offside24.gr
Image default
SUPERLEAGUEΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Οι ταλαντούχοι και πολλά υποσχόμενοι 16χρονοι, Μουζακίτης και Κωστούλας

Κοινοποίηση

Ο Ζοζέ Ανιγκό στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Βόλο, έκανε ειδική αναφορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της ομάδας Κ19 των ερυθρόλευκων και στάθηκε και σε δύο πιτσιρικάδες οι οποίοι θεωρεί ότι στο μέλλον μπορούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα, τον Χρήστο Μουζακίτη και τον Χαράλαμπο Κωστούλα.

Παρόλο, που πρόκειται για δύο 16χρονους ποδοσφαιριστές, καθώς ο Μουζακίτης έχει γεννηθεί στις 25 Δεκεμβρίου του 2006 και ο Κωστούλας στις 30 Μαϊου 2007 (έχουν μόλις πέντε μήνες διαφορά), εντούτοις δεν αποτελούν μέλη μόνο της ομάδας Κ17, αλλά αγωνίζονται στην Κ19 και έχουν παίξει επαγγελματικά στον Ολυμπιακό Β΄ (Κ23). Και οι δύο είναι μέλη της εθνικής ομάδας Κ17.

Box to box με ευχέρεια στο σκοράρισμα
Ο Μουζακίτης είναι ένας box to box κεντρικός χαφ, με καλή τεχνική κατάρτιση, εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ και παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Μάλιστα, είναι πρώτος σκόρερ στην ομάδα Κ19 με οκτώ τέρματα και δύο ασίστ σε 22 αγώνες. Πρόσφατα έπαιξε με τον Ολυμπιακός Β΄ στον αγώνα με αντίπαλο την Επισκοπή στο Ρέντη.

Αξιοσημείωτο δε, στην περίπτωση του Μουζακίτη είναι πως αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού σε ηλικία 14 ετών και 345 ημερών στο ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την πειραϊκή ΠΑΕ στα 15 του, ενώ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Ποσειδώνα Ηρακλείου Αττικής (είχε περάσει μία σεζόν και από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ).

Ο Κωστούλας που έγραψε ιστορία
Ο Κωστούλας αγωνίζεται ως σέντερ φορ αλλά και περιφερειακός επιθετικός καθώς μπορεί και κινείται και έξω από την μεγάλη περιοχή και έχει εννέα γκολ και τρεις ασίστ σε 14 παιχνίδια στην περίοδο με την ομάδα Κ19. Και έχει και άλλα δέκα τέρματα με την ομάδα Κ17 των ερυθρόλευκων. Πρόκειται για έναν παίκτη με μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα, καλή τεχνική κατάρτιση, δυνατό στο έδαφος και στον αέρα.

Αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό Β΄ στο παιχνίδι με τον Ηρόδοτο για τη Super League 2, σε ηλικία 15 ετών, 7 μηνών και 27 ημερών και έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των ερυθρόλευκων που έπαιξε σε επαγγελματικό επίπεδο. Ξεπερνώντας έτσι το ρεκόρ του Κυριάκου Παπαδόπουλου που είχε κάνει το ντεμπούτο του σε ηλικία 15 ετών, 9 μηνών και 9 ημερών.

Ο Χαράλαμπος Κωστούλας αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2019, από τις Ακαδημίες της Αγίας Άννας Βόλου και ενώ στη διεκδίκησή του είχε μπει γερά ο ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ο νεαρός κατηφόρισε στην Αθήνα, έχοντας στο πλευρό του τον αδερφό του Κωνσταντίνο (8/2/2005), ο οποίος παίζει ως κεντρικός αμυντικός στην ομάδα Κ19 των ερυθρόλευκων (ένα γκολ και μία ασίστ σε 16 αγώνες).

Ο Χαράλαμπος και ο Κωνσταντίνος είναι γιοι του Θανάση Κωστούλα, ο οποίος αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 1999 έως το 2006 πανηγυρίζοντας την κατάκτηση έξι πρωταθλημάτων και ενός Κυπέλλου.

ψ

Related posts

MundoBasket 2023: Με Ρούμπιο, Γιουλ και Ρούντι οι κλήσεις του Σκαριόλο

Αθλητικές μεταδόσεις: Όλες οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της ημέρας

Παναθηναϊκός: Σε φουλ ρυθμούς οι “πράσινοι” διεθνείς, μοναδικοί απόντες οι Πάλμερ-Μπράουν, Μάγκνσουσον ενόψει Άρη