offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λύγισε με 3-2 η Μπογκόρια από τη Νόι Ουλμ, έχασε ευκαιρίες για μεγάλες νίκες ο Γκιώνης

Κοινοποίηση

This is the game! Η Μπογκόρια έβαλε απόψε (22/11) τις βάσεις για σπουδαία νίκη επί της Νόι Ουλμ για τα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Παναγιώτης Γκιώνης πήγε να γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής με δύο τεράστιες νίκες, όμως στο τέλος επικράτησαν οι Γερμανοί με 3-2! Εκεί που ο κορυφαίος Έλληνας άσος έφτασε πολύ κοντά στο να δημιουργήσει εκπλήξεις κόντρα στο νούμερο 20 και το νούμερο 12 του παγκοσμίου ranking list, δέχτηκε ανατροπές, πολύ απλά γιατί έτσι είναι το άθλημα, απρόβλεπτο και τα πράγματα αλλάζουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα! Ο Γκιώνης είχε 2-0 σετ και ματς μπολ με τον δευτεραθλητή κόσμου του απλού ανδρών το 2021 Τρουλς Μέρεγκαρντ, στο φινάλε του αγώνα ήταν 4-2 μπροστά στο 5ο σετ των έξι πόντων  απέναντι στον δις πρωταθλητή Ευρώπης και κάτοχο Παγκοσμίου Κυπέλλου Ντιμίτρι Οβτσάροφ κι όμως έχασε 3-2 σετ και στις δύο περιπτώσεις. Η οριακή νίκη της Νόι Ουλμ μέσα στην Πολωνία καταγράφηκε στην 3η αγωνιστική του γκρουπ Β, την κάνει φαβορί για την πρωτιά που οδηγεί στο φάιναλ φορ, πάντως υπάρχει και ο 2ος γύρος και η Μπογκόρια αποδείχτηκε επίσης πολύ δυνατή.  

Ο συναρπαστικός αγώνας στο Γκρότζισκ κράτησε 3 ώρες και 20 λεπτά. Έγινε δε, μέσα σε ιδανική ατμόσφαιρα με εκατοντάδες φιλάθλους στην κερκίδα, ρυθμική μουσική στις διακοπές, τύμπανα, προβολείς πάνω στους αθλητές όταν δεν παίζεται το ματς κ.α. Η Μπογκόρια έκανε την καλύτερη αρχή όταν ο νεαρός Πολωνός Μίλος Ρετζίμσκι έκανε το «μπαμ» κόντρα στον Οβτσάροφ. Τον νίκησε με 3-2 και στον «ξαφνικό θάνατο» του 5ου σετ μολονότι έχανε με 5-2!

Ο Γκιώνης από τη θέση 2 της ομάδας του αντιμετώπισε τον Σουηδό Μέρεγκαρντ και δεν ήταν η πρώτη φορά φέτος. Με εντυπωσιακή εμφάνιση έφτασε πιο κοντά στη νίκη από κάθε άλλο πρόσφατο ματς. Προηγήθηκε «καθαρά» με 2-0 σετ, απέκτησε και ματς μπολ 10-9 στο 3ο σετ (το οποίο έχασε με σόρι, μπαλιά φιλέ και μέσα) αλλά στο τέλος κάμφθηκε με 3-2.

Ο Ιάπωνας Τζιν Τακούγια ξεσήκωσε αργότερα το κοινό, καθώς επικράτησε του Νιγηριανού Κουάντρι Αρούνα κι έδωσε νέο προβάδισμα στην Μπογκόρια και το 2-2 έγινε όταν ο Μέρεγκαρντ νίκησε τον Ρετζίμσκι πιο δύσκολα από όσο δείχνει το τελικό 3-0 σετ.

Έτσι, όλα κρίθηκαν στο φινάλε, όταν αναμετρήθηκαν ο Γκιώνης και ο Οβτσάροφ σε αγώνα, που μπορούμε να τον φανταστούμε και σαν… ορεκτικό για τα μεγάλα φετινά ματς στην ελληνική Α1 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό (του πρώτου) και τον Ολυμπιακό (του δεύτερου). Ο πρωταθλητής μας έπιασε πάλι πολύ καλή απόδοση και προηγήθηκε δύο φορές. Ο Γερμανός άσος, πρώην νούμερο 1 του κόσμου (σήμερα στο 12) ισοφάρισε ισάριθμες και βρήκε διέξοδο στο τελευταίο σετ όπως έχει κάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν. Ο τοπ αμυντικός μας (που παλιότερα ήταν επίσης σε Τσάμπιονς Λιγκ η μοναδική φορά, που έχει νικήσει τον Οβτσάροφ) προηγήθηκε με 4-2 μέσα σε αποθέωση, ωστόσο είδε τον εξαιρετικό αντίπαλό του να κατακτά τέσσερις πόντους στη σειρά και τη νίκη!  

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Μπογκόρια-Νόι Ουλμ 2-3:

Μίλος Ρετζίμσκι-Ντιμίτρι Οβτσάροφ 3-2 (4-11, 11-7, 11-7, 6-11, 6-5)

Παναγιώτης Γκιώνης-Τρουλς Μέρεγκαρντ 2-3 (11-7, 11-7, 11-13, 9-11, 3-6)  

Τζιν Τακούγια-Κουάντρι Αρούνα 3-1 (12-10, 11-4, 8-11, 11-8)

Ρετζίμσκι-Μέρεγκαρντ 0-3 (8-11, 10-12, 8-11)

Γκιώνης-Οβτσάροφ 2-3 (11-7, 5-11, 17-15, 7-11, 4-6)

Στο τέλος του 1ου γύρου η Νόι Ουλμ προηγείται στο γκρουπ Β με 4 βαθμούς, η Μπογκόρια ακολουθεί με 3 και η Οστρόφ από την Τσεχία με 2. Την άλλη Παρασκευή (01/12) η Μπογκόρια αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Οστρόφ. Παρεμπιπτόντως, αυτός είναι ο λόγος, που ο Γκιώνης αναμένεται να λείψει από το πρώτο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού για την 5η αγωνιστική της Α1 (Σάββατο 02/12, στις 14:00, στο ΣΕΦ).  

Related posts

Τεντόγλου: Αυτό είναι το πρόγραμμά του για το καλοκαίρι

Madrid Open: Σαββατόβραδο με Τσιτσιπά και Σάκκαρη

“Έφυγε” από τη ζωή ο θρυλικός Γιώργος Δαρίβας