offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Ο Ίφιτος Πατρών στους εφήβους και ο Ολυμπιακός στις νεάνιδες Πανελληνιονίκες 2023 στο ομαδικό

Κοινοποίηση

Ο ΑΣ Ίφιτος Πατρών στους εφήβους και ο Ολυμπιακός ΣΦΠ στις νεάνιδες αναδείχτηκαν σήμερα 09/04 στη Σαλαμίνα νικητές του ομαδικού κλείνοντας το πρώτο κομμάτι του Πανελληνίου πρωταθλήματος 2022-2023. Το σωματείο από την αχαϊκή πρωτεύουσα ήταν 1ο φαβορί του αγωνίσματος και πανηγύρισε τον πρώτο πανελλήνιο τίτλο του. Στον θεαματικό τελικό κατέβαλλε την Αθηνά Μαγκουφάνας με 3-1. Ο Ολυμπιακός χαίρεται πανελλήνιες πρωτιές στο αγώνισμα από τη δεκαετία του ’60 κι αυτός είναι ο 14ος τίτλος στην ιστορία του. Ήταν επίσης νούμερο 1 στα seeding και στον τελικό νίκησε το ΠΚΔ Ταύρου με 3-1. Στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Γραμματικός» άνοιξαν βεγγαλικά με το φινάλε του ομαδικού και υπό τους ήχους του διάσημου και διαχρονικού «The Final Countdown» άρχισε η τελετή των απονομών. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται με το διπλό μικτό, ενώ τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη ακολουθούν τα απλά και τα διπλά σε αγόρια και κορίτσια. Η δράση καλύπτεται πάντα με live streaming από τα τραπέζια 1 έως 6 μέσα από το κανάλι της ΕΦΟΕπΑ στο youtube (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρίσκουν τα σχετικά λινκ στη διεύθυνση ).

Στον τελικό του ομαδικού εφήβων αναμετρήθηκαν τα δύο πρώτα φαβορί. Από τη μια πλευρά ο Ίφιτος Πατρών με τριάδα, η οποία αγωνίστηκε και στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας κι από την άλλη η Αθηνά, που ως Επιτραπέζια Αντισφαίριση Πεύκης έφτασε δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό (πέρσι ήταν νικητής ο ΑΣ Γυμνάσιο). Η Αθηνά προηγήθηκε με τον αμυντικό Μανωλόπουλο, αλλά οπολύ αποδοτικός τους τελευταίους μήνες Αλεξόπουλος πέτυχε 2 νίκες και ενδιάμεσα επικράτησε στο δικό του παιχνίδι και ο Καραμπελιάς. Στο ρόστερ του Ίφιτου ήταν και ο Άρης Τζάμι και στο κοουτσάρισμα ο Παναγιώτης Γιώτης. Με τον φιναλίστ αγωνίστηκε και ο Μιχάλης Παπαϊωάννου και προπονητής είναι ο Χρήστος Βατσακλής.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Αθηνά Μαγκουφάνας-Ίφιτος Πατρών1-3:

Στάθης Μανωλόπουλος-Γιάννης Μαλαμούδης 3-1 (11-4, 11-7, 8-11, 12-10)

Σάββας Βατσακλής-Αλέξανδρος Αλεξόπουλος 2-3 (11-6, 5-11, 11-5, 9-11, 4-11)

Μάριος Κατσαπρακάκης-Ανδρέας Καραμπελιάς 1-3 (2-11, 11-6, 9-11, 7-11)

Μανωλόπουλος-Αλεξόπουλος 0-3 (10-12, 10-12, 7-11)

Ο Ίφιτος κυριάρχησε αρχικά στο 1ο γκρουπ. Κατέβαλλε τον Ολυμπιακό με 3-2 και τους Φοίνικες Γλυφάδας Πάτρας με 3-1. Το βράδυ του Σαββάτου στα προημιτελικά νίκησε με 3-1 τον Ποσειδώνα Λουτρακίου και σήμερα Κυριακή, στα ημιτελικά, είχε μία ακόμα αναμέτρηση, που κρίθηκε στο διπλό όταν απέκλεισε τον ΑΣΕΑ Καβάλας με 3-2.

