offside24.gr
Image default
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

WTT Feeder Ιταλίας: Είσοδος στα προημιτελικά για δύο ελληνικά ζευγάρια

Κοινοποίηση

Εξασφάλισαν καλό πλασάρισμα και θα προσπαθήσουν να βρεθούν ακόμα ψηλότερα στα ταμπλό δύο ελληνικά ζευγάρια στο ιταλικό World Table Tennis Feeder, που συνεχίζεται για 3η μέρα στην πόλη Μπιέλα. Στην πρώτη 8άδα μπήκαν σήμερα Πέμπτη 14/12 οι Παναγιώτης Γκιώνης/Κωνσταντίνος Αγγελάκης στο διπλό ανδρών και οι Γιώργος Σταματούρος/Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο διπλό μικτό. Οι πρώτοι νίκησαν σε δεύτερο σερί νοκ άουτ παιχνίδι ιταλικό δίδυμο, οι δεύτεροι επικράτησαν στον απόλυτα ισορροπημένο ελληνικό «εμφύλιο» με τους Κωνσταντίνο Αγγελάκη/Κατερίνα Τόλιου και αύριο Παρασκευή 15/12 αγωνίζονται για την είσοδο στην 4άδα. Στο απλό γυναικών η Κατερίνα Τόλιου, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Ελισάβετ Τέρπου αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο από δυνατές αντιπάλους (πολύ δύσκολα, στα πέντε σετ η πρώτη), ενώ στον 1ο γύρο έχασαν και οι Γιάννης Σγουρόπουλος/Γιώργος Κωνσταντινόπουλος στο διπλό ανδρών φτάνοντας στις θέσεις 9-16. Το βράδυ της Πέμπτης αρχίζει την προσπάθειά του στο απλό ανδρών ο Γκιώνης. Στην τεχνική καθοδήγηση είναι ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής της ανδρών Κώστας Βατσακλής.

Τα κεντρικά ταμπλό των διπλών άρχισαν σήμερα με τον γύρο των «16» κι εκεί βρίσκονταν τέσσερα ελληνικά δίδυμα. Το ιδιαίτερο σκηνικό το συνέθεσε πάλι μία… εσωτερική «κόντρα», η δεύτερη στο τουρνουά της επαρχίας του ιταλικού βορρά. Στη μια πλευρά του τραπεζιού ήταν οι Σταματούρος/Παπαδημητρίου, στην άλλη οι Αγγελάκης/Τόλιου, χωρίς κόουτς φυσικά. Το απόλυτα ισορροπημένο και με πολλές διακυμάνσεις, ματς, κρίθηκε στα πέντε σετ για τους σημερινούς πρωταθλητές Ελλάδας του διπλού μικτού (9-11, 11-6, 9-11, 11-9, 11-8). Αύριο στις 11:00 ώρα Ελλάδας οι Σταματούρος/Παπαδημητρίου αντιμετωπίζουν στα προημιτελικά το 2ο φαβορί του ταμπλό, τους Λούμπομιρ Πίστεϊ/Μπάρμπορα Μπαλάζοβα από τη Σλοβακία (ο αγώνας στο τραπέζι 4).

Στο διπλό ανδρών οι αμυντικοί Γκιώνης/Αγγελάκης είχαν περάσει στο ταμπλό με νίκη απέναντι σε Ιταλούς και σήμερα στον 1ο γύρο συνάντησαν ξανά δίδυμο από την ίδια χώρα. Απέκλεισαν τους Φεντερίκο Βαλίνο/Τζιάκομο Αλεγκράνσα με 3-0 σετ και μπήκαν στην 8άδα (11-8, 11-7, 11-6). Αύριο στις 18:35 θα έχουν σίγουρα δύσκολο έργο εναντίον των Βέλγων Φλοράν Λαμπιέ/Άντριεν Ρασενφόσε (τραπέζι 3).

Στο ίδιο αγώνισμα οι Σγουρόπουλος/Κωνσταντινόπουλος, που είχαν προχωρήσει με δύο νίκες, δεν μπόρεσαν ν’ αντισταθούν στην ανωτερότητα του 1ου φαβορί. Έχασαν με 3-0 σετ από τους Ιάπωνες Σόρα Ματσουσίμα/Μιζούκι Οϊκάβα (4-11, 7-11, 5-11) και τερμάτισαν στις θέσεις 9-16.

Στο ιταλικό Feeder είχε κατευθείαν ταμπλό και όχι προκριματικούς γύρους το απλό γυναικών κι έτσι οι τρεις αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας μπήκαν σήμερα στη «μάχη». Η Τέρπου μάλιστα, δεν είχε δώσει κανέναν αγώνα νωρίτερα.

Η δις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών (νούμερο 425 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) έχασε από τη Σέρβα Ιζαμπέλα Λουπουλέσκου (Νο 144) με 3-1 σετ (5-11, 11-6, 7-11, 6-11).

Η Παπαδημητρίου (Νο 380) βρέθηκε απέναντι σε αθλήτρια της πρώτης 100άδας, της Ιταλίδας Τζόρτζια Πικολίν (Νο 98) και ηττήθηκε με 3-0 σετ (3-11, 9-11, 8-11).

Η Τόλιου (Νο 225) παρότι έχανε με 2-0 σετ από τη Σέρβα Σαμπίνα Σουργιάν (Νο 119) βρήκε παιχνίδι και αντέδρασε εξαιρετικά. Μείωσε στην παράταση κι από 9-6 πίσω και συνεχίζοντας με πολύ καλό ρυθμό έφτασε να διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις μία σπουδαία νίκη. Τελικά μετά τα μέσα του 5ου σετ η αριστερόχειρας Σέρβα έκανε σωστές επιλογές στις επιθέσεις της και πήρε την οριακή νίκη (6-11, 8-11, 12-10, 11-4, 6-11).

Όλοι οι αγώνες μεταδίδονται διαδικτυακά μέσα από το κανάλι της WTT στο youtube (https://shorturl.at/dsz09) κι εκεί βρίσκετε τα λινκ για κάθε ένα από τα τέσσερα τραπέζια.

Related posts

Παράταση από τη Γ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο θέμα της συμμετοχής των σωματείων στα διασυλλογικά πρωταθλήματα με περισσότερες από μία ομάδες

Κολοσσός – Απόλλωνας 88-68: Ασταμάτητος στη Ρόδο

NBA: Ο Μίντλετον απέρριψε τα 40.4 εκατομμύρια των Μπακς για τη σεζόν 2023/24