offside24.gr
Image default
AUTOF1ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Formula 1, Aston Martin: Πιθανό ο Στρολ να χάσει Μπαχρέιν και Τζέντα, στη θέση του ο Ντρούγκοβιτς

Κοινοποίηση

Ο νέος οδηγός που συγκεντρώνει τις ελπίδες των Βραζιλιάνων στη F1, Φελίπε Ντρούγκοβιτς, θα είναι ο αντικαταστάτης του τραυματία Λανς Στρολ στην Aston Martin, αν χρειαστεί – καθώς ακούγεται ότι ο Καναδός πιθανώς θα χάσει τα δύο πρώτα GP του 2023.

Η Aston Martin F1 επιβεβαίωσε ότι ο νεαρός περσινός πρωταθλητής της Formula 2 και εφεδρικός οδηγός της, Φελίπε Ντρούγκοβιτς, θα είναι ο οδηγός που -αν χρειαστεί- θα αντικαταστήσει τον Λανς Στρολ στο κόκπιτ της AMR23, μετά τον τραυματισμό του Καναδού στο δεξί του χέρι πριν από δέκα ημέρες στην Ισπανία.

Καθώς αρχίζουν να βγαίνουν στο φως οι πρώτες -ανεπιβεβαίωτες από την ομάδα του Σίλβερστοουν- πληροφορίες για τον τραυματισμό του Στρολ, προκύπτει το ενδεχόμενο ο νεαρός Καναδός να απουσιάσει τόσο από το εναρκτήριο GP της F1 2023, το προσεχές τριήμερο στο Μπαχρέιν, όσο και από το επόμενο -δύο εβδομάδες αργότερα- της Σαουδικής Αραβίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναφορές από ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο Στρολ τραυματίστηκε κάνοντας εξάσκηση με ποδήλατο κοντά στην πόλη Μίχας, στη Μάλαγα της Αναδαλουσίας. Ο Στρολ επισκέφτηκε το νοσοκομείο Ξανίτ στην Μπαναλμαντένα, και έπειτα έφυγε για το νοσοκομείο Ντεξέους της Βαρκελώνης για να εξεταστεί από τον ιατρό Ξαβιέ Μιρ.

Ο Μιρ είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ιατρούς του ευρωπαϊκού μότορσπορ, καθώς έχει εξετάσει και χειρουργήσει πλειάδα οδηγών κυρίως του MotoGP. Από όσα έχουν γίνει γνωστά, πιστεύεται ότι ο Μιρ έχει συστήσει στον Στρολ να προχωρήσει σε μια «ήπια« επέμβαση στο τραυματισμένο του δεξί χέρι, η οποία θα έθετε τον Καναδό εκτός μάχης στο πρώτο GP του 2023, ή ακόμα και στο δεύτερο, στις 19 Μαρτίου στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Μετά τον τραυματισμό του, ακολούθησε πλήθος φημών για τον οδηγό που θα αντικαταστήσει τον Στρολ -πάντοτε, αν χρειαστεί- στο GP του Μπαχρέιν. Η Aston Martin F1 είχε την επιλογή ενός εκ των δύο εφεδρικών οδηγών της, Φελίπε Ντρούγκοβιτς και Στόφελ Βαντόορν, ενώ δεν αρνήθηκε πως συγκέντρωνε πιθανότητες ακόμα και μια σύντομη επιστροφή-έκπληξη του Σεμπάστιαν Φέτελ, που αποχώρησε από τη F1 στο τέλος του 2022.

Όμως, μετά του ατύχημα του Στρολ ο χρόνος πίεζε. Ο Βαντόορν βρισκόταν στη Νότια Αφρική για τον αγώνα της Formula E, και η αγγλική ομάδα επέλεξε να δώσει στον Ντρούγκοβιτς την AMR23 στις δοκιμές του Μπαχρέιν. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Βραζιλιάνος ήταν μια λύση απελπισίας: είναι ο πρωταθλητής της Formula 2, ακριβώς όπως ήταν ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren πριν από αυτόν.

Συνεπώς, μαζί με τις ατελείωτες ώρες που έχει περάσει στον προσομοιωτή, ο Ντρούγκοβιτς είναι ο μοναδικός οδηγός με αρκετή εμπειρία από την AMR23, για να ανταπεξέλθει με στιβαρές βάσεις στις απαιτήσεις του πρώτου GP της χρονιάς.

Επιπλέον, ο παραγκωνισμός ενός ταλέντου που η ίδια η Aston Martin αναπτύσσει, για χάρη ενός βετεράνου πρώην πρωταθλητή -που ίσως δεν θα έχει και τόσο καλή φυσική κατάσταση πια, μετά τον περασμένο Νοέμβριο-, δεν έμοιαζε με τόσο μελετημένη ιδέα. Εξάλλου, ο Ντρούγκοβιτς άφησε τον διευθυντή της ομάδας, Μάικ Κρακ, απόλυτα ικανοποιημένο από την απόδοσή του στο κόκπιτ της AMR23 το πρώτο πρωί και το δεύτερο απόγευμα των δοκιμών του Μπαχρέιν.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Φερστάπεν: “Δεν είχαμε ένα τέλειο τριήμερο, αλλά πάντα νιώθω ανίκητος”

Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Μιλουτίνοφ

Με 12 μετάλλια η ελληνική ομάδα Powerlifting στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Berlin 2023