Η Αθηνά Μαγκουφάνας πρώτευσε στο 2ο γκρουπ. Ξεπέρασε με 3-1 τον Ποσειδώνα Λουτρακίου και με 3-0 τη Φιλία Ορεστιάδας. Στα νοκ άουτ πήρε μεγάλη βοήθεια και στο διπλό για να κάμψει με 3-2 τον Ολυμπιακό στην 8άδα και την ΑΕΚ στην 4άδα.

Η Καβάλα και η ΑΕΚ μοιράστηκαν την 3η θέση. Οι Μακεδόνες παρατάχθηκαν με τους Διονύση Τιμαμόπουλο, Αλεσσάντρο Φέλτσερ,  Ιάσονα Ντουμπουρίδη, Θανάση Αργυρόπουλο και είχαν προπονητή τον Γιάννη Σταύρου. Για την ΑΕΚ ο Κώστας Μαδέσης είχε στη σύνθεση τον Αλέξανδρο Μαδέση, τον Μανώλη Βουμβουλάκη και τον Γιάννη Πιστόλα.

Στο ομαδικό νεανίδων ο Ολυμπιακός επανήλθε στον πανελλήνιο τίτλο μετά από 5 χρόνια. Αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες στα νοκ άουτ, αλλά μέτρησε τα γεγονός ότι είχε, ως σύνολο, τη δυνατότερη σύνθεση. Στον τελικό έκαμψε με 3-1 το Π.Κ.Δ. Ταύρου, το οποίο με την πορεία του πρόσθεσε άλλη μία επιτυχία στις μικρές ηλικίες των κοριτσιών. Στα γκρουπ είχαν επίσης συμμετοχή για τον Ολυμπιακό η Ερμιόνη Γκόγκα και η Διαλεκτή Τρομαρίδου. Στην τεχνική καθοδήγηση ήταν ο Γιώργος Χριστοφοράκης. Τέταρτη παίκτρια του ΠΚΔΤ ήταν η Χρυσαυγή Τσιλοπούλου, κορασίδα κι αυτή σημειωτέον, όπως η Κοντοπούλου και η Κασίμη. Προπονητής της ομάδας είναι ο Μιχάλης Τσαχάκης.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Ολυμπιακός-ΠΚΔ Ταύρου 3-1: 

Μαλαματένια Παπαδημητρίου-Άλκηστις Κασίμη 3-0 (11-4, 11-6, 11-7)

Μαρία-Ιωάννα Κρεάνγκα-Μαύρα Κοντοπούλου 0-3 (7-11, 14-16, 9-11)  

Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη-Μαρία Χελβατζιάν 3-0 (11-3, 11-5, 11-7)

Παπαδημητρίου-Κοντοπούλου 3-1 (9-11, 11-5, 11-8, 11-2)

Ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε νικητής αρχικά στο 1ο γκρουπ.  Επιβλήθηκε με 3-0 της Ελευσίνας και του Προφήτη Ηλία Πειραιά. Στα προημιτελικά απέκλεισε με 3-2 την ΑΕΚ, που άρχισε ως 2ο φαβορί, όμως στο γκρουπ ηττήθηκε από την περσινή πρωταθλήτρια νεανίδων ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, επίσης με 3-2 και κατετάγη 2η. Στα ημιτελικά οι Πειραιώτισσες νίκησαν τον ΑΣΕΑ Καβάλας με 3-1.

Το ΠΚΔ Ταύρου ήταν 4ο φαβορί και αρχικά πήρε την 1η θέση στο 4ο γκρουπ. Κατέβαλλε τον ΑΟ Ταταύλα με 3-0 και τον ΑΣΕΑ Καβάλας με 3-2. Στα προημιτελικά πέτυχε νέα οριακή νίκη εναντίον της Ελευσίνας και στην 4άδα έδειξε πάλι δυνατό στο καθοριστικό διπλό και απέκλεισε με 3-2 και τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης.

