offside24.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Η αφαίρεση βαθμών από περσινούς αγώνες έφερε πτώση των Ελλήνων αθλητών στην παγκόσμια κατάταξη

Κοινοποίηση

Το τελευταίο χρονικό διάστημα τοπ αθλητές και αθλήτριες της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης είχαν διαδοχικές παρουσίες σε διεθνείς εκδηλώσεις. Πρώτα απ’ όλα οι Παναγιώτης Γκιώνης, Κατερίνα Τόλιου, Γιάννης Σγουρόπουλος και Ελισάβετ Τέρπου πήραν μέρος στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Πολωνίας. Πριν αυτοί ολοκληρωθούν, ο Σγουρόπουλος, η Τόλιου και η Τέρπου αγωνίστηκαν στο WTT Contender της Κροατίας, ενώ μόλις προχτές 03/07 η τελευταία πήρε μέρος στο WTT Star Contender της Σλοβενίας. Παράλληλα η Μαλαματένια Παπαδημητρίου αγωνίστηκε διαδοχικά μέσα σε λίγες ημέρες στο Youth Star Contender του Περού και το Youth Contender της Βραζιλίας. Οι βαθμοί ήταν στόχος για όλους, ωστόσο τα νεότερα στους παγκόσμιους πίνακες αξιολόγησης ανδρών και γυναικών επιφύλαξαν πτώση για όλους αυτούς τους προαναφερθέντες εκπροσώπους μας. Όχι γιατί υστέρησαν στους συγκεκριμένους αγώνες, αλλά γιατί τους αφαιρέθηκαν προγραμματισμένα οι βαθμοί από περσινά καλά διεθνή αποτελέσματα. Έτσι μάλιστα, 2η Ελληνίδα στην κατάταξη των γυναικών είναι τώρα η Παπαδημητρίου, που προσπέρασε την Τέρπου. Γενικότερα, είχαμε με τον ίδιο τρόπο αλλαγή στο νούμερο 1 όπου ο Κινέζος Βανγκ Τσουκίν πήρε το… στέμμα από τον κυρίαρχο για 142 συνεχόμενες εβδομάδες συμπατριώτη του Φαν Ζεντόνγκ.

Στον εβδομαδιαίο πίνακα αξιολόγησης Νο27 από την αρχή της χρονιάς, ο Γκιώνης υποχώρησε 25 θέσεις και βρέθηκε στην 123η από την 98η. Από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες δεν πήρε βαθμό και πλέον εμφανίζει 130 στο σύνολο, καθώς τέλειωσε η ισχύς των 90 βαθμών, που είχε από το περσινό Europe Top 16.

Με παρόμοιο τρόπο έχασαν βαθμοί και θέσεις και τα υπόλοιπα από τα πρώτα μας ονόματα στην διεθνή κατάταξη. Για παράδειγμα, ο Σγουρόπουλος δεν έχει πια τους βαθμούς από τους Μεσογειακούς Αγώνες 2022 και τα δύο αλλεπάλληλα τουρνουά στην Ντόχα την ίδια χρονιά και μετακινήθηκε 169 θέσεις χαμηλότερα! Είχε μικρό όφελος από το Contender της Κροατίας και είναι στο νούμερο 408 με 13 βαθμούς σύνολο. Η Τόλιου, πρώτη Ελληνίδα εδώ και χρόνια, έπεσε 43 θέσεις, καθώς της αφαιρέθηκαν βαθμοί από περσινά θετικά αποτελέσματα στους Μεσογειακούς Αγώνες και σε τουρνουά στην Ντόχα και τη Σιγκαπούρη. Αυτή τη βδομάδα είναι στο νούμερο 223 έχοντας πάρει μόλις 2 βαθμούς από το Ζάγκρεμπ και κανέναν από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.  

Η Παπαδημητρίου μετακινήθηκε στο νούμερο 490 των γυναικών από το 471. Επίσης έχασε ορισμένους βαθμούς από πέρσι και τώρα έχει 5. Από τη συμμετοχή της στα τουρνουά νέων του Περού και της Βραζιλίας πάντως, τα πήγε καλύτερα στον πίνακα της ηλικιακής κατηγορίας της. Στα κορίτσια Under 19 ανέβηκε 9 θέσεις με τους συνολικά 85 πόντους από τη Λατινική Αμερική και πήγε στο νούμερο 121.

Η Τέρπου πήγε στο νούμερο 552 από το 401 της περασμένης βδομάδας κι εμφανίζει πλέον μόνο 3 βαθμούς. Τους 2 τους πήρε στο κροατικό Contender, ενώ το Star Contender της Σλοβενίας, στο οποίο αποκλείστηκε στον 1ο προκριματικό γύρο, δεν έχει υπολογιστεί γι’ αυτό το ranking, διότι παραμένει σε εξέλιξη.   

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πόσο μεγάλες μεταβολές φέρνει το σύστημα του παγκοσμίου πίνακα αξιολόγησης είναι ότι 3ος Έλληνας έγινε μετά από πολύ καιρό ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, που φυσικά εδώ και καιρό έχει μειώσει στο ελάχιστο τη διεθνή αγωνιστική του δραστηριότητα. Επειδή όμως, παραμένουν σε ισχύ πόντοι, που πήρε πέρσι από τουρνουά στις Ηνωμένες Πολιτείες βρέθηκε στο νούμερο 472 με 8 βαθμούς και πέρασε κατά πολύ τον Γιώργο Σταματούρο, ο οποίος από το Νο 476 έπεσε τώρα με αφαίρεση βαθμών στο Νο 785!

Όσον αφορά στη μεγάλη αλλαγή στο νούμερο 1 του πίνακα αξιολόγησης των ανδρών… εκθρονίστηκε ο Κινέζος Φαν Ζεντόνγκ και τον διαδέχτηκε ο συμπατριώτης του Γουάνγκ Τσουκίν. Στο πρώτο ranking του Ιουλίου 2023 ο Γουάνγκ εμφανίζεται πλέον στο ρετιρέ με 6.455 βαθμούς, από τη 2η θέση στην οποία ήταν για καιρό. Στο νούμερο 2 υποχώρησε με 6.255 βαθμούς ο Φαν, που την Κυριακή 02/07 έχασε στον τελικό του κροατικού WTT Contender από τον επίσης Κινέζο Λιν Γκαογιουάν. Καθοριστικά όμως, μέτρησε ότι τέλειωσε το χρονικό διάστημα που μετρούσαν οι βαθμοί του από το Singapore Smash του 2022 και του αφαιρέθηκαν.   

Related posts

Ολυμπιακός: Πρόβλημα με Σλούκα ενόψει Game 2, έχει γαστρεντερίτιδα

Το κίνητρο των Αυστριακών

Ελλάδα – Λετονία 73-65: Σπανού – Φασούλα κουβάλησαν την Εθνική σε θρίαμβο στο EuroBasket 2023