offside24.gr
Image default
F1ΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Formula 1: Το πρόγραμμα για το 2024

Κοινοποίηση

Η F1 έκανε τα αποκαλυπτήρια για το καλεντάρι του 2024, το οποίο περιλαμβάνει 24 grand prix.

Η F1 ανακοίνωσε επίσημα το πρόγραμμα της νέας αγωνιστικής χρονιάς: περιλαμβάνει 24 GP, ξεκινώντας από το Μπαχρέιν στις 2 Μαρτίου και καταλήγοντας στο Αμπου Ντάμπι στις 8 Δεκεμβρίου του 2024.

Το νέο πρόγραμμα του σπορ για το 2024, που έλαβε την έγκριση από το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Motorsport της FIA, θα έχει τους περισσότερους αγώνες (24) από κάθε άλλη χρονιά στην ιστορία του σπορ και θα συμπεριλάβει τα GP της Κίνας και της Ίμολα που ματαιώθηκαν φέτος λόγω του κορονοϊού και των πλημμυρών αντίστοιχα.

Η F1 θέλει να συγκεντρώσει όσο τον δυνατόν περισσότερους αγώνες γεωγραφικά ώστε να περιορίσει τα κόστη και να κάνει ένα μικρό βήμα προς τον περιορισμό των ρύπων και προς τη “βιωσιμότητα”.

Έτσι, το GP Ιαπωνίας μετατέθηκε από την παραδοσιακή του ημερομηνία του Οκτωβρίου στον Απρίλιο για να συνδεθεί με την Κίνα, το Αζερμπαϊτζάν πήγε στο Σεπτέμβριο για να ταιριάξει με τη Σιγκαπούρη και τα GP των Μπαχρέιν / Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ / Άμπου Ντάμπι θα διεξαχθούν σε διαδοχικά Σαββατοκύριακα.

Έτσι, η χρονιά θα ανοίξει και θα κλείσει με δύο διαδοχικά GP στον αραβικό κόσμο. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι τα δύο πρώτα GP του 2024, στο Σακίρ και τη Τζέντα, θα διεξαχθούν Σάββατο αντί για Κυριακή. Η απόφαση αυτή ελήφθη διότι συμπίπτουν με τις ημέρες του ραμαζανίου.

Formula 1: Το πρόγραμμα για το 2024

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Μονακό: Ο Σάσα Ομπράντοβιτς δηλώνει έτοιμος για παν ενδεχόμενο, ακούγοντας τις φήμες για τον πάγκο του

Wimbledon: Πού θα δείτε τους ημιτελικούς των γυναικών

ΑΕΚ: Δεύτερο “όχι” σε πρόταση 8 εκατ. ευρώ για τον Μουκουντί