offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Στον τελικό των πλέι οφ της δανέζικης λίγκας η Β 75 του Σταματούρου

Κοινοποίηση

Νέα επιτυχία σε επίπεδο εθνικού πρωταθλήματος για ξένο κλαμπ επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στο οποίο αγωνίζεται Έλληνας διεθνής. Η Β 75 του Γιώργου Σταματούρου προκρίθηκε χτες (01/05) το βράδυ στον τελικό των πλέι οφ της δανέζικης λίγκας ανδρών (Herre Bordtennisliga Slutspil) και θα διεκδικήσει τον τίτλο της περιόδου 2022-2023. Το κατάφερε μάλιστα, με καθοριστική βοήθεια από τον Πειραιώτη άσο, ο οποίος μεταξύ άλλων εξαιρετικών αποτελεσμάτων, πέτυχε μία από τις πλέον αξιοσημείωτες νίκες της καριέρας του όταν έκαμψε τον καταξιωμένο Μίκαελ Μέιζ, «χάλκινο» πρωταθλητή κόσμου του 2005 στο απλό ανδρών, πρωταθλητή Ευρώπης του 2009 στο ίδιο αγώνισμα και 3ου Ολυμπιονίκη της Αθήνας στο διπλό ανδρών! Κόντρα στη Ρόσκιλντε, την παραδοσιακά κορυφαία δύναμη της Δανίας, η ομάδα του Σταματούρου πήρε την πρόκριση με νίκες 2-1 στο σύνολο και στο καθοριστικό 3ο ματς επικράτησε την Πρωτομαγιά εκτός έδρας με 5-4. 

Στην κανονική διάρκεια της 1ης εθνικής κατηγορίας της χώρας η Β 75 είχε πάρει την 3η θέση με 15 βαθμούς. Η Ρόσκιλντε, που αγωνίζεται και στο Τσάμπιονς Λιγκ,  τερμάτισε στην κορυφή με 19 βαθμούς και στα πλέι οφ της 4άδας βρέθηκαν ακόμα η Næstved Β.1 με 16 βαθμούς και η Hillerød με 12.

Η Β 75 είχε μειονέκτημα έδρας κι έδωσε τον πρώτο ημιτελικό ως γηπεδούχος την περασμένη Παρασκευή 28/04. Έκανε πολύ δυνατή αρχή και επιβλήθηκε με 5-2. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2021 σε απλό και διπλό ανδρών έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα και στους δύο αγώνες του: Κατέβαλλε τον διαχρονικά κορυφαίο Δανό Μίκαελ Μέιζ με 3-2 σετ, όπως κι έναν ακόμα πολύ έμπειρο και δυνατό αθλητή, τον Γενς Λούντκβιστ με 3-1 σετ. Ο Σουηδός είχε αναδειχτεί πρωταθλητής Ευρώπης το 2002 στο ομαδικό ανδρών και ήταν 3ος στο διπλό ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2010.  

Ο δεύτερος αγώνας έγινε προχτές Κυριακή 30/04 στη έδρα της Ρόσκιλντε. Εκεί η γηπεδούχος ομάδα ήταν πιο δυνατή και με σκορ 5-1 ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1. Ο Σταματούρος έχασε αυτή τη φορά από τον Λούντκβιστ με 3-1 σετ, ωστόσο με νέα καλή εμφάνιση ήταν εκείνος, που πέτυχε τη μοναδική επί μέρους νίκη και επικρατώντας του Δανού Μίκελ Χίντερσον με 3-1 σετ είχε δώσει προσωρινά το προβάδισμα στην ομάδα του.

Χρειάστηκε λοιπόν, τρίτος αγώνας για να κριθεί η πρόκριση στον τελικό κι αυτός διεξήχθη χτες Δευτέρα 01/05 ξανά στο «σπίτι» της Ρόσκιλντε. Ο 24χρονος πρωταθλητής μας έδωσε νέα συναρπαστική αναμέτρηση με τον Λούντκβιστ και κάμφθηκε στα πέντε σετ. Στο δεύτερο ατομικό του παιχνίδι επιβλήθηκε ξανά του Χίντερσον με 3-0 σετ και ο ομαδικός αγώνας έφτασε τελικά στο 4-4. Στο καθοριστικό ένατο ματς ο Αιγύπτιος Μαχμούντ Χέλμι νίκησε τον Μίκελ Μέιζ με 3-0 σετ και η Β 75 πανηγύρισε με σκορ 5-4 την πρόκριση στα πλέι οφ της δανέζικης λίγκας επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών. Μέσα στον μήνα θα κυνηγήσει τον τίτλο με αντίπαλο τη Næstved Β.1, η οποία απέκλεισε στην 4άδα τη Hillerød με 2 νίκες.

* Εννέα θέσεις ανέβηκε στο εβδομαδιαίο παγκόσμιο ranking list στην κατηγορία Under 19 η Μαλαματένια Παπαδημητρίου ύστερα από τους αγώνες της στο Youth Contender του Βελγίου. Πήγε στο νούμερο 114 εμφανίζοντας 80 βαθμούς παραπάνω από τη 16η βδομάδα (685 πλέον στο σύνολο). Στο Σπα είχε προκριθεί στο κυρίως ταμπλό.

Related posts

Θριαμβευτικό με συμμετοχές από 11 χώρεςτο Κύπελλο Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2023

Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων, Ορεστιάδας: Πρόκριση στην 8άδα και για τις τέσσερις ελληνικές ομάδες

Καραλής: Κορυφαία επίδοση για φέτος στο Fly Olympia