offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν τα Περιφερειακά ατομικά πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών

Κοινοποίηση

α Περιφερειακά ατομικά πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών έγραψαν δυνατό φινάλε στους αγώνες της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για το 2023 και στέλνουν… γλυκά τους εκατοντάδες συμμετέχοντες στην περίοδο των εορτών και της απαραίτητης ξεκούρασης. Στην τρίτη χρονιά από την έναρξή τους διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο 16 και 17/12 σε έξι περιοχές της χώρας και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Πέρα από τη διεκδίκηση των προκρίσεων έδωσαν το επιπλέον κίνητρο των μεταλλίων σε περιφερειακό επίπεδο κι αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. Κάτι λιγότερο από 250 αθλητές και αθλήτριες αγωνίστηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την Αττική, στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης για τη Βόρεια Ελλάδα, στην Πάτρα για τη Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησο, στην Τήνο για το ομώνυμο νησί και την Κω, στο Ρέθυμνο για όλη την Κρήτη και στη Χίο για τα σωματεία του νησιού. Στη διοργάνωση πρόσθεσαν αξία οι νέες ιντερνετικές μεταδόσεις από το ΣΕΦ στο πλαίσιο της συνεργασίας της ομοσπονδίας με τον όμιλο KOUSgroup και το γεγονός ότι με τη στήριξη του ίδιου χορηγού στο Περιφερειακό πρωτάθλημα Αττικής έγιναν πρώτη φορά στον θεσμό αγώνες πλήρους διαβάθμισης για όσους είχαν αποκλειστεί στα γκρουπ. Τα συνολικά εννέα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Ηλίας Μιχαηλίδης και η Χριστίνα Αθανασοπούλου στην Αθήνα, ο Αλεσσάντρο Φέλτσερ και η Κατερίνα Αλεξούδη στη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννη Κούτρα και η Μαρία Δημητρίου στην Πάτρα, ο Μιχάλης Κοκκώδης στη Χίο, ο Μανώλης Κοκκινάκης στην Κρήτη και ο Δημήτρης Τσαμάκος στην Τήνο.

Αγώνες του πρωταθλήματος Αττικής μεταδόθηκαν ζωντανά μέσα από το κανάλι gre78 στο youtube. Το Σάββατο καλύφθηκε ο τελικός των γυναικών και είναι στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=eJdGyZx83ag. Τη δεύτερη μέρα όλα τα παιχνίδια, που έγιναν στο τραπέζι 2, είχαν live streaming στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=rsfQiu1EJM8. Την ίδια μέρα μεταδόθηκε ο τελικός των ανδρών στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=xaQgG4aoXOo. Στον ίδιο ιστότοπο μπορείτε να βρείτε πλέον και αγώνες που βιντεοσκοπήθηκαν, όπως επίσης δηλώσεις των πρωταγωνιστών και απονομές επάθλων. Επίσης, απευθείας μετάδοση στο διαδίκτυο είχε και η αντίστοιχη διοργάνωση στην Τήνο μέσα από το Tinos WEB TV και στο λινκ Περιφερειακό ατομικό Πρωτάθλημα ανδρών Επιτραπέζιας Αντισφαἰρισης (Πινγκ-Πονγκ). Μεταδόθηκαν μέσω You Tube οι αγώνες της β’ φάσης σε μία χορηγία από το κατάστημα «Τα παιδία παίζει».

Στις έξι περιοχές της χώρας αναδείχτηκαν οι τοπικοί πρωταθλητές του απλού και βγήκαν προκρίσεις για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο θα γίνει το τριήμερο 22 με 24/03/2024 στη Σαλαμίνα. Παντού η πρώτη φάση περιλάμβανε γκρουπ και η δεύτερη νοκ άουτ ματς. Καινοτομία καταγράφηκε στην Αττική και άρεσε, καθώς μετά την ολοκλήρωση των ομίλων, αθλητές που δεν προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό, δήλωσαν συμμετοχή σε ταμπλό διαβάθμισης. Όλοι αυτοί οι αγώνες έγιναν την Κυριακή.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Στο Περιφερειακό πρωτάθλημα στο ΣΕΦ την πρωτιά στους άνδρες κατέκτησε ο Ηλίας Μιχαηλίδης. Στον τελικό ο αθλητής του Άρη Νικαίας κατέβαλλε με 3-1 σετ τον Παντελεήμονα Τριανταφυλλίδη του ΔΑΟ Ταύρου (7-11, 11-6, 11-3, 11-8). Το χάλκινο μετάλλιο πήραν ο Κωνσταντίνος Λυκοστράτης του Φοίνικα Πειραιά και  Γιώργος-Νίκος Γερακιός της ΑΕΚ.

Οι αντίστοιχοι αγώνες των γυναικών άρχισαν και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο (σ.σ. εκεί δεν έβγαινε για πλήρη διαβάθμιση με βάση τις συμμετοχές). Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η Χριστίνα Αθανασοπούλου του Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά. Στον τελικό ξεπέρασε τη Ζωή Καζάκου από τον ΓΑΟ Πειραιά με 3-1 σετ (12-14, 11-6, 11-8, 11-8). Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στον λαιμό τους η Μαίρη Κουκουτού (Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά) και η Μαύρα Κοντοπούλου (ΠΚΔ Ταύρου).

