offside24.gr
Image default
EUROLEAGUEΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: Η μπάλα στον Εργκίν Αταμάν για την περίπτωση του Ντουέιν Μπέικον

Κοινοποίηση

Ο Ντουέιν Μπέικον απουσιάζει για δεύτερη φορά από αγώνα λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, γεγονός που καθιστά παραπάνω από επισφαλή την παρουσία του ιδίου στον Παναθηναϊκό για το 2023/24. Η μπάλα στον Εργκίν Αταμάν (και) για τη δική του περίπτωση.

Για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν, ο Παναθηναϊκός παρατάσσεται σε αγώνα δίχως τον Ντουέιν Μπέικον. Όχι για ιατρικούς, αλλά για πειθαρχικούς λόγους. Το σοβαρό ατόπημα στο οποίο υπέπεσε την Τρίτη 25 Απριλίου, στην τελευταία προπόνηση πριν από την αναχώρηση της αποστολής για τη Ρόδο είναι η αιτία.

Όπως ακριβώς συνέβη δηλαδή πριν από περίπου ενάμιση μήνα, στον εντός έδρας αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα για την EuroLeague.

Κάπως έτσι, τα πειθαρχικά παραπτώματα έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται, σε βαθμό που καθίσταται επισφαλής η παρουσία του 28χρονου φόργουορντ στον Παναθηναϊκό για το 2023/24. Κι αν η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στις 21 Οκτωβρίου 2022 για την απόκτησή του έκανε λόγο για διετή συνεργασία, αξίζει να επισημάνουμε πως αυτή περιλαμβάνει τη δυνατότητα της ομάδας να “βγει” από τη συμφωνία το προσεχές καλοκαίρι -κάτι που ισχύει άλλωστε για όλους τους ξένους, πλην του Μάριους Γκριγκόνις.

Τούτο καθιστά σαφές πως η παρουσία του Ντουέιν Μπέικον στο ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου δεν έγκειται μόνο στο ταλέντο και τις αγωνιστικές αρετές του. Η έλευση του Εργκίν Αταμάν δεν δείχνει άλλωστε την απόφαση για αλλαγή πλεύσης σε προπονητικό επίπεδο, αλλά και την τάση που υπάρχει εντός του συλλόγου για τη δημιουργία δομών, που θα καθιστούν σαφές προς όλους ότι υπάρχουν όρια. Σαν αυτά που έχει ξεπεράσει αρκετές φορές φέτος ο Ντουέιν Μπέικον.

Η δεύτερη ευκαιρία

Στους έξι μήνες που βρίσκεται στην Αθήνα, ο 28χρονος φόργουορντ έχει δώσει ουκ ολίγες αφορμές για να επιβεβαιώσει τους λόγους που δεν τον καθιστούσαν ιδεατή λύση για την πλειονότητα των ομάδων της EuroLeague.

Όπως αντίστοιχα, για τους λόγους που δεν αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι, όταν η αγορά ήταν ανοιχτή κι ο δίαυλος επικοινωνίας αρκετά εύκολος.

Η πορεία των πρώτων εβδομάδων στη Basket League και την EuroLeague οδήγησε σε ριζική αλλαγή πλεύσης, έκαμψε τις όποιες αντιρρήσεις υπήρχαν, στον βωμό της (μεγάλης) ανάγκης για μια ένεση ποιότητας στο έμψυχο δυναμικό. Άπαντες υποχρεώθηκαν να βάλουν νερό στο κρασί τους, πλην όμως στο τέλος επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές αμφιβολίες.

Υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσε να ειπωθεί πως η ζυγαριά γέρνει περισσότερο προς την αποχώρηση το προσεχές καλοκαίρι, παρά προς τη διατήρηση του αθλητικού φόργουορντ στον Παναθηναϊκό. Εν προκειμένω όμως, η παρουσία του Εργκίν Αταμάν στην άκρη του πάγκου θα καθορίσει τα πάντα αναφορικά (και) με τη δική του περίπτωση.

Ο νέος προπονητής των πρασίνων θα έχει την ευελιξία της κρίσης/επιλογής για κάθε έναν εκ των ξένων που είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή στο ρόστερ. Μία επιλογή που δεν θα αφορά μόνο σε αγωνιστικά κριτήρια, αλλά και στον τρόπο λειτουργίας και συμπεριφοράς εντός των αποδυτηρίων.

Γιατί, όπως αναφέραμε, ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να “χτίσει” απλά μια καλή ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική στην EuroLeague, αλλά -πάνω απ όλα- και εσωτερικές δομές, ώστε να μην επηρεάζεται η (εύρυθμη) λειτουργία από άλλους παράγοντες.

Αντί επιλόγου: Σημαντικό ή μη, θα φανεί στην πράξη. Ας κρατήσουμε όμως ότι ο Εργκίν Αταμάν και ο Ντουέιν Μπέικον έχουν τον ίδιο εκπρόσωπο. Τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Στον τελικό των πλέι οφ της δανέζικης λίγκας η Β 75 του Σταματούρου

Τι έκαναν οι ομάδες της F1 στις δοκιμές του Άμπου Ντάμπι μετά το φινάλε της σεζόν

Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Βack to back από τον Φαν Ζεντόνγκ, η Σουν Γινγκσά τον τίτλο στο απλό γυναικών