offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Παράταση από τη Γ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο θέμα της συμμετοχής των σωματείων στα διασυλλογικά πρωταθλήματα με περισσότερες από μία ομάδες

Κοινοποίηση

Παράταση πήρε από τη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης η έγκριση της συμμετοχής των σωματείων στα διασυλλογικά πρωταθλήματα με Β ομάδες. Παρά τη θετική πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για την άμεση ισχύ αυτής της πολύ σημαντικής αλλαγής η Γ.Σ., η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, αποφάσισε να μετατεθεί το θέμα της έγκρισης σε επόμενη συνέλευση. Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα η αλλαγή δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στην επόμενη αγωνιστική χρονιά και η συζήτηση θα γίνει για την περίοδο 2024-2025. Θυμίζουμε ότι το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. άρχισε να εξετάζει από τον Ιανουάριο την περίπτωση να καθιερώσει στα πρωταθλήματα τις πολλαπλές ομάδες ανά σωματείο, είχε ανιχνεύσει με ερωτηματολόγιο στο ίντερνετ τις γνώμες ανθρώπων του αθλήματος ώσπου έκανε τη θετική εισήγηση προς τη Γ.Σ..

Επίσης, από τη Γ.Σ. πέρασαν οι τροποποιήσεις κανονισμών και θ’ ανακοινωθούν εφόσον εγκριθούν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Τέλος, η ΓΣ ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό και τον ισολογισμό της ομοσπονδίας το 2022.

Η ΧΑΓΙΑΤΑ ΕΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Στα διεθνή νέα, η δεύτερη ενότητα της Παρασκευής 26/05 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων του Durban, επιφύλαξε συναρπαστικές στιγμές στους θεατές. Το στοιχείο του απρόβλεπτου εμφανίστηκε έντονα με έναν επικό αγώνα της Γιαπωνέζας Χαγιάτα με τη Βανγκ Γιντί στο απλό γυναικών και συνολικά δύο εκπλήξεις σε βάρος της Κίνας! 

Το «μπαμ» στο απλό γυναικών έγινε το βράδυ. Μέχρι εκείνη την ώρα όλοι οι προημιτελικοί είχαν κριθεί στα τέσσερα σετ για τα χρώματα της Κίνας και τότε ήρθε ο συγκλονιστικός αγώνας της Χίνα Χαγιάτα με την Κινέζα Βανγκ Γιντί. Κράτησε πάνω από μία ώρα και ανέδειξε νικήτρια τη Χαγιάτα με 4-3 και σκορ 21-19 στο 7ο σετ! Η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια πανηγύρισε βουρκωμένη το μεγαλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας της, καθώς δεν είναι μόνο ότι νίκησε πρωτοκλασάτη Κινέζα, αλλά και ότι εξασφάλισε το πρώτο της μετάλλιο στο απλό της κορυφαίας διοργάνωσης! Στα υπόλοιπα ματς της 8άδας η Τσεν Μενγκ κατέβαλλε τη Γιαπωνέζα Μίμα Ίτο με 4-0 σετ, η Σουν Γινγκσά τη Γερμανίδα Χαν Γινγκ με 4-0 και η Τσεν Σιντόνγκ τη συμπατριώτισσά της Γουάνγκ Μανγιού με το ίδιο σκορ. Στα ημιτελικά η Σουν αναμετριέται με τη Χαγιάτα και η Τσεν με τη Σιντόνγκ.

Στο απλό ανδρών η Κίνα έχει δικούς της όλους τους αθλητές της 4άδας. Ένας άλλος κορυφαίος εκπρόσωπος της Ιαπωνίας, ο Τομοκάζου Χαριμότο έγινε τεράστια απειλή για τον Λιανγκ Τζικούν, αλλά έχασε 4-2 με όλα τα σετ να λήγουν στην οριακή διαφορά! Από κει και πέρα ο Φαν Ζεντόνγκ απέκλεισε τον Αιγύπτιο Ομάρ Ασάρ με 4-0 σετ, ο Βανγκ Τσουκίν τον Δανό Άντερς Λιντ με 4-1 και ο Μα Λονγκ τον συμπατριώτη του Λιν Γκαογιουάν επίσης με 4-1 σετ. Στην 4άδα ο Φαν αναμετριέται με τον Λιανγκ και ο Μα με τον Βανγκ.

Στο διπλό γυναικών είχαμε κι άλλο αναπάντεχο αποτέλεσμα απέναντι στην Κίνα. Το προκάλεσαν οι Κορεάτισσες Τζεόν Τζιχέ/Σιν Γιουμπίν και θα είναι σήμερα Σάββατο 27/05 στη μία πλευρά του τραπεζιού για τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου.

Στην 4άδα οι Τζεόν και Σιν έκαναν την έκπληξη κόντρα στο 1ο φαβορί, τις Κινέζες Σουν Γινγκσά/Γουάνγκ Μανγιού πετυχαίνοντας μεγάλη νίκη με 3-0 σετ. Στον άλλο ημιτελικό οι Τσεν Μενγκ/Βανγκ Γιντί απέκλεισαν τις Γιαπωνέζες Μίγιου Κιχάρα/Μίγιου Ναγκασάκι με 3-1 σετ.

Στο διπλό ανδρών έφτασαν στον τελικό οι Κινέζοι Βανγκ Τσουκίν/Φαν Ζεντόνγκ και οι Κορεάτες Λιμ Γιονγκχούν/Γιανγκ Βουτζίν. Στα ημιτελικά οι Λιμ και Γιανγκ επικράτησαν των Γερμανών Πάτρικ Φρανζίσκα/Ντιμίτρι Οβτσάροφ με 3-2 σετ και οι Βανγκ/Φαν των Κορεατών Λι Σανγκσού/Τσο Νταεσόνγκ με 3-1. Οι χαμένοι των ημιτελικών στα διπλά κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο. Στην προτελευταία μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ημιτελικοί και τελικοί αρχίζουν στις 14:00 ώρα Ελλάδας και προχωρούν μέχρι το βράδυ.

Related posts

Το ρόστερ της Team USA έχει ήδη 8 παίκτες κι ο Στιβ Κερ ψάχνει τους τέσσερις που θα το συμπληρώσουν

NBA: Αυτά είναι τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών του In-Season Tournament

ΠΑΟΚ: Στα τρία εκατομμύρια ευρώ η νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου