offside24.gr
Image default
SUPERLEAGUEΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Ο διπλός στόχος και η ανανέωση του Μπακαμπού

Κοινοποίηση

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τους «ερυθρόλευκους», να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Stoiximan Super League και να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό. Θετικές οι δύο πλευρές για την επέκταση της συνεργασίας τους.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα (61 τέρματα) και μεγάλο μερίδιο σε αυτό έχει ο Σεντρίκ Μπακαμπού ο οποίος μετράει 15 γκολ και δύο ασίστ σε 26 αγώνες.

Μπορεί να απομένουν μόλις έξι παιχνίδια στα playoffs της Stoiximan Super League, ωστόσο ο Αφρικανός σέντερ φορ έχει αρκετά κίνητρα που τον κάνουν να μπαίνει με τέρμα τα γκάζια στην τελική ευθεία της περιόδου.

Ο διεθνής Κονγκολέζος επιθετικός θέλει να πετύχει τον τριπλό στόχο που έχει μπροστά του. Πρώτον, να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Δεύτερον, να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στη Λίγκα. Και, τρίτον, να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την πειραϊκή ΠΑΕ.

Οι δύο πρώτοι στόχοι περνούν από το ματς με την ΑΕΚ

Τα δύο πρώτα περνούν από τον αγώνα του Ολυμπιακού με αντίπαλο την ΑΕΚ στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” την Κυριακή (23/04, 21:00, LIVE SPORT24, COSMOTE SPORT 1HD).

Η νίκη για τους “ερυθρόλευκους” αποτελεί μονόδρομο, καθώς έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν στους τρεις βαθμούς της διαφοράς τους από τους “κιτρινόμαυρους” και στη συνέχεια θα τα παίξουν όλα για όλα στα πέντε εναπομείναντα παιχνίδια. Η ισοπαλία θα διατηρήσει την απόσταση στους έξι πόντους, ενώ η ήττα θα κάνει πολύ δύσκολη την υπόθεση ακόμη και της δεύτερης θέσης.

Ο Μπακαμπού, λοιπόν, γνωρίζει καλά ότι ο Ολυμπιακός θέλει από εκείνον να είναι αποτελεσματικός απέναντι στην ΑΕΚ, όπως ήταν στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος στην OPAP Arena, στη νίκη 3-1 της πειραϊκής ομάδας, στο οποίο ο έμπειρος στράικερ είχε σκοράρει στις αρχές του β΄ ημιχρόνου και αργότερα είχε μοιράσει την ασίστ στο τέρμα του Κανός.

Επίσης, ο 32χρονος φορ είχε την ασίστ στο γκολ-κεφαλιά του Βαλμπουενά πριν από λίγες ημέρες στη νίκη 2-1 του Ολυμπιακού εις βάρος της ΑΕΚ στον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου στο Φάληρο.

Έτσι, ο Αφρικανός επιθετικός επιθυμεί, αφενός μεν να φύγει νικητής ο Ολυμπιακός από το γήπεδο την Κυριακή (23/4) αφετέρου δε να το συνδυάσει με κάποιο γκολ που θα τον φέρει πιο κοντά στο βραβείο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος. Η πραγματικότητα είναι ότι ο δεινός σκόρερ δεν τα είχε πάει καλά στα πρώτα ντέρμπι της περιόδου, αλλά στα τελευταία πανηγύρισε γκολ, τόσο απέναντι στην όσο και κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Θετικές οι δύο πλευρές να συνεχίσουν τη συνεργασία τους

Παράλληλα, ο Μπακαμπού θα καθίσει σύντομα γύρω από το ίδιο τραπέζι με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού συζητώντας για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Ο ποδοσφαιριστής είχε υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» τον περασμένο Σεπτέμβριο (τότε, από το εξωτερικό γινόταν λόγος για τριετές), οπότε όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως, τόσο η διοίκηση του Ολυμπιακού όσο και ο Κονγκολέζος σέντερ φορ επιθυμούν να πορευτούν μαζί και μετά το καλοκαίρι. Άλλωστε, αποτελεί τον βασικό σέντερ φορ των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι έτσι κι αλλιώς θα αναζητήσουν και άλλον κεντρικό επιθετικό το καλοκαίρι.

Και αυτό, διότι ο Αραμπί δεν είναι πια αυτός που ήταν αγωνιστικά τις προηγούμενες τρεις σεζόν, ενώ αποχώρησαν νωρίς στην περίοδο ο Τικίνιο και ο Ουί Τζο Χουάνγκ.

Από την πλευρά του ο Μπακαμπού είναι ευχαριστημένος στην πειραϊκή ομάδα και από την ζωή στην Ελλάδα, βρήκε πάλι τον καλό του εαυτό αγωνιστικά (έχει 31 συμμετοχές, 15 γκολ και τρεις ασίστ στην περίοδο) και αντιλαμβάνεται πως θα έχει σημαντικό ρόλο και την επόμενη περίοδο.

Ενδεχομένως, ο Αφρικανός ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έκλεισε τα 32, να επιθυμεί διετές συμβόλαιο, ενώ δεν αποκλείεται ο ατζέντης του να έχει κρούσεις και προσφορές από το εξωτερικό, καθώς ο παίκτης έχει κάνει καλή σεζόν και διαθέτει πλούσιο βιογραφικό.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

ΑΕΚ: Το ταξίδι των δύο τροπαίων που κατέκτησε η Ένωση συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα

Παναθηναϊκός βόλεϊ ανδρών: Ο Πρωτοψάλτης επιστρέφει στους πράσινους

Πίτερς: “Με τη συνέπειά μας, δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να μας νικήσει κανείς φέτος”