offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Στις 16-17 Σεπτεμβρίου η έναρξη στο αγωνιστικό καλεντάρι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. 2023-2024

Κοινοποίηση

Στα μέσα Σεπτεμβρίου θ’ ανοίξει η αγωνιστική περίοδος 2023-2024 στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Συγκεκριμένα στις 16 και 17/09/23 με αγώνες Τοπικού Κυπέλλου ομάδων, όπως γνωστοποίησε με το αγωνιστικό της καλεντάρι η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Το πρόγραμμα είναι και φέτος μεστό από διοργανώσεις και περιλαμβάνει και δύο μεγάλες διεθνείς εκδηλώσεις, το τουρνουά του Europe Youth Series στο Λουτράκι Κορινθίας τον προσεχή Οκτώβριο και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάρκινσον (στο πλαίσιο του World Table Tennis For Health Festival) τον Νοέμβριο στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τα πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας, που θα έχουν πλέι οφ, μπαίνουν στην αφετηρία αρχές Νοεμβρίου, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών θα διεξαχθεί τον Μάρτιο και τα αναπτυξιακά ανοιχτά πρωταθλήματα θα είναι και φέτος 6 για ν’ ακολουθήσει κλασικά ο μεγάλος τελικός.  Η ομοσπονδία κάνει δύο απαραίτητες σημειώσεις: Η πρώτη ότι όπου αναφέρει πιθανούς τόπους διεξαγωγής αγώνων το κάνει ενδεικτικά και η δεύτερη ότι οι ημέρες διάρκειας των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων θα οριστικοποιηθούν στην πορεία και ανάλογα με τις συμμετοχές, όπως και τις δυνατότητες στα γυμναστήρια των τόπων διεξαγωγής. Το πλάνο πάντως, για κάθε Πανελλήνιο πρωτάθλημα, είναι αγώνες τριημέρου τουλάχιστον.

Να δούμε ημερομηνίες σε βασικές αθλητικές εκδηλώσεις της ομοσπονδίας (ολόκληρο το πρόγραμμα υπάρχει στο λινκ https://rb.gy/0z0hk).

# Η νέα αγωνιστική περίοδος ανοίγει στις 16-17/09/2023 με συναντήσεις Τοπικού Κυπέλλου.

# Τα πρωταθλήματα της Α1 και της Α2 εθνικής κατηγορίας πραγματοποιούν το ξεκίνημά τους στις 11 και 12/11/2023. Τα πλέι οφ τοποθετήθηκαν για τις 30 και 31/03/24.

# Το πρώτο αναπτυξιακό τουρνουά θα γίνει στην Αττική το Σαββατοκύριακο 30/09 και 01/10. Ο τελικός ορίστηκε για τις 06-07/04/2024. Τόποι διεξαγωγής δεν έχουν ανακοινωθεί για πουθενά ακόμα.

# Το διεθνές τουρνουά νέων στο Λουτράκι, στο πλαίσιο της σειράς των Europe Youth της ETTU, που άρχισε φέτος, θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 29 Οκτωβρίου 2023.  

# Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάρκινσον, που αποτελεί κομμάτι του World Table Tennis For Health Festival Κορινθίας, έχει οριστεί για το διάστημα από τη 1 έως τις 5 Νοεμβρίου 2023. Θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο της Κρήτης.

# Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών θα καλύψει τριήμερο αυτή τη σεζόν και ορίστηκε από την Παρασκευή 22 μέχρι την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024. Είναι να διεξαχθεί σε μέρος της Κεντρικής Ελλάδας ή την Αττική.

# Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων ανδρών-Νέων γυναικών σε ομαδικά και ατομικά αγωνίσματα τοποθετήθηκε αυτή τη φορά σε ένα τετραήμερο και συγκεκριμένα από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2024. Επίσης πηγαίνει σε μέρος της Κεντρικής Ελλάδας ή την Αττική.

# Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων (που από πέρσι αφορά πια τις ηλικίες Under 19 και όχι Under 18) ορίστηκε για το 4ήμερο από τις 27 έως τις 30 Απριλίου 2024. Θα φιλοξενηθεί στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά κι εδώ δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα η πόλη.

# Από τις 9 έως τις 12 Μαΐου θα γίνει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων. Πιθανότερος τόπος διεξαγωγής είναι αυτή τη στιγμή τα Χανιά.

# Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων (με το νέο ηλικιακό όριο του Under 13 από πέρσι) θα είναι μέσα στο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου 2024, αλλά συνολικά θα «πιάσει» το λιγότερο τρεις ημέρες. Θ’ αρχίσει από Παρασκευή 12/04, καθώς θα περιλαμβάνει για 2η χρονιά και το ατομικό Πανελλήνιο πρωτάθλημα μίνι παμπαίδων-μίνι παγκορασίδων (Under 11).  

# Το Κύπελλο Ελλάδας για σωματεία ανδρών και γυναικών θα διεξαχθεί σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας το διήμερο 18 και 19 Μαΐου 2024.

Related posts

Μπαρτζώκας: “Με τις καινούργιες μεταγραφές το ταβάνι μας ανεβαίνει αρκετά”

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Πού θα δείτε τη μεγάλη μάχη των “ερυθρολεύκων” στο Game 3 της σειράς

Ο Παναθηναϊκός έχει “ζεστάνει” τον κόσμο του για τα καλά