offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Οι νεαροί διεθνείς μας στους ευρωπαϊκούς πίνακες αξιολόγησης του Φεβρουαρίου μετά τα πρώτα Youth Contender του 2024

Κοινοποίηση

Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση είχε έντονη συμμετοχή τον Ιανουάριο στα πρώτα ευρωπαϊκά WTT Youth Contender του 2024. Διαδοχικά ήταν παρούσα στα όπεν μικρών ηλικιών της Αυστρίας και της Τουρκίας και η συγκομιδή βαθμών για τους πίνακες αξιολόγησης βρίσκεται πάντα μέσα στις επιδιώξεις των παιδιών. Δεν είναι όμως, μόνο η παγκόσμια κατάταξη, που κάθε βδομάδα εκδίδει η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος (ITTF). Έχουν τη σημασία τους και οι αυτόνομες για τις μικρές κατηγορίες κατατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ETTU). Αυτές δημοσιεύονται κάθε μήνα και φέτος αποκτούν μεγαλύτερη αξία, καθώς θα χρησιμοποιηθούν και για τα seeding του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παμπαίδων-παγκορασίδων, σύμφωνα με το Ranking Rulebook της ETTU. Μετά από τους αγώνες στο Λιντς και την Αττάλεια λοιπόν, Έλληνες αθλητές κι αθλήτριες είχαν βελτίωση και στο ευρωπαϊκό ranking του Φεβρουαρίου. Θα αναφέρουμε τις νέες θέσεις τους και σε κάθε τέτοια ευκαιρία, μέχρι την έλευση του καλοκαιριού, θα ενημερώνουμε σχετικά, καθώς τους επόμενους μήνες θα έρθουν σίγουρα κι άλλοι αγώνες νεαρών πρωταθλητών μας σε διεθνή τουρνουά.   

Στην κατηγορία Under 19 των αγοριών ο Αλέξανδρος Μαδέσης, ο οποίος μετείχε στο Youth Contender της Αυστρίας, όπως και ο Στάθης Μανωλόπουλος και ο Γιώργος Κοσμάς, που αγωνίστηκαν στο Youth Contender της Τουρκίας, καλυτέρευσαν τις θέσεις τους και στην ευρωπαϊκή κατάταξη. Ο Μαδέσης μετακινήθηκε τον Φεβρουάριο στο νούμερο 68 με άνοδο 2 θέσεων, ο Μανωλόπουλος στο Νο 68 με άνοδο 3 θέσεων και ο Κοσμάς στο Νο 218 με άνοδο 47 θέσεων. Ο Γιώργος Γερακιός, που έκανε πρεμιέρα με το εθνόσημο στην Αυστρία, είχε κάνει την είσοδό του στους παγκόσμιους πίνακες αξιολόγησης, αλλά ακόμα δεν εμφανίζεται στους ευρωπαϊκούς.

Στην Under 19 των κοριτσιών ωφελήθηκαν σημαντικά από τα παιχνίδια τους στην Αττάλεια οι 16άχρονες Μαύρα Κοντοπούλου και Άλκηστις Κασίμη. Η πρώτη ανέβηκε στο νούμερο 337 της Ευρώπης και η δεύτερη στο Νο 375, Η Κοντοπούλου σημείωσε άνοδο 189 θέσεων και η Κασίμη 151.  

Στους παίδες τέλος και την κατηγορία Under 15 ο Κώστας Φάκαρος πήγε μία θέση ψηλότερα μετά από τη συμμετοχή του στο τουρνουά της Τουρκίας. Αυτόν τον μήνα εμφανίζεται στο νούμερο 65. Ο Κωνσταντίνος Τούλιας, που στο ίδιο μέρος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε διεθνές τουρνουά, βρίσκεται στο νούμερο 240. Ουσιαστικό είναι να προστεθεί ότι οι δύο πρώτοι παίδες του πίνακα αξιολόγησης από τη χώρα μας βρίσκονται σε υψηλές θέσεις, ο Γιάννης Κιοσελόγλου στο νούμερο 28 και ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης στο Νο 37 και να επισημάνουμε ότι η εθνική ομάδα των παίδων θ’ αγωνιστεί φέτος στην Α κατηγορία της Ευρώπης.

Τέλος, θυμίζουμε ότι στο απλό των δύο πρώτων Youth Contender της γηραιάς ηπείρου τα καλύτερα πλασαρίσματα για τα ελληνικά χρώματα ήταν: Η 8άδα του Μανωλόπουλου στην Αττάλεια στην κατηγορία Under 19, οι θέσεις 9-16 του Κοσμά στην ίδια κατηγορία και του Φάκαρου στην Under 15 στην ίδια πόλη, όπως και οι θέσεις 17-32 του Μαδέση στο Λιντς και του Κοσμά στην Τουρκία (Under 19 και Under 17 αντίστοιχα).

Related posts

Ο Φερστάπεν στην ελίτ: Οι τέσσερις άλλοι οδηγοί με 50+ νίκες στη F1

Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, αθλητής της Εθνικής: “Ελπίζω η ομάδας μας να έχει την στήριξη που της αξίζει από τον κόσμο”

Ολυμπιακός: Ο Λουκ Σίκμα φτάνει την Πέμπτη (17/8) στην Ελλάδα