offside24.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιστορική επικράτηση της Αργεντινής στο “Μαρακανά”

Κοινοποίηση

Μετά από ένα… επεισοδιακό ντέρμπι, η “αλμπισελέστε” κατάφερε να επιβληθεί με το γκολ του Οταμέντι επί της Βραζιλίας στην πρώτη εντός έδρας ήττα της ιστορίας της “Σελεσάο” σε προκριματικά Μουντιάλ.

Τα νεύρα και η ένταση κυριάρχησαν πριν τη σέντρα σε ένα ντέρμπι που θύμισε… τα παλιά στο “Μαρακανά”. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε στην ώρα του, καθώς σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στην κερκίδα, όμως στη συνέχεια Βραζιλία και Αργεντινή χάρισαν ένα άκρως ποδοσφαιρικό θέαμα.

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια κατάφερε να… αποδράσει με το πολύτιμο “διπλό” χάρη στο γκολ που σημείωσε στο 64′ ο Οταμέντι και έτσι η “Σελεσάο” γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα της ιστορίας της σε προκριματικά Μουντιάλ. Στην κορυφή του ομίλου παρέμεινε η ομάδα του Σκαλόνι, η οποία με αυτή τη νίκη εξασφάλισε την κορυφή και στο FIFA Ranking.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο δεύτερο μέρος και ενώ τα νεύρα είχαν αυξηθεί εκατέρωθεν, η Βραζιλία έμεινε με δέκα παίκτες στο 83ο λεπτό λόγω της απευθείας αποβολής του Ζοέλιντον για χτύπημα στον Ντε Πολ.

Βραζιλία: Άλισον, Έμερσον, Μαρκίνιος (46’ Νίνο), Γκαμπριέλ (72’ Ζοέλιντον), Αουγκούστο, Άντρες, Γκιμαράες (78’ Λουίζ), Ραφίνια (72’ Έντρικ), Μαρτινέλι (78’ Βέιγκα), Ζεσούς

Αργεντινή: Ε. Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (66’ Ταλιαφίκο), Ντε Πολ, Λο Σέλσο (70’ Γκονσάλες), Φερνάντες (70’ Παρέδες), Μακ Άλιστερ, Μέσι (78’ Ντι Μαρία), Άλβαρες (78’ Λ. Μαρτίνες).

Related posts

Στις θέσεις 17-32 της κατηγορίας Under 17 ο Κοσμάς στο Youth Contender της Τουρκίας

Άρης: Καστρίτης και Φίλλιος παρακολούθησαν τη νίκη της αναπτυξιακής ομάδας των κίτρινων, Ναύαρχου Βότση

NBA: Οι Μάβερικς νίκησαν τους Λέικερς στο Λ.Α με buzzer-beater του Κλέμπερ και 38αρα του Ίρβινγκ