Ο ΑΣΕΑ Καβάλας με τις Φωτεινή Δημητριάδη, Δήμητρα Πετσίβα, Θεοδώρα Συμεωνίδου και προπονητή τον Γιάννη Σταύρου και η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης με τις Στέλλα Τζαρίδου, Χριστίνα Τζενίδη, Γεωργία Γιάγκου και τεχνικό υπεύθυνο τον Λευτέρη Τσόκανο κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Πριν από τις απονομές πήρε τον λόγο ο α’ αντιπρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Ευάγγελος Τέρπος και ως καθηγητής Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών έστειλε το μήνυμα για την τεράστια σημασία του να γίνεται κάποιος δότης μυελού των οστών. Άλλωστε στο πλαίσιο του Πανελληνίου πρωταθλήματος λαμβάνει χώρα η παράλληλη δράση “Γίνε Δωρητής Μυελού των Οστών” σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς Ορίζοντας. Ο διευθυντής της Μονάδας Αυτόλογης Μεταμόσχευσης του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» προέτρεψε τον κόσμο να κάνει αυτή την απλή διαδικασία και να βοηθήσει συνανθρώπους του, που έχουν ως μοναδική ελπίδα θεραπείας τη μεταμόσχευση μυελού των οστών. Ένα σπουδαίο νέο είναι ότι ήδη πολλοί αθλητές μας επισκέφτηκαν το σχετικό περίπτερο στην είσοδο του γυμναστηρίου και γίνανε δότες μυελού των οστών. Ανάμεσά τους οι διεθνείς πρωταθλητές μας Γιάννης Σγουρόπουλος και Μαλαματένια Παπαδημητρίου.

Στη διάρκεια της τελετής επίσης, τιμήθηκε από τον δήμο και την ομοσπονδία με μπλούζα της εθνικής ομάδας η παλιά πρωταθλήτρια Ελλάδας από το νησί Ρούλα Ραπαντζίκου. Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΕΦΟΕπΑ Ξένια Στάθη μάλιστα, κάλεσε για την απονομή τον τετράκις πρωταθλητή Ευρώπης Γιάννη Σγουρόπουλο και ο κόσμος ξέσπασε σε θερμό χειροκρότημα. Ακολούθησαν οι απονομές με βεγγαλικά πίσω από το βάθρο, με το κλασικό «We are the champions» και όλους τους αθλητές των ομάδων, που ήταν στα μετάλλια, να παίρνουν και σοκολατένια αυγά.

Ο Ευάγγελος Τέρπος μαζί με τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Βρεττάκο έκαναν την απονομή των επάθλων στο ομαδικό εφήβων. Μικρό χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Σαλαμίνας Θανάσης Αλαΐσκας και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Σαλαμίνας Νίκος Κόγιας, που απένειμαν τα έπαθλα στο ομαδικό νεανίδων. Ευχαρίστησαν την ομοσπονδία, που εμπιστεύτηκε τη διοργάνωση στη Σαλαμίνα, τόνισαν ότι ο δήμος θα είναι κοντά στο άθλημα και θα κοιτάζει να βοηθά όπου μπορεί κι ευχαρίστησαν ακόμα τους αθλητές, τους εθελοντές και όλους όσοι βρέθηκαν στο γυμναστήριο. Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν και η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Χριστίνα Τσιλιγγίρη.

* Όλοι οι αγωνιζόμενοι τέλος, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σήμερα 09/04 και αύριο 10/04 την ψηφιακή αναπαράσταση της ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Γίνεται με ελεύθερη είσοδο στο Κέντρο Νεότητας, που βρίσκεται πολύ κοντά στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Γραμματικός». Οι δύο σημερινές προβολές είναι στις 18:00 και στις 18:45 και σε κάθε προβολή μπορούν να βρεθούν έως 35 άτομα.

Related posts

Champions League: Η UEFA έκανε κρούση στην Πορτογαλία για αλλαγή της έδρας του τελικού

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα κάνει το βασικό κομμάτι προετοιμασίας της στην Μελβούρνη

Formula 1, GP Αυστρίας: Ανίκητος ο Φερστάπεν με ακόμα μία επίδειξη δύναμης