offside24.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΠΑΣΚΕΤ

Απόστολος Ρούμογλου, ο πρώτος Έλληνας με τίτλο στο NCAA

Κοινοποίηση

Ο 19χρονος Απόστολος Ρούμογλου, πρωτοετής στο Κονέκτικατ, έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά τον τίτλο στο κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ των ΗΠΑ.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είχε αγγίξει τον τίτλο το 2017 με το Όρεγκον, ο Απόστολος Ρούμογλου ήταν αυτός που εν τέλει σήκωσε το τρόπαιο. Ως μέλος των Κονέκτικατ Χάσκις, ο 19χρονος δίμετρος γκαρντ (2.01) πανηγύρισε τον θρίαμβο με 76-59 επί του Σαν Ντιέγκο Στέιτ στον τελικό του Final Four και έγινε ο πρώτος Έλληνας που αναδεικνύεται πρωταθλητής στο NCAA.

Στην πρώτη σεζόν του στο κολεγιακό ο νεαρός από την Ξάνθη δεν είχε πολύ μεγάλη συμβολή σε όλη τη μακρά διαδρομή ως την κορυφή. Πήρε παρόλα αυτά το βάπτισμα του πυρός, παίζοντας μάλιστα στο ματς του τίτλου. Συνολικά η χρονιά τελείωσε με συμμετοχή σε 19 παιχνίδια και 6 πόντους συνολικά με 2/7 σουτ, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Προτού φύγει για τις ΗΠΑ κι ενταχθεί στο φημισμένο πανεπιστήμιο με τους πέντε πλέον τίτλους και τους διάσημους φοιτητές (Κλίφορντ Ρόμπινσον, Ρέι Άλεν, Ρούντι Γκέι, Σαμπάζ Νέιπιερ, Εμέκα Όκαφορ, Κέμπα Γουόκερ, Αντρέ Ντράμοντ), ο Ρούμογλου είχε μετρήσει συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ στην Basket League, προερχόμενος από τα τμήματα υποδομής του Λεύκιππου Ξάνθης και τον δανεισμό του στον τοπικό Αρίωνα. Το 2020-21 είχε αγωνιστεί σε δύο ματς (3 πόντοι με 1/3 τρίποντα) και το 2021-22 σε άλλα πέντε (χωρίς να σκοράρει).

Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε αγοράσει τον πιτσιρικά στα 17 του, επενδύοντας στο ταλέντο του, αλλά, μολονότι ο Άρης Λυκογιάννης είχε κατά νου τη μονιμοποίησή του στην ανδρική ομάδα, δεν μπορούσε να επέμβει όταν πήρε την απόφαση να φύγει για το Κονέκτικατ δεδομένου ότι στο τετραετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει όταν ενηλικιώθηκε υπήρχε ο σχετικός όρος αποδέσμευσης πριν χάσει το σχετικό δικαίωμα.

Ο Ρούμογλου έχει, επίσης, συμμετοχές με την εθνική Εφήβων και ρεκόρ 21 πόντων.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Από την Παρτίζαν του Ομπράντοβιτς στη Φενέρμπαχτσε του Ιτούδη για 2+1 χρόνια ο Μάνταρ

Τσιτσιπάς: Πού θα δείτε τη μάχη του Στέφανου κόντρα στον Μάρεϊ στον δεύτερο γύρο του Wimbledon

Βγήκε από τη ναφθαλίνη