offside24.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΟ

ΗΠΑ – Ελλάδα 14-15: Αδιανόητη ανατροπή και πρόκριση στην οκτάδα με buzzer beater του Παπαναστασίου

Κοινοποίηση

Το έκανε και αυτό η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Οι διεθνείς του Θοδωρή Βλάχου μετά από ένα κακό δεύτερο οκτάλεπτο βρέθηκαν να χάνουν με πέντε γκολ διαφορά στο ημίχρονο (9-4), όμως επικράτησαν 15-14 των ΗΠΑ με buzzer beater του Παπαναστασίου.

Για να φτάσουμε εκεί χρειάστηκε η Εθνική να ανεβάσει στροφές μέσα από την άμυνα της και να πραγματοποιήσει ονειρικό τέταρτο οκτάλεπτο όπου με επί μέρους 7-3 έκανε την ανατροπή.

Μετά από αυτή τη νίκη η Εθνική προκρίθηκε στα προημιτελικά απευθείας και θα περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της. Αυτός θα προκύψει από χιαστί ματς ανάμεσα στο δεύτερο του τρίτου ομίλου και τον τρίτο του τέταρτου.

Στον τέταρτο όμιλο γνωρίζουμε ότι η τρίτη θέση ανήκει στον Μαυροβούνιο. Η δεύτερη θέση στον τρίτο όμιλο θα κριθεί στην αναμέτρηση της Κροατίας με την Ιαπωνία με τη νικήτρια ομάδα να τερματίζει δεύτερη.

Το ματς: Ο αγώνας άρχισε με την εικόνα που περιμέναμε με τις δύο ομάδες να παίζουν με μεγάλη ένταση. Το πρώτο οκτάλεπτο πήγε με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκοράρισμα και ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 3-3.

Ωστόσο, στη δεύτερη περίοδο είχαμε παράσταση για ένα ρόλο από τις ΗΠΑ. Με πρωταγωνιστές τους Ίρβινγκ και Ντάουμπε έτρεξαν επί μέρους 6-1 για να πάνε στο ημίχρονο με το σκορ στο 9-4.

Από εκεί και μετά η Εθνική ομάδα άρχισε σταδιακά να ανεβάζει στροφές και μέσα από την άμυνά της να βρίσκει ρυθμό. Αρχικά κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στα τρία τέρματα στο τέλος της τρίτης περιόδου (11-8).

Στην τέταρτη περίοδο η άμυνα της Εθνικής ήταν εξαιρετική και κατάφερε να βρει λύσεις στον παραπάνω των ΗΠΑ, αλλά και να περιορίσει τον Χάλοκ.

Την ίδια ώρα με λύσεις στην επίθεση από την τετράδα των Γενηδουνιά, Γκιουβέτση, Αργυρόπουλου και Καλογερόπουλου κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα.

Ο Ίρβινγκ με γκολ στον παραπάνω έκανε το 14-13 με 1.25 να απομένει για το φινάλε. Σε αυτό το διάστημα η Εθνική αρχικά έφερε το σκορ ξανά στα ίσα με τον Καλογερόπουλο.

Έβγαλε άμυνα και στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Παπαναστασίου στη λήξη του χρόνου (για την ακρίβεια ένα δευτερόλεπτο πριν το φινάλε) έδωσε τη μεγάλη νίκη στην Εθνική.

ΗΠΑ – Ελλάδα 14-15

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 6-1, 2-4, 3-7

ΗΠΑ: Βέινμπεργκ, Χούπερ, Κ. Γούντχεντ, Άμπραμσον, Ντάουμπε 4, Κούπιντο, Χάλοκ 2, Ντ. Γουντχεντ, Μπόουεν 1, Τσ. Ντοντ, Ρ. Ντοντ 1, Ίρβινγκ 6, Χόλαντ

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης, Παπαναστασίου 3, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 3, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Καλογερόπουλος 1, Τζωρτζάτος

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Η Μαρία Σάκκαρη στο WTA Finals, αποσύρθηκε η Καρολίνα Μούχοβα

NBA: Στους Πίστονς ο Μόντι Γουίλιαμς με το μεγαλύτερο συμβόλαιο προπονητή στην ιστορία της λίγκας

 Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή το επιμορφωτικό πρόγραμμα της ΕΦΟΕπΑ για όλους