offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΠΑΣΚΕΤ

Σλοβενία – Ελλάδα 91-98: Η Εθνική ήταν ομάδα και σκόρπισε χαμόγελα μέσα στο σπίτι του Ντόντσιτς

Κοινοποίηση

Πρώτη φιλική αναμέτρηση για την Εθνική Ανδρών εν όψει Mundobasket 2023 και το πρώτο δείγμα ήταν θετικό με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να παίρνει τη νίκη (91-98) στην Στόζιτσε Αρένα με αντίπαλο την Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς σε ένα ιδιαίτερα παραγωγικό ματς.

Στο πρώτο φιλικό τεστ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών για το Mundobasket 2023, η ελληνική ομάδα πήρε τη νίκη στην έδρα της Σλοβενίας απέναντι στην ομάδα του Λούκα Ντόντσιτς αφήνοντας πολύ θετικές πρώτες εντυπώσεις, ειδικά μετά την πρώτη περίοδο.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη άρχισε να βρίσκει τα πατήματά της μετά το δεύτερο δεκάλεπτο, όταν σταδιακά άρχισε να ανεβάζει στροφές, καθώς στην πρώτη περίοδο βρέθηκε να χάνει ακόμα και διψήφια διαφορά (21-10). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μόλις βρήκε ρυθμό ροκάνισε τη διαφορά και ισορρόπησε το παιχνίδι που έγινε αμφίρροπο. Η Εθνική από την στιγμή που προσπέρασε δεν χαλάρωσε σε κανένα σημείο και ήταν σταθερά στην διεκδίκηση της αναμέτρησης.

Για την Εθνική ο Κώστας Παπανικολάου ήταν σε απίστευτο βράδυ πίσω από τη γραμμή των 6μ.75, ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε τρομερή παρουσία σε άμυνα και επίθεση, με τους Ντίνο Μήτογλου, Τόμας Γουόκαπ και Μιχάλη Λούντζη να προσφέρουν πολύτιμες λύσεις.

Η Σλοβενία αν και βρήκε πόντους στο σκοράρισμα και από άλλους παίκτες, ο Λούκα Ντόντσιτς ηταν εξαιρετικός σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Ο συνήθης ύποπτος των γηπεδούχων πέτυχε τριπλ – νταμπλ, με πόντους 20, 10 ριμπάουντ και 14 ασίστ έκανε μία κάτι παραπάνω από γεμάτη εμφάνιση.

Θυμίζουμε πως οι δύο ομάδες θα ξαναμετρήσουν τις δυνάμεις τους στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων την Παρασκευή (4/8, 19:00, ΕΡΤ1 και LIVE από το SPORT24), σε μία αναμέτρηση που θα τιμηθεί ο μεγάλος Νίκος Γκάλης.

Ο αγώνας
Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με τους Γουόκαπ, Λαρεντζάκη, Παπανικολάου, Μήτογλου και Παπαγιάννη, την ώρα που οι Σλοβένοι εμφανίστηκαν στο παρκέ με τους Μπλάζιτς, Μόργκαν, Ντράγκιτς, Τσαντσάρ και φυσικά τον μεγάλο τους αστέρα, Λούκα Ντόντσιτς. Οι γηπεδούχοι έδειξαν να πατούν καλύτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, έχοντας σταθερά τον πρώτο λόγο αναφορικά με το προβάδισμα. Οι Σλοβένοι με τρίποντο του Ντράγκιτς και καλάθι και φάουλ του Ντόντσιτς έστειλαν γρήγορα τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (21-10), 3’48” πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου. Η Σλοβενία ήταν ιδιαίτερα παραγωγική στα πρώτα δέκα λεπτά σκοράροντας 29 πόντους, έναντι των 22 της Εθνικής, η οποία άρχισε να βρίσκει τα πατήματά της στην επίθεση προς το τέλος της περιόδου.

