offside24.gr
Image default
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα Περιφερειακά πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών αναδεικνύουν το Σαββατοκύριακο τους νικητές σε έξι περιοχές 

Κοινοποίηση

Στη δύση του 2023 έρχονται τα πρώτα Περιφερειακά ατομικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Αφορούν στην κατηγορία ανδρών-γυναικών και θα γίνουν αύριο 16 και μεθαύριο 17/12 σε έξι περιοχές της χώρας. Θ’ αναδείξουν τους πρωταθλητές του απλού στις ισάριθμες Περιφέρειες και παράλληλα θα δώσουν προκρίσεις για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο έχει οριστεί για το τριήμερο 22 με 24/03/2024 στη Σαλαμίνα. Στην κορυφαία διοργάνωση βεβαίως, θα περάσουν απευθείας πολλοί αθλητές με βάση τις θέσεις τους στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης. Περιφερειακά πρωταθλήματα θα διεξαχθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την Αττική, στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης για τη Βόρεια Ελλάδα, στην Πάτρα για τη Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησο, στην Τήνο για το ομώνυμο νησί και την Κω, στο Ρέθυμνο για όλη την Κρήτη και στη Χίο για τα σωματεία του νησιού. Δύο στοιχεία επίσης, μεγαλώνουν το ενδιαφέρον και τη σημασία της διοργάνωσης. Από το ΣΕΦ θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο οι ιντερνετικές μεταδόσεις στο πλαίσιο της συνεργασίας της ομοσπονδίας με τον όμιλο KOUSgroup, ενώ με τον ίδιο χορηγό, και μέσω του πρωταθλήματος Αττικής, θα γίνουν για πρώτη φορά και αγώνες «παρηγοριάς»! Το ρεπορτάζ μάλιστα, οπτικοποιήθηκε κιόλας και μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο στο κανάλι gre78 στο YouTube και το λινκ Ο όμιλος KOUSgroup κοντά και στο περιφερειακό πρωτάθλημα Αττικής. 14/12/2023.

Τα Περιφερειακά πρωταθλήματα διεξάγονται για τρίτη σερί χρονιά κι έχουν σημαντική απήχηση. Αφορούν σε όλες τις κατηγορίες, πλην εκείνης για Νέους άνδρες και Νέες γυναίκες και δίνουν επιπλέον αγωνιστικό κίνητρο σε αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς αποτελούν ξεχωριστή διοργάνωση από τα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Φέτος οι αγώνες ανδρών και γυναικών πρόκειται να συγκεντρώσουν 246 άτομα, ήτοι 196 αθλητές και 50 αθλήτριες. Παντού ο τρόπος διεξαγωγής περιλαμβάνει γκρουπ στην πρώτη φάση και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη και στην ενότητα των ανακοινώσεων, στο σάιτ της ΕΦΟΕπΑ (httf.gr) έχει αναρτηθεί ο πίνακας με τους αριθμούς των προκρίσεων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα από κάθε περιοχή. Καινοτομία ότι για την Αττική θα υπάρχουν και ματς consolation και θα γίνουν την Κυριακή 17/12. Αύριο, μετά την ολοκλήρωση των ομίλων, όσοι αθλητές δεν προκριθούν στη δεύτερη φάση, θα έχουν την δυνατότητα να δηλώσουν εκ νέου τη συμμετοχή τους (χωρίς επιπλέον κόστος) σε πρωτάθλημα «παρηγοριάς» πλήρους διαβάθμισης. Οι αγώνες θ’ αρχίσουν στις 10:00.

Στην Αττική οι αγώνες θα καλύψουν το διήμερο 16-17/12. Στα γκρουπ βρίσκονται 80 άτομα από 27 σωματεία, 59 άνδρες και 21 γυναίκες.

Στη Β. Ελλάδα θα φιλοξενήσει τα παιχνίδια το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Σίνδου την Κυριακή 17/12. Θα πάρουν μέρος 61 αθλητές και 18 αθλήτριες από 19 κλαμπ της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της Βόρειας Ελλάδας.

Στη Δ. Ελλάδα/Πελοπόννησο τόπος διεξαγωγής θα είναι άλλη μία χρονιά το κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος» στο Κουκούλι. Την Κυριακή είναι ν’ αγωνιστούν 33 άνδρες και 11 γυναίκες από 13 ομάδες (μία από τη Κεφαλονιά και οι άλλες από την Πελοπόννησο).

Η Χίος θα φιλοξενήσει την Κυριακή τους ντόπιους αθλητές στο κλειστό γυμναστήριο Καμποχώρων. Μόνο το απλό ανδρών θ’ αφορά το event και θα έχει 17 άτομα από 4 σωματεία του νησιού.

Οι αντίστοιχοι αγώνες για την Τήνο και την Κω θα διεξαχθούν το Σάββατο στο Γυμνάσιο της Τήνου, θα είναι επίσης για το απλό ανδρών και θα συγκεντρώσουν 12 αθλητές από 2 σωματεία.

Το Περιφερειακό πρωτάθλημα της Κρήτης θα γίνει το Σάββατο 16/12 στο Πανεπιστημιακό γυμναστήριο Ρεθύμνου. Κι εκεί θ αγωνιστούν μόνο άνδρες και θα είναι 14 από 3 συλλόγους (Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΦ

Όσον αφορά στις ιντερνετικές μεταδόσεις από το Περιφερειακό πρωτάθλημα Αττικής θα υπάρχει πλούσια κάλυψη και τις δύο μέρες. Το Σάββατο 16/12 θα βιντεοσκοπηθούν εκτεταμένα στιγμιότυπα από τους αγώνες ανδρών και γυναικών και θα προβληθεί ζωντανά από το κανάλι gre78 στο YouTube ο τελικός των γυναικών, που έχει προγραμματιστεί για τις 5μμ. Την Κυριακή θα μεταδοθούν σε live streaming (μέσα από το ίδιο κανάλι) οι αναμετρήσεις, που θα γίνουν στο τραπέζι 2, σε εκείνο το τραπέζι θα τοποθετηθούν ο τελικός των ανδρών (γύρω στη 1μμ), αλλά και του consolation group (η ώρα για το φινάλε θα εξαρτηθεί από τις συμμετοχές). Τέλος, θα βιντεοσκοπηθούν και όλοι οι άλλοι αγώνες σε άνδρες και γυναίκες και θα «ανέβουν» πρώτα στο κανάλι gre78 και μετά από κάποιες ημέρες και στο κανάλι της ομοσπονδίας.

  • Όσοι αθλητές και όσες αθλήτριες είναι ν’ αγωνιστούν στο Περιφερειακό πρωτάθλημα Αττικής, θα έχουν διαθέσιμη για προπόνηση σήμερα από τις 6μμ έως τις 9μμ την αίθουσα στο ΣΕΦ.

Related posts

Πινγκ-Πονγκ: Κι άλλες πρεμιέρες για Έλληνες «ξενιτεμένους» σε Πορτογαλία, Σουηδία και Γαλλία

ΑΕΚ: Ο Δημήτρης Μαυροειδής ανακοίνωσε την απόσυρσή του

Γ’ Εθνική: Η Παναχαϊκή ανέβηκε στη Super League 2, μεγάλες νίκες για Προοδευτική και Μακεδονικό