πονγκ: Κι άλλες πρεμιέρες για Έλληνες «ξενιτεμένους» σε Πορτογαλία, Σουηδία και Γαλλία

Κοινοποίηση

Καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες και για άλλους Έλληνες πρωταθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης η έναρξη της αγωνιστικής παρουσίας τους σε ξένα κλαμπ για την περίοδο 2023-2024. Την περασμένη βδομάδα είχαμε πρεμιέρες στην Πορτογαλία, τη Γαλλία και τη Σουηδία και τις «χρωμάτισαν» και οι Έλληνες «ξενιτεμένοι» με τις εμφανίσεις τους. Μετά την Πολωνία κατ’ αρχάς, άρχισαν τους αγώνες τους σε μία ακόμα ευρωπαϊκή λίγκα ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης. Ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης των νεαρών ηλικιών και σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας ανδρών είχε θετικό ντεμπούτο στην 1η εθνική κατηγορία της Πορτογαλίας με την Γκαλομάρ. Ο πρωταθλητής Ελλάδας ανδρών του 2020 ζει νέα σημαντική εμπειρία και στην 1η εθνική κατηγορία της Σουηδίας με τη Σπαρβάγκεν. Στο τέλος της εβδομάδας άρχισαν και τα γαλλικά διασυλλογικά πρωταθλήματα, όπου σταθερά εδώ και χρόνια αγωνίζονται οι περισσότεροι από τους «ξενιτεμένους» μας στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Σε αυτή την πρεμιέρα ξεχώρισε η συμμετοχή της Αλίκης Κιούφη στη 2η επαγγελματική λίγκα γυναικών, τη λεγόμενη Pro B, με τη φανέλα της Ρεν Πολ Μπερ. Τα νεότερα με τα πρώτα φετινά ματς αθλητών μας στο εξωτερικό, συνοψίζονται ως εξής:

Στην Πορτογαλία ο Σγουρόπουλος ενίσχυσε την Γκαλομάρ το Σαββατοκύριακο στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Η ομάδα του νίκησε με 4-0 πρώτα τη Σάο Ρόκουε κι έπειτα την CD 1º Μάιο και μάζεψε ήδη 8 βαθμούς (η βαθμολόγηση πάει ανάλογα με το σκορ). Ο Ελευσίνιος άσος κατέβαλλε τον Ιταλό Ουμπέρτο Τζούνιορ με 3-0 σετ και τον Αργεντινό Γκάστον Άλτο με 3-2 αντίστοιχα. Έπαιξε και στο εναρκτήριο διπλό των δύο αγώνων και είχε ισάριθμες νίκες με συμπαίκτη τον Πορτογάλο σημερινό πρωταθλητή Ευρώπης του απλού παίδων Τιάγκο Αμπιόντουν. Συμπαίκτης του στην Γκαλομάρ είναι και ο Πορτογάλος διεθνής Ζοάο Μοντέιρο, με τον οποίο συνεργάζεται και στον Ολυμπιακό.

Ο Αγγελάκης θα μετάσχει φέτος και στη σουηδική λίγκα. Στην 1η αγωνιστική η Σπαρβάγκεν έχασε εκτός έδρας από την BTK Σέβλινγκε με 4-2. Ο σπουδαίος αμυντικός είχε 1 νίκη και 1 ήττα. Αρχικά κάμφθηκε από τον Ιάπωνα Σόμα Νισιχάρα με 3-1 σετ και μετά νίκησε τον Σουηδό Ντέιβιντ Άντερσον με 3-0.

Στη Γαλλία πήραν μέρος το Σάββατο, στο ξεκίνημα, οι συντριπτικά περισσότεροι από τους Έλληνες αθλητές, που αναφέρονταν σε ξένες ομάδες στην εγκύκλιο μεταγραφών της ΕΦΟΕπΑ.

Στους άνδρες και για το 3ο γκρουπ της National 1 (3η κατηγορία) η ASPTT Ρομάν του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου επιβλήθηκε 8-1 εκτός έδρας της Σαρτρ. Ο δις πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών σημείωσε 2 ατομικές νίκες.

Επίσης, στη National 1,  η Καουντρί του Γεράσιμου Χατζηλυγερούδη θ’ αγωνιστεί στο 1ο γκρουπ. Στην πρεμιέρα επικράτησε εντός έδρας της Σεν Ζεν/Λιόν με 8-2. Ο δις «χάλκινος» Βαλκανιονίκης του ομαδικού ανδρών εμφάνισε 1 νίκη και 1 ήττα.

