offside24.gr
Image default
F1ΔΙΕΘΝΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Formula 1: Νέες φήμες για προσέγγιση του Νόρις από τη Red Bull

Κοινοποίηση

Οι ψίθυροι για την ενδεχόμενη μεταγραφή του Λάντο Νόρις στη Red Bull Racing αναθερμάνθηκαν στο Σίλβερστοουν, όταν ο μάνατζερ του Βρετανού εθεάθη να συνομιλεί με τον Χέλμουτ Μάρκο – ο οποίος εν συνεχεία έπλεξε δημοσίως το εγκώμιο του οδηγού της McLaren.

Ο Λάντο Νόρις ανανέωσε πέρσι το συμβόλαιό του με τη McLaren μέχρι το τέλος του 2025, και τότε ο διευθυντής της Red Bull Racing Κρίστιαν Χόρνερ είχε πει πως “κάθε φορά που συζητούμε με τον Λάντο την επόμενη μέρα πάει και υπογράφει στη McLaren”.

Παρόλα αυτά, η φημολογία για την ενδεχόμενη μελλοντική μετακίνηση του Βρετανού οδηγού από το Ουόκινγκ στο Μίλτον Κινς δεν παύουν. Ειδικά μετά τη συνομιλία που φάνηκε να έχει στο Σίλβερστοουν, πριν το GP Βρετανίας, ο μάνατζερ του Νόρις με τον σύμβουλο της Red Bull και υπεύθυνου για τους οδηγούς της RBR και της Alpha Tauri, Χέλμουτ Μάρκο.

Η περίσταση ήταν απολύτως ταιριαστή, καθώς ο Νόρις έκανε ένα εκπληκτικό τριήμερο στο Σίλβερστοουν: εκμεταλλευόμενος τη ραγδαία βελτίωση της ανανεωμένης McLaren MCL60 αναδύθηκε στους πρωταγωνιστές του σπορ, κατακτώντας τη δεύτερη θέση τόσο της σειράς εκκίνησης όσο και του αγώνα – πίσω μόνο από τον ανίκητο φέτος Μαξ Φερστάπεν.

Την ίδια στιγμή, ο Σέρτζιο Πέρεζ για πέμπτο διαδοχικό αγώνα δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα της εκκίνησης, κι έχει μόνο ένα βάθρο στους πέντε αγώνες αυτούς – γεγονότα που πυροδοτούν όλο και πιο έντονες φήμες σχετικά με το μέλλον του Μεξικανού στη Red Bull Racing. Ξέχωρα από τη δημόσια κριτική που δέχεται ο Πέρεζ από τον Μάρκο.

Πέραν της συνάντησης του τελευταίου με τον εκπρόσωπο του Νόρις στο Σίλβερστοουν, ο Χέλμουτ Μάρκο άλλωστε ήταν μελιστάλακτος μιλώντας για τον Νόρις στην αυστριακή Kleine Zeitung: “Ο Λάντο έχει συμβόλαιο με τη McLaren μέχρι το 2025, αλλά είναι με διαφορά ο καλύτερος από τους νεαρότερους οδηγούς”, είπε ο Μάρκο.

Και επιβεβαίωσε ότι έχουν υπάρξει “εκτενείς επαφές” μεταξύ των δύο πλευρών. “Με το νεανικό του χαρακτήρα, [ο Νόρις] θα ήταν ο πιο ταιριαστός οδηγός για τη Red Bull, και δεν είναι μυστικό ότι ο Μαξ κι εκείνος είναι καλοί φίλοι”, κατέληξε ο Αυστριακός.

Το συμβόλαιο του Φερστάπεν με τη Red Bull Racing λήγει στο τέλος του 2028, συνεπώς εύλογα μπορεί κανείς να αναρρωτηθεί αν μια μεταγραφή του Νόρις στην ομάδα που είναι χτισμένη πάνω στον Ολλανδό θα ήταν η βέλτιστη επιλογή για το μέλλον του. Επίσης, η RBR έχει εμπρός της το μεγάλο στοίχημα της κατασκευής των δικών της κινητήρων από το 2026, συνεπώς τίποτα δεν εγγυάται ότι θα μείνει κυρίαρχη της F1.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι: Έως και 40 χώρες θα μπορούσαν να μποϊκοτάρουν τη διοργάνωση

Στις 28 και 29 Απριλίου τα αναβληθέντα ματς του Ολυμπιακού από τις τελευταίες αγωνιστικές της Α1

Ολυμπιακός: Τέλος από το Λιμάνι ο Κολόμβος που πανηγύρισε 17 τρόπαια