Στους αγώνες κατάταξης πρώτευσε ο Δημήτρης Βιτσιώτης του ΑΟ Πεύκης. Τη 2η θέση κατέλαβε ο Γιώργος Σωτηριάδης του ΟΦ Νέας Ιωνίας και την 3η ο Κωνσταντίνος Τούλιας (Πρόοδος Βοτζάς Ραφήνας) και ο Ιωάννης Μυλωνάκης (Πανελλήνιος ΓΣ). Δόθηκαν μετάλλια και κύπελλα στους νικητές, απλά όπως είχε ανακοινώσει η ομοσπονδία οι αγώνες στο πρωτάθλημα διαβάθμισης «έχουν χαρακτήρα φιλικών, είναι εκτός αγωνιστικού προγράμματος ΕΦΟΕπΑ και δεν  μετρούν στο RL». 

Το Περιφερειακό πρωτάθλημα Βόρειας Ελλάδας διεξήχθη την Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο Σίνδου. Στο περιθώριο των αγώνων η Τοπική Επιτροπή της ΕΦΟΕπΑ βράβευσε, μέσω του προέδρου της Χρήστου Τασιού, την αντιδήμαρχο Δήμου Δέλτα Δέσποινα Αντωνιάδου.

Στους άνδρες πήρε το χρυσό μετάλλιο ο Αλεσσάντρο Φέλτσερ του ΑΣΕΑ Καβάλας. Στον τελικό νίκησε τον συμπαίκτη του Μανώλη Αλαρούπι με 3-1 σετ (5-11, 11-6, 11-9, 15-13). Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης, επίσης του ΑΣΕΑ Καβάλας και ο Αναστάσιος Γιοβάς του ΟΕΑ Θεσσαλονίκης.

Οι Περιφερειακοί αγώνας της Πάτρας έλαβαν χώρα χτες 17/12 στο κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος» στο Κουκούλι. Πρωταθλητής για Δυτική Ελλάδα/Πελοπόννησο αναδείχτηκε ο έφηβος Γιάννη Κούτρα. Στον τελικό κατέβαλλε με 3-1 σετ τον Νίκο Κορδαλή (14-12, 9-11, 11-5, 11-7). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Γιάννης Κιοσελόγλου και ο Χρήστος Τσαρσιταλίδης. Όλοι οι αθλητές των μεταλλίων είναι του Ποσειδώνα Λουτρακίου. Στις γυναίκες πρωταθλήτρια της ίδιας Περιφέρειας ήταν η Μαρία Δημητρίου. Στον τελικό η αθλήτρια από τους Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών επιβλήθηκε της συμπαίκτριας της Αλεξάνδρας Μπιτχαβά με 3-0 σετ (11-6, 11-4, 11-6). Στην 3η θέση τερμάτισαν η Νεφέλη Καφάτου (επίσης από τους Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών) και η Αμαρίλντα Ρέμα (Ποσειδών Λουτρακίου).

Τους άνδρες αφορούσε το Περιφερειακό πρωτάθλημα της Χίου και φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Καμποχώρων. Ο νεαρός Μιχάλης Κοκκώδης του τοπικού Ωρίωα πανηγύρισε άλλη μία πρωτιά σε τέτοια διοργάνωση. Στον τελικό έκαμψε με 3-1 σετ τον Παναγιώτη Πάτρα του ΟΕΑ Χίου (12-14, 11-7, 11-7, 11-3). Την 3η θέση μοιράστηκαν ο Κωνσταντίνος Μάκκας και ο Γιώργος Ραπτόπουλος, αμφότεροι του Φάρου Βαρβασίου Χίου.

Το Σάββατο στο Πανεπιστημιακό γυμναστήριο Ρεθύμνου έγινε το Περιφερειακό πρωτάθλημα της Κρήτης. Την 1η θέση πήρε ο Μανώλης Κοκκινάκης του ΟΑ Χανίων. Στον τελικό κατέβαλλε τον Φάνη Τσαχάκη του  ΟΕΑ Ρεθύμνου με 3-0 σετ (11-6, 11-7, 12-10). Την 3η θέση πήραν ο Μανώλης Βουμβουλάκης του ΟΕΑ Ρεθύμνου και ο Χαραλάμπης Τσαλακανίδης του ΟΑ Χανίων.

Την Κυριακή στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου Τήνου αγωνίστηκαν αθλητές του τοπικού Ποσειδώνα και της Κω. Νικητής της Περιφέρειας ήταν και φέτος Δημήτρης Τσαμάκος από τον ΑΟΕΑ Κω. Στον τελικό επικράτησε με 3-1 σετ του Αντώνη Χαρικιόπουλο από τον Ποσειδώνα Τήνου (11-9, 8-11, 14-12, 11-4). Στη 3η θέση κατετάγη ο Φραγκίσκος Δελώτης του Ποσειδώνα. Οι τρεις πρώτοι πήραν και την πρόκριση για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, γι’ αυτό έγινε «μικρός» τελικός, όπου ο Δελώτης αντιμετώπισε τον Νικόδημο Νισέντο, επίσης του Ποσειδώνα (3-1 σετ).

Related posts

Απόστολος Ρούμογλου, ο πρώτος Έλληνας με τίτλο στο NCAA

MundoBasket 2023: Ο Λορέντζο Μπράουν δεν είναι σίγουρος ότι θα ενισχύσει την Ισπανία

Super League 2: Τεσσάρα της πρωτοπόρου Κηφισιάς, νίκη της ΑΕΚ Β’ επί του Αιγάλεω