Με τη νέα του ομάδα, τη Χάβρη, ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος αγωνίστηκε στη National 2 (4η κατηγορία). Στην εντός έδρας νίκη με 8-4 για το 3ο γκρουπ επί της Βιλιέρ ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών πέτυχε 3 νίκες.

Στη National 2 είναι και η Κουρμπεβουά 2 του Τάσου Ρηνιώτη. Αγωνιζόμενη στο 8ο γκρουπ της 1ης φάσης απέσπασε ισοπαλία 7-7 από τη Ναντ Ντουλόν. Ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών είχε σε ατομικό επίπεδο 2 νίκες και 1 ήττα.

Στην ίδια κατηγορία η Σεν Πιερ 2 του Γιάννη Βλοτινού και του Ζήση Δουκέρη άρχισε την προσπάθειά της από το 3ο γκρουπ. Στο ξεκίνημα ηττήθηκε 8-4 εντός έδρας από την Αμπεβίλ. Ο Βλοτινός, ρέκορντμαν στους πανελλήνιους τίτλους του απλού ανδρών, σημείωσε 3 νίκες. Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού μικτού Κ21 γνώρισε 3 ήττες.  

Στη National 3 ο Δημήτρης Κορδούτης αγωνίστηκε με την Αντίμπ 3 στο 5ο γκρουπ. Στην επικράτηση με 8-5 απέναντι στην ASPTT Ρομάν ως φιλοξενούμενη, ο περσινός «χάλκινος» βαλκανιονίκης του ομαδικού ανδρών πέτυχε 3 νίκες.

Στην ίδια κατηγορία και με τα χρώματα της Ερμόν Πλεσί άρχισε τους αγώνες του ο Γιάννης Μπόσκοβιτς. Στην εναρκτήρια αγωνιστική του 8ου γκρουπ η ομάδα του νίκησε εντός έδρας τη Ρομάν 3. Ο Μπόσκοβιτς είχε 3 νίκες σε ισάριθμα ματς.

Παρουσία στη Γαλλία έχει και φέτος ο Φώτης Αρβανίτης με τη φανέλα της Εσιρόλ Εμπιέν. Για το 1ο γκρουπ της Pre-National (6η κατηγορία) η ομάδα του έχασε ως γηπεδούχος 8-6 από τη Βιλφράνς και ο αθλητής μας εμφάνισε 1 νίκη και 2 ήττες.  

Στις γυναίκες η Αλίκη Κιούφη παραμένοντας στο δυναμικό της Ρεν είχε συμφωνήσει και για αγώνες στην 2η λίγκα της Γαλλίας με την 1η ομάδα. Έτσι, είχε τη χαρά να μετάσχει στην πρεμιέρα της φετινής Pro B και τον εντός έδρας αγώνα με την Ισί Λε Μουλινό. Η Ρεν έχασε με 3-1. Από τη θέση 1 η σημερινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών έδωσε δύο πολύ δύσκολες αναμετρήσεις και πλησίασε σε θετικό αποτέλεσμα. Αρχικά κάμφθηκε με 3-1 σετ από την Οντρέι Ματενέ (που στο κοντινό παρελθόν είχε αγωνιστεί μία χρονιά στον Ολυμπιακό) κι ακολούθως από τη Λούσι Μομπάρεκ με 3-2 και στην παράταση του 5ου σετ. Στη Ρεν βρίσκεται και η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια, η Κατερίνα Τόλιου, αλλά δεν μπορούσε ν’ αγωνιστεί στην 1η αγωνιστική της Pro B λόγω των αγώνων του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Επίσης εξαιτίας των υποχρεώσεων με τον Παναθηναϊκό στο κορυφαίο Ευρωπαϊκό Κύπελλο έλειψε από την πρεμιέρα των National κατηγοριών η Κωνσταντίνα Παρίδη. Συνεχίζει στην Μπουργκουάν Τζαλιό και τη National 1.

Η Ελισάβετ Τέρπου, που παραμένει στη Γαλλία και επέστρεψε στη Σεν Πιερ, ήταν παρούσα στην έναρξη της National 2. Για το 1ο γκρουπ η ομάδα της ξεπέρασε εκτός έδρας την Τορίν Φουιλάρ με 8-1. Η δις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών, που έχει κανονίσει να κάνει κάποια ματς και στην Pro B, επικράτησε το Σάββατο και στα 2 ατομικά παιχνίδια της.

Related posts

Προκρίθηκε στο στάδιο 2 του απλού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21 η Παπαδημητρίου

Euro: Η UEFA αναθέτει σε Ιταλία και Τουρκία τη διοργάνωση του τουρνουά το 2032

Ψάχνεται για εξτρέμ και φορ ο Ολυμπιακός!