offside24.gr
Image default
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

Η κλήρωση για την Ελλάδα στο ομαδικό του European Under 13 Championships

Κοινοποίηση

Η Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης της Κροατίας φιλοξένησε προχτές 19/05 την κλήρωση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 13 ετών στο αγώνισμα του ομαδικού. Την πραγματοποίησε στο Ζάγκρεμπ, την πόλη που θα διοργανώσει το 1ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων στο διάστημα 14-18/06. Η Ελλάδα θα πάρει μέρος στη διοργάνωση, έκανε την αρχική δήλωση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU), απλά δεν είναι οριστικά και ανακοινώσιμα ακόμα τα ονόματα των παιδιών, που θα βρεθούν στην αποστολή, καθώς εκκρεμεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας (Τρίκαλα Θεσσαλίας, 26-28/05), ένα από τα κριτήρια για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας. Η Ελλάδα κληρώθηκε στο 7ο γκρουπ κι έχει αντιπάλους την Ουκρανία (επικεφαλής), τη Ρουμανία και την Εσθονία. Θυμίζουμε ότι σε μία πρωτοτυπία της ETTU το ομαδικό γίνεται με μικτές ομάδες, δηλαδή συνεργάζονται αγόρια με κορίτσια, σύστημα που με επιτυχία δοκιμάστηκε πέρσι στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, όπου το Europe Under 13 Challenge αποτέλεσε τον προάγγελο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η ETTU ανακοίνωσε επίσης ότι η κλήρωση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού ανδρών-γυναικών θα διενεργηθεί στη 1 Ιουνίου στο Μάλμε, την πόλη της Σουηδίας, που θα φιλοξενήσει τους αγώνες από τις 10 έως τις 17/09/23.

Τα seeding για το μεγάλο event στο Ζάγκρεμπ καθορίστηκαν με βάση την παγκόσμια κατάταξη μικρών ηλικιών στις 16/05. Λήφθηκαν υπόψη οι μεμονωμένοι βαθμοί κατάταξης κάθε αθλητή, που θα μετάσχει στη διοργάνωση και φυσικά έβαλε και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ονόματα στη δήλωση, άσχετα αν δεν είναι ακόμα οριστικά. Η διοργανώτρια αρχή  σημειώνει επίσης ότι οι mixed teams συγκροτούνται από δύο αγόρια και δύο κορίτσια με την υψηλότερη βαθμολογία στους πίνακες αξιολόγησης. Εάν πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα περισσότερα παιδιά από μία χώρα (η ελληνική ομοσπονδία έχει αποφασίσει αποστολή με 3 αθλητές και 3 αθλήτριες), τότε για το ομαδικό επιλέγονται τα δύο αγόρια και δύο κορίτσια με την καλύτερη θέση στα World Rankings. H πρώτη φάση του αγωνίσματος περιλαμβάνει 8 γκρουπ. Οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε ένα θα προκριθούν στο επόμενο στάδιο του επιπέδου Α, ενώ οι 2 υπόλοιπες θα συνεχίσουν στο επίπεδο Β. 

«Το τουρνουά θα συγκεντρώσει πληθώρα ταλαντούχων νεαρών παικτών, που όλοι θα διεκδικήσουν να αφήσουν το στίγμα τους στην ευρωπαϊκή σκηνή του πινγκ πονγκ. Τα πιο λαμπερά νεαρά αστέρια της Ευρώπης συγκλίνουν τον Ιούνιο στο Ζάγκρεμπ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 13 ετών, έτοιμοι να χαράξουν τα ονόματά τους στην ιστορία του αθλήματος», τονίζει ακόμα στο ρεπορτάζ της η ETTU.. Να συμπληρώσουμε ότι από τα ατομικά αγωνίσματα η διοργάνωση περιλαμβάνει το απλό σε παμπαίδες και παγκορασίδες, όπως και το διπλό μικτό, με το τελευταίο να αποτελεί προσθήκη στο πρόγραμμα σε σχέση με το περσινό Europe Under 13 Challenge.

Όσον αφορά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού της μεγάλης κατηγορίας, στο οποίο πρόσφατα εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους οι εθνικές μας ομάδες, η κλήρωση προγραμματίστηκε για το Μάλμε το μεσημέρι της Πέμπτης 1ης Ιουνίου. Η ETTU γνωστοποίησε τα γκρουπ δυναμικότητας για τη διαδικασία και η Ελλάδα είναι στο 3ο, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Στο τελικό στάδιο έχουν περάσει στις δύο κατηγορίες από 24 χώρες.

Related posts

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για Σχολή προπονητών Β επιπέδου

Νεϊμάρ: Η Τσέλσι τον θέλει και ξεκίνησε συζητήσεις με την Παρί

Η Περιφέρεια τις δυνατές κινήσεις στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα – Με Τσιόκα, Βλοτινό και τρεις ξένους αθλητές