offside24.gr
Image default
EURO 2024ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Εθνική πήρε μια σπουδαία νίκη στο Δουβλίνο με την Ιρλανδία (2-0) και σε συνδυασμό με το διπλό της Γαλλίας στην Ολλανδία με 2-1 κρατάει την τύχη στα χέρια της για απευθείας πρόκριση στο EURO 2024, χωρίς να χρειάζεται το… μαξιλαράκι του Nations League.

Κοινοποίηση

Έχοντας τους τρεις βαθμούς με το μέρος της, η Εθνική φιλοξενεί τους οράνιε (21:45, ALPHA και θέλει τη νίκη στον τελικό για να κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα πρόκρισης στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η βαθμολογία του ομίλου της Εθνικής

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

EURO 2024 – ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ

ΑΝΙΗΒΑΘ

1

Γαλλία660018

2

Ελλάδα640212

3

Ολλανδία53029

4

Ιρλανδία61053

5

Γιβραλτάρ50050

*Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στα τελικά του EURO 2024 στη Γερμανία, ενώ θυμίζουμε ότι η Εθνική έχει και το μαξιλαράκι του Nations League, εφόσον δεν τα καταφέρει από τα προκριματικά. Η Ελλάδα στα μπαράζ θα παίξει με ομάδες της League C που δεν έχουν καταφέρει να προκριθούν μέσω των προκριματικών. Θα χρειαστεί να νικήσει δύο παιχνίδια, έναν ημιτελικό κι έναν τελικό, ώστε να βρεθεί στη Γερμανία.

Αφού είδαμε την εικόνα στον όμιλο της Εθνικής, πάμε να δούμε και τα σενάρια πρόκρισης στον επόμενη φάση μέσα από τον όμιλο.

Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής από τον όμιλο

Το πρώτο και κύριο σενάριο που δίνει απευθείας πρόκριση στη γαλανόλευκη, είναι να κάνει το “2 στα 2”, δηλαδή να νικήσει την Ολλανδία και την Γαλλία στην OPAP Arena, χωρίς να ενδιαφέρεται τι έχουν κάνει οι οράνιε με Ιρλανδία και Γιβραλτάρ. Θα έχει φτάσει τους 18 βαθμούς και θα της φτάνουν για να είναι παρούσα στα γήπεδα της Γερμανίας.

Από ‘κει και πέρα, αν νικήσει την Ολλανδία, της αρκεί ακόμα και η ισοπαλία με την (αδιάφορη βαθμολογικά) Γαλλία, καθώς θα έχει 16 βαθμούς έναντι 15 της ομάδας του Ρόναλντ Κούμαν στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Related posts

Οι εθνικές ομάδες, που προκρίθηκαν στο νοκ άουτ στάδιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος

Γκουαρδιόλα: “Το 4-1 δεν απεικονίζει όσα είδαμε στα δύο παιχνίδια με την Μπάγερν”

Europa League κλήρωση: Αυτά είναι τα ζευγάρια στους “8” και οι διασταυρώσεις μέχρι και τον τελικό