offside24.gr
Image default
ΔΙΕΘΝΗΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΟ

Ελλάδα – Ιταλία 16-12: Τα κορίτσια της Εθνικής θριάμβευσαν επί των ατζούρι και προκρίθηκαν στους “8” στο Παγκόσμιο

Κοινοποίηση

Η Εθνική πόλο γυναικών σάρωσε με 16-12 την Ιταλία και έκανε το “3 στα 3” στον όμιλο, για να εξασφαλίσει την πρόκριση στις 8 κορυφαίες ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Φουκουόκα και να ετοιμάζεται για τον προημιτελικό της Δευτέρας.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών παρουσιάζεται εντυπωσιακή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Φουκουόκα και μέχρι στιγμής ουδείς δείχνει σε θέση να σταματήσει την ξέφρενη πορεία της.

Τελευταίο θύμα της ήταν το καθόλα υψηλό εμπόδιο της Ιταλίας, με τις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου να επικρατούν με 16-12 πραγματοποιώντας ονειρεμένη εμφάνιση και να παίρνουν την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο, που τις στέλνει απευθείας στα προημιτελικά.

Πέρα από το γεγονός πως απέφυγε να παίξει σε χιαστί ματς για να βρει θέση στις “8” κέρδισε έξτρα ημέρες ξεκούρασης αφού θα αγωνιστεί την ερχόμενη Δευτέρα (24/7, 13:00) για μία θέση στα ημιτελικά, με την αντίπαλό της να προκύπτει από το ζευγάρι μεταξύ της δεύτερης ομάδας του 1ου ομίλου (πιθανότατα η Αυστραλία) και της τρίτης του 2ου ομίλου (το Ισραήλ του Μαυρωτά).

Επιπλέον, με την πρόκρισή της ως πρώτη, η γαλανόλευκη δεν θα έχει συναπάντημα στα προημιτελικά με την πρωταθλήτρια κόσμου ομάδα των ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει πως έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται συνέχεια του ονείρου.

Στα της αναμέτρησης, η πολυφωνία στην επίθεση ήταν το μεγάλο όπλο της εθνικής γυναικών, με την Νικόλ Ελευθεριάδου να παίρνει το βραβείο της MVP και τέσσερις παίκτριες να έχουν από τρία γκολ έκαστη, με το ποσοστό 50% που είχε στα σουτ να της δίνει ουσιαστικά τη νίκη (16/32).

Η καλή ημέρα φάνηκε από την αρχή, με την εθνική ομάδα να προηγείται με 3-0, ενώ ακολούθως βρέθηκε μπροστά με 9-4 στα μισά της δεύτερης περιόδου, για να κλείσει το τρίτο οκτάλεπτο με έξι γκολ διαφορά υπέρ της (13-7). Το φινάλε δεν μπορούσε να φέρει κάποια ανατροπή από πλευράς Ιταλίδων, με τις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου να κάνουν προσεκτική διαχείριση και να φτάνουν σε ένα άνετο και συνάμα επιβλητικό 16-12.

Τα οκτάλεπτα: 6-4, 4-1, 3-2, 3-5.

Ελλάδα (Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3/4, Χυδηριώτη 1/2, Ελευθεριάδου 3/7, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2/4, Ξενάκη 0/1, Νίνου 3/6, Ελληνιάδη 1/2, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου 3/5, Γιαννοπούλου 0/1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου (8/20 αποκρούσεις, 40%).

Ιταλία (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι (5/14, 36%) Ταμπάνι 1/1, Γκαλάρντι 2/2, Αβένιο 1/3, Τζουστίνι 1/3, Μπετίνι 0/4, Πικότσι 0/1, Μπιανκόνι 2/4, Παλμιέρι 2/6, Μαρλέτα 2/4, Κοκιέρε, Βιακάβα 1/2, Μπανκέλι (3/10, 30%).

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Related posts

Εθνική Μπάσκετ: Στις 27 Νοεμβρίου θα μάθει αν θα φιλοξενήσει Προολυμπιακό

Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Σπιρουνάτη επιστροφή από το 0-2, αλλά στο -6 από τους κόκκινους διαβόλους

Επτά Έλληνες επίλεκτοι στο ουγγρικό WTT Youth Contender  – Οριστικά το Λουτράκι στο καλεντάρι του Europe Youth Series για το 2024