offside24.gr
Image default
CHAMPIONS LEAGUEΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ενίσχυση με στόπερ και η πρόκριση!

Κοινοποίηση

Νομίζω ότι ήταν δεδομένο πως στη πρώτη στραβή, σε επίπεδο αποτελέσματος και μόνο, θα ξεκινούσε μια κουβέντα μέσα από μηνύματα, social media και απόψεις, σχετικά με το κομμάτι της ενίσχυσης της ΑΕΚ στο κέντρο της άμυνάς της. Ακόμη και αν δεν προκύπτει από την ίδια την αναμέτρηση που ήρθε η ήττα πως υπήρχε τεράστιο πρόβλημα σε αυτό (σ.σ.: στο κέντρο της άμυνας). Διότι είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, από το ίδιο το παιχνίδι με την Αντβέρπ και τις ελάχιστες φάσεις που δημιούργησε, πως ο Δικέφαλος δεν είχε προβλήματα από την εικόνα και απόδοση των Βίντα και Μουκουντί. Εκτός αν δέχτηκε πέντε με έξι φάσεις η ομάδα στην πλάτη της άμυνας, τετ α τετ, αλλά εγώ ήμουν σε άλλο γήπεδο και όχι στο “Μποζουίλ“!

Ας αρχίσουμε από τα βασικά γιατί ότι λέμε, ή γράψουμε, στην εποχή που ζούμε παρεξηγείται και από κάποιους σκοπίμως παρερμηνεύεται. Από την επιλογή να μη διατηρηθεί στο ρόστερ της ομάδας ο Γιώργος Τζαβέλλας προέκυπτε και το γράφουμε, η ανάγκη για έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό πρώτης γραμμής, να δύναται η ομάδα να τον υπολογίζει για βασικό! Όπως είναι ο Μήτογλου ο οποίος φέτος θα έχει πολύ σημαντικό ρόλο και χρόνο συμμετοχής δεδομένα. Το ξεκαθαρίσαμε αυτό και πάμε παρακάτω γιατί δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση για το κέντρο της άμυνας μετά την ρεβάνς με την Αντβέρπ. Κάτι που θα φανεί στην πράξη βέβαια.

Από κει και πέρα έχει αποδειχθεί στην πράξη και από τα λόγια του ίδιου του Ματίας Αλμέιδα πως η ΑΕΚ έχει ψαχτεί από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου για στόπερ! Υπήρξαν περιπτώσεις που έφτασε κοντά σε κάποιον για να τον κλείσει αλλά όσοι προκρίθηκαν επέλεξαν να ψάχνουν για καλύτερο πρωτάθλημα, ή στο τέλος δεν προχώρησαν γιατί ήθελε κάτι άλλο και καλύτερο ο Πελάδο. Όμως υπήρξε και η περίπτωση του Ρόκσον που κέρδισε στο διάστημα της προετοιμασίας τον Αργεντινό τεχνικό και το υπογράμμισε και ο ίδιος σχετικά. Η δουλειά του, η εικόνα του, η ανταπόκρισή του και το κορμί του σε συνδυασμό με τα στοιχεία του ήταν αυτά ακριβώς που έπρεπε.

Εδώ πρέπει να σταθούμε λίγο διότι υπάρχουν και άλλα. Όπως το διαβατήριό του. Είναι ξένος και ίσως αυτό δυσκολεύει την παρουσία του σε αποστολές και ενδεκάδες όταν όλοι είναι διαθέσιμοι και δη στην Ευρώπη. Όμως είδαμε και με την Αντβέρπ πως ένας 19χρονος, ο Κουλιμπαλί που είναι δανεικός από την Ντόρτμουντ, επιλέχθηκε από τον Φαν Μπόμελ και ανταποκρίθηκε απόλυτα. Είμαστε εμείς έτοιμοι να το δεχτούμε αυτό σαν λαός και οπαδοί; Ειλικρινά δεν το πιστεύω και παράλληλα αν υπάρχει η πεποίθηση στην ΑΕΚ και στον προπονητή της πως μπορεί ο Ρόκσον να είναι ο βασικός τέταρτος στόπερ των νταμπλούχων, πρέπει να το γνωστοποιήσουν…

Ο τελικός των τελικών και η πρόκριση!

Κόσμος ΑΕΚ

Όπως και να ‘χει το θέμα αυτό, της ενίσχυσης της ΑΕΚ για το άμεσο μέλλον, δεν επηρεάζει το ματς που έρχεται με την Αντβέρπ. Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα θαρρώ πως δεν θα έπαιζε και να ήταν εδώ, ανάμεσά μας, εδώ και μια εβδομάδα. Εννοείται πάντως ότι ένα κακό αποτέλεσμα, άδικο κιόλας βάση εικόνας των δύο ομάδων, δεν γίνεται να φέρνει ισοπεδωτική κριτική για όποιον ίσως δεν τράβηξε (όπως είναι ο Σιντιμπέ που πάντως πέρασε και τρεις κάθετες για γκολ, ειδικά στον Τσούμπερ που σωστά έστρωσε στον Πινέδα στη σούπερ κλασική ευκαιρία της ΑΕΚ και στο κόρνερ που εκτέλεσε γρήγορα και έξυπνα).