Η Ελλάδα παρουσιάστηκε βελτιωμένη στο δεύτερο δεκάλεπτο, περιόρισε την απειλή που δεχόταν, με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να κάνει εξαιρετική δουλειά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Για τους γηπεδούχους, ο συνήθης ύποπτος, Λούκα Ντόντσιτς, έκανε τα πάντα στο παρκέ, έχοντας πολυδιάστατη παρουσία σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Η Εθνική άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά, ο Κώστας Παπανικολάου με τρίποντο τη μείωσε σε απόσταση ενός σουτ (41-38) και ο Παπαγιάννης με φόλοου κάρφωμα την έστειλε στον πόντο (41-40). Η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να προσπεράσει στην ευκαιρία που της δόθηκε και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 49-43, ωστόσο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε μπει και πάλι στο ματς.

Με τρίποντο του Τόμας Γουόκαπ η Εθνική πέρασε μπροστά στο σκορ (49-52) και έκτοτε το ματς έγινε αμφίροοπο με συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα. Ο Κώστας Παπανικολάου με εντυπωσιακή ευστοχία πίσω από τη γραμμή των 6μ.75 είχε κομβικό ρόλο στην δημιουργία της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη που όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε στροφές επιθετικά. Με ένα επιμέρους 30-22 στην τρίτη περίοδο η Εθνική έκλεισε προηγούμενη το συγκεκριμένο δεκάλεπτο, ξεκινώντας από θέση ισχύος το επόμενο και κρισιμότερο.

Το παιχνίδι είχε ανάψει για τα καλά, με τις δύο ομάδες να έχουν πολύ καλό ρυθμό αμφότερες στο σκοράρισμα και να δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ελκυστικό θέαμα. Στην τέταρτη περίοδο η Σλοβενία μπήκε καλύτερα στο παρκέ ανακτώντας το προβάδιασμά της. Ο αγώνας όπως αναμενόταν ήταν ντέρμπι και θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Οι λεπτομέρειες ήταν γαλανόλευκες, με την Ελλάδα να έχει την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό να πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις, οι οποίες τις έδωσαν τη νίκη σε αυτό το χορταστικό ματς, απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-22, 49-43, 71-74,

Ελλάδα (Ιτούδης): Τόμας Γουόκαπ, Δημήτρης Μωραΐτης, Μιχάλης Λούντζης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Παναγιώτης Καλαΐτζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος, Κώστας Παπανικολάου, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Δημήτρης Αγραβάνης, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου, Γιώργος Παπαγιάννης, Γιώργος Τσαλμπούρης.

Σλοβενία: Σαμάρ Ζίγκα, Κλεμέν Πρέπελιτς, Ζάκα Μπλάζιτς, Μίχαελ Αλιζάι Κουντς, Τζόρνταν Ντάνιελ Μόργκαν, Σάσα Τσιάνι, Ζίγκα Ντίμετς, Βλάτκο Τσάντσαρ, Γιάκομπ Λόβεντς Τσέμπατσεκ, Λούκα Ντόντσιτς, Ζόραν Ντράγκιτς, Γκρέγκορ Χρόβατ, Αλεκσέι Νίκολιτς.

Τα ομαδικά στατιστικά της Ελλάδας: δίποντα, τρίποντα, βολές, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα, λάθη, τάπες.

Τα ομαδικά στατιστικά της Σλοβενίας: δίποντα, τρίποντα, βολές, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα, λάθη, τάπες.

Related posts

ΑΕΚ μεταγραφές: Ανακοίνωσε την μεγαλύτερη μεταγραφή της ιστορίας της με την αγορά του Πινέδα, υπέγραψε έως το καλοκαίρι του 2027

Σπόραρ: “Ίσως η επόμενη χρονιά να είναι πιο γλυκιά για εμάς, επικρατεί τρέλα στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό”

Χουάνγκ για Ολυμπιακό: “Αναρωτιέμαι αν θα μπορέσω να πω αυτή την ιστορία με χαμόγελο όταν αποσυρθώ”