offside24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ping Pong)

 Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή το επιμορφωτικό πρόγραμμα της ΕΦΟΕπΑ για όλους

Κοινοποίηση

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ολοκλήρωσε το απόγευμα της Τετάρτης 27/12 το επιμορφωτικό πρόγραμμα National Athletes’ Orientated Program. Το πρόγραμμα έγινε στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Υποτροφίας, που είχε λάβει το καλοκαίρι από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και η καινοτομία του είναι ότι απευθύνθηκε σε όλες τις ιδιότητες, τις οποίες μπορούμε να συναντήσουμε στη συστηματική ενασχόληση με το άθλημα, δηλαδή αθλητές, παράγοντες, γονείς, διαιτητές και προπονητές.

Οι συναντήσεις άρχισαν τον Νοέμβριο, ήταν διαδικτυακές και χτες πραγματοποιήθηκε η τελική εκδήλωση, η οποία συμπεριλάμβανε χαιρετισμούς από στελέχη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α, Workgroups και ευρεία συζήτηση. Η παρουσία μάλιστα, των περίπου 120 συμμετεχόντων ήταν υποχρεωτική. Βασικά για να πιστοποιηθεί η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και κατά δεύτερο λόγο για να καταγράψουν σκοπούς κι επιδιώξεις και να αλληλεπιδράσουν με τις ομάδες-στόχους.

Οι ομάδες ήταν γονείς/κηδεμόνες, αθλητές/τριες, προπονητές/τριες, διαιτητές/τριες, και διοικητικοί παράγοντες – αξιωματούχοι αγώνων, ωστόσο όλοι οι συμμετέχοντες μπορούσαν να παρακολουθήσουν όλα τα μαθήματα. Παρών στο τελικό event των δύο ωρών ήταν ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Κώστας Παπαγεωργίου, ενώ μεταφέρθηκαν οι ευχές για χρόνια πολλά και καλή Πρωτοχρονιά από τον γενικό γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακή Επιτροπής Μανώλη Κολυμπάδη, ο οποίος βρισκόταν σε ταξίδι και δεν μπορούσε να μετάσχει.  

«Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε αυτή τη μεγάλη συμμετοχή και είναι τεράστια η χαρά μου, που καταφέραμε και πήραμε τη χρηματοδότηση για να γίνει όλη αυτή η επιμορφωτική δράση. Η ΕΦΟΕπΑ κάνει ενέργειες ώστε και με δικούς της πόρους να επενδύσει στην επιμόρφωση και ποιοτική αναβάθμιση του αθλήματος. Ανυπομονώ για επόμενες δράσεις μας», ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό του ο επικεφαλής της διοίκησης της ΕΦΟΕπΑ.

Tο επιμορφωτικό πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τη ΔΟΕ – Olympic Solidarity ως υποτροφία. Εισηγητής και επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος ήταν ο Μιχάλης Κατσικαδέλης. Σε ρόλο experts ήταν οι Γεωργία Ζαβιτσάνου, Κωνσταντίνα Κρόττα, Κώστας Βατσακλής και εξωτερικός συνεργάτης η Νικούλα Φλόκα.

Στην  τελική εκδήλωση του επιμορφωτικού προγράμματος (NAOP) οι συμμετέχοντες είχαν μια σπάνια ευκαιρία να συζητήσουν και να εκθέσουν τις απόψεις τους, οι οποίες θα κοινοποιηθούν στις διοικήσεις των αθλητικών οργανισμών. Επίσης, μέρος των υποχρεώσεών τους είναι να συμπληρώσουν μέχρι σήμερα 28/12 το ερωτηματολόγιο στην Αξιολόγηση του “National Athletes Orientated Program”. Η εσωτερική αξιολόγηση του προγράμματος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α, που χρηματοδοτήθηκε από το  «Olympic Solidarity 2021-2024 Plan/ Development of National Sports System», αποτελεί εξαιρετικά σημαντική παράμετρο με απώτερο σκοπό να βοηθήσει τις αθλητικές ομοσπονδίες στην κατάρτιση ουσιωδών επιμορφωτικών προγραμμάτων. 

Related posts

Κόλινς – Σάκκαρη 2-0: Αποκλεισμός για τη Μαρία από το Montreal Masters

Στο ΣΕΦ στις 27-28/05 το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων του Π.Ο.Φ.Επ.Α. με τη συνεργασία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α

Μέσι: Η Μπαρτσελόνα παρουσιάζει το επόμενο διάστημα την πρότασή της στον Pulga