offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Ο… γνωστός Μπράντον και η πρώτη ασίστ του Σαμάτα

Κοινοποίηση

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου περιμένει περισσότερα από τους δυο φορ του, που μπορεί να μην σκόραραν στους Ζωσιμάδες, είχαν όμως συμμετοχή και στα 3 γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε στα Γιαννενα τον ΠΑΣ με 3-1 και πήρε ένα διπλό που του ήταν απαραίτητο για τη συνέχεια. Στους Ζωσιμάδες ο ΠΑΟΚ επικράτησε χάρη σε δυο εξαιρετικά τελειώματα, του Γιάννη Κωνσταντέλια στο 2-1 και του Άντριγια Ζίβκοβιτς στο 3ο γκολ που ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι.

Σημαντική όμως ήταν και η συμβολή των δυο φορ που αγωνίστηκαν στην γραμμή κρούσης που μπορεί να μην σκόραραν οι ίδιοι – και να μην είχαν και ευκαιρίες για γκολ – όμως συμμετείχαν και στα τρία γκολ που πέτυχε η ομάδα τους.

Ο Μπράντον έκανε στο γήπεδο αυτό που ξέρει καλύτερα

Από την πλευρά του, ο Μπράντον Τόμας έκανε αυτά που ξέρει να κάνει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ισπανός που πιέζει σε όλη τη διάρκεια τους αντιπάλους του, είναι και αυτός που δίνει το σύνθημα στους συμπαίκτες του να βγουν ψηλά και να ασκήσουν πίεση.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στους Ζωσιμάδες επειδή ο Ισπανός αποφάσισε να πιέσει ακόμη και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Ο Κλέιμαν δεν πρόσεξε, έστειλε την μπάλα πάνω του και έτσι ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε μπροστά σε κενή εστία και απλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Μπράντον Τόμας είχε συμμετοχή και στο δεύτερο γκολ του “Ντέλια”, καθώς ήταν αυτός που πήρε την πρώτη πάσα από τον Ράφα Σοάρες, άνοιξε την αντεπίθεση του ΠΑΟΚ και έδωσε την ασίστ που κατέληξε στο εξαιρετικό πλασέ του νεαρού μεσοεπιθετικού.

Αργά, αλλά σταθερά βελτιώνεται ο Σαμάτα

Αντίστοιχα και ο Αλί Σαμάτα ήταν αυτός που κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα στην κεφαλιά που έκανε συμπαίκτης του από ένα βολέ του Κλέιμαν προς τη μεσαία γραμμή και την πέρασε στον Άντριγια Ζίβκοβιτς που τελείωσε εξαιρετικά τη φάση και το παιχνίδι.

Αυτή η ασίστ του Σαμάτα που έκανε καλό παιχνίδι όσο αγωνίστηκε στους Ζωσιμάδες ήταν το πρώτο καταγεγραμμένο επιθετικό στατιστικό του Τανζανού φορ που δείχνει ότι αργά αλλά σταθερά βελτιώνεται, παίρνοντας ρυθμό από τα λεπτά συμμετοχής που του δίνει ο προπονητής του.

Είναι δεδομένο ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου περιμένει πολλά περισσότερα από τους δυο επιθετικούς του και κυρίως από τον Σαμάτα που ακόμη ψάχνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Για την ώρα στα 12 επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη ο απολογισμός των δυο επιθετικών του είναι 3 γκολ και 2 ασίστ για τον Μπράντον και η μια ασίστ του Σαμάτα.

Βέβαια, υπάρχει και ο Στέφανος Τζίμας που έχει αγωνιστεί 111 λεπτά σε 5 παιχνίδια και έχει συνεισφέρει ήδη ένα γκολ στην επιθετική συγκομιδή της ομάδας του.

Related posts

Παναθηναϊκός: Ζητά τη γνωμάτευση του γιατρού για τον Χουάνκαρ για να κινηθεί νομικά

ΠΑΟΚ: Οι μεγάλες εκκρεμότητες, τα συμβόλαια που λήγουν και οι δανεικοί

Σάκκαρη: Στις 21:00 ο αγώνας της Μαρίας με την Πεγκούλα στα ημιτελικά της Ουάσιγκτον