Είναι δεδομένο πως θα υπάρξει και μέτρια μέρα κάποιων. Όπως του Σιμάνσκι… Δεν γίνεται να λέμε σε κάθε τέτοια μέρα στη δουλειά, που την έχουμε όλο μας, “θέλουμε χαφ, θέλουμε μπακ και δεξιά, και αριστερά, θέλουμε, θέλουμε, θέλουμε”, νομίζω ότι είναι άδικο και υπερβολικό! Αλλά όλες και πάντα οι απόψεις είναι σεβαστές. Ας πάμε στο δια ταύτα που αναφέρει πως αλλαγές άλλες, πλην της ενίσχυσης ίσως στο κέντρο της άμυνας, δεν αναμένονται και δεν προκύπτει λόγος να το συζητάμε. Από κει και έπειτα επαναλαμβάνω ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του και είναι απόλυτα σεβαστή, αρκεί να μην είναι ακραία και ισοπεδωτική!

Άλλωστε αυτά θα έχουμε χρόνο να τα συζητήσουμε, δεν έχουν κλείσει ακόμη οι μεταγραφές, ενώ μπροστά μας έχουμε τον τελικό των τελικών για την ΑΕΚ για τη φετινή σεζόν για τον κόσμο των αστεριών. Είναι δεδομένο ότι έχει κλειδώσει η συμμετοχή των νταμπλούχων σε μια καλή ευρωπαϊκή διοργάνωση, όπως είναι οι όμιλοι του Europa League, αλλά παίζονται όλα την Τετάρτη για την παρουσία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση: το Champions League όπου όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να συμμετάσχουν στην καριέρα τους και αυτό φάνηκε από όσα δήλωσαν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Είναι σημαντικό, πολύ, ότι τούτη τη φορά η Ένωση θα έχει πολύ χρόνο για να προετοιμαστεί για το ματς τελικό…

Η ΑΕΚ έχει την υπόθεση πρόκριση στην έδρα της, στο καμίνι της Νέας Φιλαδέλφειας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο κόσμος της ξέρει τον δρόμο και έσπρωξε την ομάδα να κάνει come back με αποδεδειγμένα καλύτερη αντίπαλο και να πάρει την πρόκριση δίχως καν παράταση! Όλοι όσοι ήταν εμπέδωσαν πως καυτή έδρα υπάρχει και δίχως καπνογόνα τη στιγμή που βοήθησε να επιτευχθεί το 2-2, αφού δεν διέκοψαν ελέω καπνών και ορατότητας τη… λύσσα της ομάδας και δεν της έριξαν τον ρυθμό και την ένταση, δεν προκάλεσαν σβήσιμο και χαλάρωση με αποτέλεσμα να εκμεταλλευτεί η ομάδα το μομέντουμ. Οδηγός για όλα τα ματς που έρχονται μπροστά μας, τα κρίσιμα και ντέρμπι, για όλη τη χρονιά που έρχεται…

ΑΝΤΒΕΡΠ-ΑΕΚ

Υγ: Δεν είναι μόνο οι 20 plus τελικές που έκανε η ΑΕΚ στην Αμβέρσα, ούτε οι 10 τελικές μέσα από την εστία της αντιπάλου της, αλλά το γεγονός πως είχε 5 κλασικές ευκαιρίες για γκολ που δυστυχώς δεν της έφεραν το αυτονόητο. Θα άκουγα με μεγαλύτερη ευκολία κριτική γι’ αυτό απ’ ότι στα στόπερ επειδή δέχτηκε η ομάδα δυόμιση ευκαιρίες. Όπως και για το γεγονός επαναλαμβάνω και σήμερα ότι στο πρώτο 15λεπτο όλων των έως τώρα επίσημων αγώνων, τριών σε επτά μέρες με δύο ταξίδια, μοιάζει να ψάχνεται η ομάδα έως ότου καταλάβει τι παίζει ο αντίπαλος. Η ΑΕΚ είναι πολύ καλύτερη της Αντβέρπ και πρέπει αυτό να βγει στο χορτάρι, μακάρι να έρθει να παίξει έτσι όπως στο Βέλγιο η ομάδα του Φαν Μπόμελ…

Υγ2: Φυσικά και προηγείται το ματς με τις Σέρρες που έδειξαν καλό πρόσωπο με τον Ολυμπιακό που έπαιζαν με δέκα από το 4′ και τα πήγαν καλά. Άλλωστε θα έχει και πολλές αλλαγές η ΑΕΚ σε αυτό το ματς με ότι αυτό συνεπάγεται. Εδώ πρέπει να φανεί το πλούσιο και ποιοτικό δεδομένα ρόστερ της.

ΠΗΓΗ:Gazzeta

Related posts

Γιοβάνοβιτς: “Θαυμάζω τους παίκτες μου, ξέρουν τι σημαίνει αυτοθυσία”

Προκηρύχθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης Λυκείων (17-19/04/24)

Απόλλων Σμύρνης: Έτοιμος να σηκώσει ευρωπαϊκό τρόπαιο στην έδρα της Τεράσα