offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Η “απώλεια” του Φερνάντες δημιούργησε την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση στα άκρα

Κοινοποίηση

Η ΑΕΚ υπέστη ένα πολύ σοβαρό πλήγμα με τον Πάολο Φερνάντες πριν καν ξεκινήσει η προετοιμασία για τη νέα χρονιά. Η απώλεια του Ισπανού μεσοεπιθετικού αυξάνει την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση στη μεσοεπιθετική γραμμή, καθώς θα κινηθεί για την απόκτηση παίκτη και στο δεξί άκρο πλην του αριστερού.

Οι αρχικοί φόβοι των ανθρώπων της ΑΕΚ σχετικά με τον Πάολο Φερνάντες επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο, καθώς ο 24χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός υπέστη ρήξη αχιλλείου τένοντα.

Ο Φερνάντες πέρασε την πόρτα του χειρουργείου στη Βαρκελώνη και πλέον ξεκινάει μια μακρά περίοδος αποθεραπείας αλλά και αποκατάστασης του τραυματισμού του. Ο “αρτίστας” της ΑΕΚ πρέπει να οπλιστεί με υπομονή και να δουλέψει σκληρά ενδεχομένως και για να επιστρέψει την επόμενη σεζόν.

Ο ίδιος πάντως στο πρώτο μήνυμά του μετά το χειρουργείο δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να επιστρέψει πιο δυνατός. Φυσικά θα πρέπει να λάβει στήριξη (και έχει λάβει έως τώρα) από τον κιτρινόμαυροι οργανισμό (διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και συμπαίκτες), ειδικά στο ψυχολογικό κομμάτι, μιας και θα το έχει πραγματικά ανάγκη ίσως στη δυσκολότερη στιγμή της καριέρας του.

Μέχρι τότε όμως στην ΑΕΚ έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα, καθώς μεγάλωσαν οι ανάγκες για την ενίσχυση στα “φτερά” της επίθεσης με δεδομένα ότι αυτή τη στιγμή παραμένει άγνωστο αν θα προλάβει να επιστρέψει (και πότε) στη νέα σεζόν ο Φερνάντες.

Η λειψανδρία στα άκρα που δείχνει μεταγραφές και ο Άμραμπατ

Λίγες ημέρες πριν από την επιστροφή των κιτρινόμαυρων στα Σπάτα για τα ιατρικά και τα εργομετρικά τεστ αλλά και την έναρξη της προετοιμασίας η ΑΕΚ έχει μείνει με δύο ποδοσφαιριστές στα άκρα, οι οποίοι ήταν και οι βασικοί της στην πολύ καλή περίοδο της ΑΕΚ προ – Μουντιάλ. Πρόκειται για τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και για τον Νίκλας Ελίασον.

Ωστόσο τη δεδομένη στιγμή πίσω τους ποδοσφαιριστές “πρώτης γραμμής” ενόψει των προκριματικών του Champions League δεν υπάρχουν. Ως εναλλακτικές λύσεις για τα άκρα μπορούν να θεωρηθούν οι Λιβάι Γκαρσία και Στίβεν Τσούμπερ, όμως αυτοί θα είναι οι βασικές επιλογές στο δίδυμο της κορυφής, ενισχύοντας έτσι την ανάγκη για μεταγραφές στα άκρα.

Η μετατόπιση του Τσούμπερ στην κορυφή και μάλιστα οι εμφανίσεις του στα playoffs έδειξαν ότι μπορεί να καλύψει επάξια εκείνο το κενό και να πλαισιώσει τον Σέρχιο Αραούχο στη θέση του δεύτερου επιθετικού. Μέχρι να επιστρέψει ο αρχηγός της Ένωσης, το πιθανότερο μέσα στον Σεπτέμβριο, αυτός θα είναι ο βασικός στην κορυφή και η μετατόπισή του φέρνει παίκτη στα αριστερά της επίθεσης.

Πλέον χωρίς και τον Φερνάντες η ΑΕΚ δεδομένα θα πάει και για έναν ακόμα παίκτη στο δεξί άκρο της επίθεσης. Να σημειωθεί ότι σε αυτή τη θέση υπολογιζόταν και ο Άμραμπατ, ο οποίος όμως μένει ελεύθερος και επιθυμεί να επιστρέψει στη χώρα του όπως ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός αντιμετωπίζει αι ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα για το οποίο βρέθηκε κοντά στην πόρτα της εξόδου και το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο βρέθηκε λύση και παρέμεινε τελικά στην Ένωση, όμως το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και τώρα είναι ελεύθερος. Μέχρι όμως να κλείσει σε κάποια ομάδα της Ολλανδίας η πόρτα θα είναι ανοικτή γι’ αυτόν, μιας και ο Αλμέιδα τον εκτιμάει πολύ, καθώς μπορεί να υπηρετήσει το αγωνιστικό του πλάνο, δίνοντας πράγματα στην ομάδα.

Το καλό για την Ένωση ότι έχει ήδη κάνει την προεργασία της για παίκτες στις πτέρυγες λόγω και του “φευγάτου” Άμραμπατ. Μόνο που πλέον η ΑΕΚ έχει ένα έξτρα κίνητρο για να θέλει να τον κρατήσει, χωρίς να έχει τις πιθανότητες με το μέρος της.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος καλωσόρισε τον Ιωάννη Παπαπέτρου στον Παναθηναϊκό

Ο τερματοφύλακας της Ονδούρας αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες, αλλά δεν αποβλήθηκε και υπάρχει λόγος γι’ αυτό 

Ολυμπιακός: Ο Σακίλ ΜακΚίσικ υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2025